8 Μαρ 2012

Πατατόπιτα η... Ζαγορίσια!

Πιο επίκαιρη από ποτέ!

   Νόστιμη πρόταση, ηπειρώτικης προέλευσης, για συνοδευτικό και όχι μόνο. Αποτελούσε μόνιμο συνοδευτικό στο ζαγορίσιο τραπέζι, τώρα θεωρείται εκλεκτός μεζές για τους καλοφαγάδες. Εάν ο χρόνος το επιτρέπει, το χειροποίητο φύλλο την νοστιμεύει δύο φορές.
   Υλικά: 6 με 8 φύλλα για πίτα, 1kg – 1 ½ kg μέτριες πατάτες, 150 gr τυρί φέτα, 3 κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι μαύρο, 1 κουταλάκι ρίγανη, λάδι
   Εκτέλεση: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν αρκετά καλά. Κόβουμε τις ωμές πατάτες σε ροδέλες όσο το δυνατόν πιο λεπτές, ρίχνουμε το τυρί αφού το έχουμε τρίψει, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 ποτηράκι λάδι και στο τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε το μείγμα. Σε ένα ταψί λαδωμένο βάζουμε ένα φύλλο και έπειτα στρώνουμε τις πατάτες σε σειρά, στρώνουμε δεύτερο φύλλο και τοποθετούμε πάλι μέρος του μείγματος. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο.
   Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, περίπου για 1 ώρα.
πηγή

1 σχόλιο:

  1. καταπληκτικη η πατατοπιτα τη φαγαμε κυριακη μεσημερι και τι συνιστουμε ανεπιφυλαχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.