6 Ιουλ 2012

Ελληνική πατέντα: «Θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο που θέλουμε να αλλάξουμε»!!!

Εμπαιγμός του λαού που τους ψήφισε

   Αν τελικά αποδειχθεί γεγονός και η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μετατεθεί για το μέλλον, τότε αυτό το γεγονός θα αποδείξει την αναξιοπιστία της συγκυβέρνησης, σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των 3 συνιστωσών της.
   Η τρικολόρε συγκυβέρνηση, διά στόματος του Γ. Στουρνάρα στους F.T, δηλώνει ανίκανη να επαναδιαπραγματευθεί οτιδήποτε, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι το πρόγραμμα έχει... εκτροχιαστεί και πρέπει πιστά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και οι στόχοι του. Το γεγονός αυτό την καθιστά ανίκανη να ζητήσει οποιαδήποτε τροποποίηση.
   Όμως εδώ εγείρεται ένα μείζον θέμα ηθικής τάξης:
   Το κυβερνητικό σχήμα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν γνώριζαν ότι το μνημόνιο έχει καταρρεύσει και ότι δεν εφαρμόζεται;
   Γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία τέθηκε πρώτο στην πολιτική ατζέντα τους;
   Δεν αποτελεί τουλάχιστον πολιτική και ηθική παρατυπία να επικαλούνται ένα επιχείρημα που προεκλογικά ήταν προβλέψιμο;
   Είναι ξεκάθαρο ότι προεκλογικά, οι ίδιοι οι Τροϊκανοί άφηναν να εννοηθεί ότι θα "μαλάκωναν" τις απαιτήσεις τους, αρκεί φυσικά να μην έβγαινε ο "κακός λύκος" Τσίπρας! Μόλις αυτό επετεύχθη, οι Τροϊκανοί ήρθαν πιο σκληροί από ποτέ και με ύφος γκαουλάιτερ απαιτούν "γή και ύδωρ"!
   Και αντί η συγκυβερνητική Τρόικα να θέσει σε προτεραιότητα τη νωπή λαϊκή εντολή της επαναδιαπραγμάτευσης ενός μνημονίου που στραγγαλίζει τους Έλληνες, δέχεται το επιχείρημα της Τρόικας, που ζητάει ΠΡΩΤΑ εφαρμογή του μνημονίου και ΜΕΤΑ επαναδιαπραγμάτευση!!!
   Η Τρόικα απαιτεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο και η τρικολόρε συγκυβέρνηση συμφωνεί με την προοπτική να το εφαρμόσει και εν συνεχεία να το επαναδιαπραγματευθεί;
   Αυτό δεν αποτελεί εμπαιγμό;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.