11 Ιουλ 2012

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Πέτα τα Φιλελλήνια 2012

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση παγκόσμιου συνεδρίου Φιλελληνισμού

   Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Νικολάου Σκουφά οι εκδηλώσεις Φιλελλήνων στο Πέτα. Η παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου έδωσε στον εορτασμό της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Πέτα ιδιαίτερη βαρύτητα. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών των εκδηλώσεων, δημιουργήθηκε το... αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία του χωριού.
   Τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις ακολούθησαν η επίσημη δοξολογία, το τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων της 4ης Ιουλίου και η κατάθεση στεφάνων. Η Δημοτική Βραδιά διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτα και το τουρνουά ποδοσφαίρου με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλελλήνων Πέτα. Την ιστορική αποτύπωση της μάχης εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Ευστάθιος Κακαριάρης ενώ τον πανηγυρικό στο μνημείο των Φιλελλήνων απήγγειλε η γνωστή ηθοποιός Καλλιρρόη Μυριαγκού. Τέλος, η συναυλία με τη Ραλλία Χρηστίδου αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για το τελευταίο βράδυ των εορταστικών εκδηλώσεων.
   Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων αλλά και όσους μας στήριξαν με την παρουσία τους. Οι ημέρες εορτασμού είναι πάντα μία ευκαιρία για τους συνδημότες να έρθουν πιο κοντά, να συζητήσουν θέματα του τόπου και να διασκεδάσουν. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να δίνει εξέχουσα σημασία στη διοργάνωση τους.
   Το μήνυμα που οφείλουμε να κρατήσουμε από τις εκδηλώσεις αυτές, είναι της έννοιας του φιλελληνισμού, στοιχείο απαραίτητο σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που ζει η χώρα μας. Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά στην προσπάθεια του να τονώσει το αίσθημα του φιλελληνισμού, ανακοίνωσε στην ομιλία του πως έχουν ξεκινήσει διαδικασίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση παγκόσμιου συνεδρίου Φιλελληνισμού.

Ο Δήμαρχος
Ευστάθιος Γιαννούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.