30 Απρ 2012

Δημοτική μέριμνα για τον ιστορικό πλάτανο του Γεφυριού της Άρτας

Αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και συνδέεται με ιστορικές στιγμές και θρύλους από την εποχή της Τουρκοκρατίας

   Ξεκινάει την Τετάρτη από το Δήμο Αρταίων με την έγκριση της Αρχαιολογίας και με τη συνδρομή των γεωπόνων του Δήμου η διαδικασία απεντόμωσης του εσωτερικού μέρους του κορμού του ιστορικού πλάτανου που βρίσκεται δίπλα στο γεφύρι της Άρτας.
   Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Βλάρας, ήδη με τη συνδρομή των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου, έγινε η αποκόλληση των σαθρών μερών του εσωτερικού του πλατάνου, τα οποία εγκυμονούσαν κινδύνους για τα μικρά παιδιά που παίζουν στο σημείο.
   Η παρέμβαση θα... συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με την απεντόμωση, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατευτεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος, ο οποίος αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και ιστορικό τοπόσημο για την περιοχή, όντας συνδεδεμένος με πολλούς θρύλους από την εποχή της τουρκοκρατίας.
   Η διαδικασία θα γίνει πρωινές ώρες με ειδικά υλικά. Θα επαναληφθούν τέσσερις ψεκασμοί και η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με πετρελαίωση και επικέρωση. Παράλληλα θα γίνει η αντιστήριξη ενός κλαδιού το οποίο είναι επικίνδυνο προς αποκόλληση με τους κινδύνους που συνεπάγεται

2 σχόλια:

  1. καλιο αργα παρα ποτε!!!! ας βαλουν και ενα τυπικο εισητηριο στους επισκεπτες για την καθαριοτητα του μνημειου μας. πανω στην γεφυρα ειναι γεματο αποτσιγαρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστόφορος Μίχου2 Μαΐου 2012 στις 6:40 μ.μ.

    Μήπως αντί εισιτηρίου (που λειτουργεί αποτρεπτικά στον επισκέπτη) να βάλουμε "έξυπνες” υπενθυμίσεις περί καθαριότητος χώρου και να ευαισθητοποιήσουν τουλάχιστο τους Αρτινούς? Καθαρή πόλη, δεν είναι αυτή που έχει πολλούς εργάτες καθαριότητας, είναι αυτή που δε λερώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.