15 Μαΐ 2012

Αλλαγή σελίδας για 2 παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

- Τελευταία συνεδρίαση μετά από 14 χρόνια για την Όλγα Γεροβασίλη
- Θα παραστεί ο Γιώργος Παπαβασιλείου;

   Σήμερα, Τρίτη 15 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων. Είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και όπως είναι φυσικό, εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η προσοχή θα είναι στραμμένη σε δύο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στην "Κοντά στο Δημότη" του Γιώργου Παπαβασιλείου και στην "Δημοτική Αλλαγή" της Όλγας Γεροβασίλη. 
   Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν. Δ., έχει ήδη... παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος και την θέση του θα καταλάβει ο α' επιλαχών, ο Ντίνος Παπαδημητρίου του Ευαγγέλου, ο οποίος όμως δεν θα παρίσταται επισήμως στο σημερινό συμβούλιο, καθώς ορκίζεται αύριο, Τετάρτη. Δεν είναι γνωστό αν ο Γιώργος Παπαβασιλείου θα βρεθεί στο σημερινό συμβούλιο, ούτε είναι γνωστό ποιος ή ποια θα τεθεί επικεφαλής της δημοτικής ομάδας. Πριν λίγες ημέρες, που είχα την ευκαιρία να μιλήσω με δημοτικό σύμβουλο του "πρώην", κατάλαβα ότι υπήρχε ενδιαφέρον από δύο, ίσως ακόμη και από τρεις συμβούλους να αναλάβουν τα ηνία. Έμαθα όμως και κάτι ακόμη, το οποίο, αν αληθεύει, έχει τη δική του σημασία: Ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, στην συζήτηση που είχα μαζί του, μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δεν τίθεται θέμα νέας ηγεσίας, διότι ο "πρώην" δεν τους έχει ειδοποιήσει ακόμη για την παραίτησή του, δεν ήρθε σε επαφή με την ομάδα του ούτε για να μοιραστεί μαζί τους τις σκέψεις του, ούτε καν για να τους γνωστοποιήσει την παραίτησή του, ακόμη και μετά την δημοσιοποίησή της από τα ΜΜΕ!!!
   Αν μη τι άλλο, καταδεικνύει πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται την έννοια της ομάδας...
   Η Όλγα Γεροβασίλη, που εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη ανακοινώσει, ότι προτίθεται να παραιτηθεί, αν και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, καθώς είναι αντίθετη στην "κατάληψη καρεκλών". Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει: "Δεν θα γίνω σαν τον Αργύρη του ΠΑΣΟΚ". Δεν έχει παραιτηθεί ακόμη, γιατί θέλει να συμμετάσχει σε ένα τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους, αλλά και για συναισθηματικούς. Μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στα έδρανα του συμβουλίου από το 1998! 
   Μετά την παραίτησή της από δημοτική σύμβουλος, την θέση της θα καταλάβει ο α' επιλαχών, ο Κώστας Σκορδής.
   Μην ξεχνάμε όμως ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνει και 53 (!) θέματα προς συζήτηση (;) και λήψη απόφασης, που είναι τα κάτωθι:

   1. Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Αρταίων ως εταίρου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Άρτας, για υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της δράσης 7: « Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 3: « Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» ( κωδικός πρόσκλησης 53 – Αρ. Πρωτ. 1049)
   2. Υποβολή πρότασης για το έργο: «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας- Τζαβέλλα- Πύρρου» στα πλαίσια της πρόσκλησης 50 του Ε.Π. «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007- 2013»
   3. Υποβολή πρότασης για το έργο: «Βελτίωση και κατασκευή της οδού Άρτας- Σαλαώρας» στα πλαίσια της πρόσκλησης 1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013»
   4. Απ’ ευθείας αγορά ακινήτου πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας
   5. Έγκριση της μελέτης του έργου: «Διάνοιξη και κατασκευή τμημάτων οδών Μιχαήλ Πατσαλιά και Λουριώτη»
   6. Έγκριση της μελέτης του έργου: «Διαμορφώσεις πλατειών Τ.Κ. Στρογγυλής και Καλογερικού»
   7. Έγκριση της μελέτης του έργου: «Κατασκευή κλίμακας μεταξύ οδών Θεοδωριάνων και Δημοσθένους»
   8. Έγκριση της μελέτης του έργου: «Επισκευές δικτύου ηλεκτροφωτισμού»
   9. Αποδοχή της απόφασης ένταξης και των ειδικών όρων της και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του συμφώνου αποδοχής των όρων ένταξης του έργου: «Ανάπλαση κύριας εισόδου – πλακόστρωση κεντρικής δημοτικής οδού οικισμού Ροδαυγής Τ.Κ. Ροδαυγής και πεζοδρομήσεις σε δημοτικές οδούς οικισμού Αμπελίων Τ.Κ. Αμμοτόπου»
   10. Αποδοχή πίστωσης για το έργο «Ανάπλαση κύριας εισόδου – πλακόστρωση κεντρικής δημοτικής οδού οικισμού Ροδαυγής Τ.Κ. Ροδαυγής και πεζοδρομήσεις σε δημοτικές οδούς οικισμού Αμπελίων Τ.Κ. Αμμοτόπου», αναμόρφωση πρ/σμού και τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων
   11. Αποδοχή πιστώσεων, αναμόρφωση πρ/σμού και τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2012
   12. Αναμόρφωση πρ/σμού και προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2012
   13. Αποδοχή πίστωσης
   14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού
   15. Καταβολή ή μη της αξίας του γάλακτος σε χρήμα, στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Αρταίων
   16. Περί αναπροσαρμογής ενοικίου
   17. Περί διενέργειας δημοπρασίας
   18. Ανανέωση μίσθωσης για ένα χρόνο και διενέργεια δημοπρασίας για μίσθωση αγροτεμαχίων στη Δ.Ε. Φιλοθέης
   19. Διαγραφή χρεών από τέλη ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου
   20. Διαγραφή οφειλών και προσαυξήσεων του οφειλέτη με την επωνυμία «Παπαγεωργίου- Κοροκίδας Ο.Ε.»
   21. Λήψη απόφασης για επιστροφή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) ως αχρεωστήτως καταβληθέντος
   22. Έγκριση και ψήφιση πίστωσης για την πραγματοποίηση των Λιτανειών του Αγίου Νικολάου και Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στις Δ.Ε. Αμβρακικού και Φιλοθέης
   23. Καθορισμός ημερομηνίας εορταστικών εκδηλώσεων των Ιστορικών Επετείων Μαχών Γριμπόβου 1897 & 1912-13 για το έτος 2012. έγκριση και ψήφιση πίστωσης
   24. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
   25. Μερική κατανομή πίστωσης για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων
   26. Έγκριση πρακτικού Δ.Σ. Γηροκομείου «Γ. & Σοφίας Μάτσου» (απολογισμός 2011)
   27. Έγκριση απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
   28. Έγκριση απόφασης Π.Κ.Ε.Κ.Α.Ε.Α. «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ»
   29. Γνωμοδότηση του Δήμου Αρταίων για περιβαλλοντική έκθεση που αφορά το υφιστάμενο έργο: «Πολυσυνεργείο (επισκευή και συντήρηση μηχανικών μερών αυτοκινήτων – επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών μερών αυτοκινήτων, επισκευή και συντήρηση αμαξωμάτων αυτοκινήτων, βαφή και συντήρηση αυτοκινήτων συνήθων οχημάτων, συνεργείο αερίων καυσίμων LPG & επισκευή και συντήρηση τροχών αυτοκινήτων συνήθων οχημάτων) και έκθεση εμπορίας αυτοκινήτων, φερόμενης ιδιοκτησίας «Κ. Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ» που στεγάζεται στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων της Τ.Κ. Καλαμιάς της Δ.Ε. Φιλοθέης του Δ. Αρταίων Ν. Άρτας»
   30. Μερική αλλαγή χρήσης του Ο.Τ. 366
   31. Μερική τροποποίηση της αρ. 233/12 Α.Δ.Σ. (Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στο Δήμο Αρταίων)
   32. Ακύρωση της αρ. 225/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου
   33. Χορήγηση προσωρινής άδειας καπνοβιομηχανικών προϊόντων στην Τ.Κ. Καλοβάτου της Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων
   34. Οριστική χορήγηση άδειας πλανόδιου εμπορίου τύπου Α΄ στην Τασινίκου Ευφροσύνη του Γεωργίου
   35. Οριστική χορήγηση άδειας πλανόδιου εμπορίου τύπου Β΄ στον HE YANGEN του RENGUAN
   36. Οριστική χορήγηση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου ( Καντίνα) στην Κοτσαρίνη Χριστίνα του Γερασίμου
   37. Ορισμός εκπροσώπου στην ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ
   38. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για μέλος της επιτροπής παρακολούθησης και ελέγχου για την εφαρμογή του προγράμματος «Καταπολέμησης Κωνωποειδών έτους 2012» του Ν. Άρτας
   39. Ορισμός μελών επιτροπής για παραλαβές πέραν των υλικών που είναι σε διαγωνισμό
   40. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του φυσικού εδάφους Δημοτικών έργων
   41. Έγκριση πρακτικού Οριστικής Παραλαβής του έργου: « Λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων του Δήμου Αρταίων στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης»
   42. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Κατασκευή β΄ ανελκυστήρα Δημαρχιακού καταστήματος»
   43. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντόστρωση από επαρχιακό δρόμο προς Καψάλι και Άγιο Νικόλαο στο Δ.Δ. Σκούπας Δήμου Ξηροβουνίου»
   44. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση – πλακόστρωση κεντρικής πλατείας οικισμού Κορφοβουνίου Τ.Δ. Κορφοβουνίου
   45. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ηλεκτροφωτισμός στο Δ.Δ. Κιρκιζατών- Χαλκιάδων»
   46. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: « Διευθέτηση ομβρίων υδάτων Τ.Δ. Κορφοβουνίου»
   47. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας Δημαρχείο - Αγία Παρασκευή – Γκορτσοπούλα Αμμοτόπου Δήμου Ξηροβουνίου»
   48. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Υποδομές βοηθητικού γηπέδου Γλυκορρίζου»
   49. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: « Αντικατάσταση δικτύου άρδευσης παραποτάμιου πάρκου»
   50. Επί αιτήσεως της «ΣΤΙΒΟΣ- Μ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ε.Ε» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Στρώσιμο χόρτου γηπέδου στο Δ.Δ. Ανέζας»
   51. Επί αιτήσεως Γιαννούλας Καραβασίλη για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή τμήματος Δημοτικής οδού προς Κοιμητήριο Αμπελίων Αμμοτόπου»
   52. Επί αιτήσεως Ιωάννη Χρόνη για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία και αποχέτευση όμβριων Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού»
   53. Επί αιτήσεως Θωμά Χριστιά για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία και αποχέτευση όμβριων Δ. Ε. Ξηροβουνίου»

5 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Όλγα ΘΑ, παραιτηθεί. Κάτι ξέρει. Γιατί σε νέες εκλογές οι έδρες στο Ν. Άρτας ίσως είναι 2. Και ίσως τα χάσει όλα... ΠΟΝΕΙΡΟΥΛΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Όλγα θα παραιτηθεί ΣΗΜΕΡΑ, όχι μετά από ένα μήνα. Και ναι, φοβάται πολύ τις εκλογές με 2 έδρες, γιατί ήδη η μετακίνηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τσουνάμι.
      Παρά ταύτα και παρά τις εκκλήσεις των συμβούλων της να μην παραιτηθεί γιατί τώρα που ο Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο και πρέπει να διαλυθεί, τώρα θα ξαναγυρίσουν οι απογοητευμένοι σε αυτό, η ΌΛγα επιμένει να παραιτηθεί σήμερα.
      Άρα, μάλλον αδιάβαστος είσαι...

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ;; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ. ΑΧ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ....

      Διαγραφή
    3. Τι να κάνω; Τόσα χρόνια ασχολούμενος με τα οικονομικά, έγινα λιγάκι... λογιστής και κολλάω με τους αριθμούς!!!
      Φαντάστηκα ότι εννοούσε τον τρίτο που πήρε 14,41% και απειλεί άμεσα το 21,67%.
      Αλλά προφανώς εννοεί το ΚΚΕ του 8,43, ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες του 7,03 ή την Χρυσή Αυγή του 4,5 ή..., ή..., ή..., ή..., δεν μπορεί κάποιον θα εννοεί.
      Εγώ πάντως που "βλέπω εφιάλτες", φαντάστηκα ότι εννοούσε το ΠΑΣΟΚ, όχι λόγω αριθμών, αλλά λόγω τρόμου, όπως πολύ σωστά κατάλαβες.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.