12 Ιαν 2012

Ανοικτή επιστολή για την ενδοτική πολιτική που οδηγεί σε απώλεια της Ελληνικής ΑΟΖ

- Όλα γίνονται για την λεηλασία του υπεδάφους της Ελλάδας
- Οι «φίλοι» μας μας «μαδούν» ζωντανούς

   Με ανοιχτή επιστολή προς όλες τις εφημερίδες ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου Θεόδωρος Καρυώτης απευθύνουν έκκληση για άμεση απάντηση της κυβέρνησης στην πρόθεση της Αιγύπτου να αρχίσει συνομιλίες με Κύπρο και Τουρκία για το θέμα της ΑΟΖ.
    Ακολουθεί όλη η επιστολή:

Προς τους Διευθυντές των εφημερίδων
Κύριε Διευθυντά,

   Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας, αντιμετωπιζόμενοι από τους «σοφούς» που επηρεάζουν το Υπουργείο των Εξωτερικών με δήθεν εχέφρονες συμβουλές απραξίας ή και ακόμη και με θρασεία αμφισβήτηση ως προς το αν υπάρχουν καν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου! Σήμερα, τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως, καθώς και να...

ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο υπάρχων πλούτος υδρογονανθράκων αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας τη στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας μας «μαδούν» ζωντανούς.
   Η  δήλωση της Αιγύπτου ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Κύπρο και την Τουρκία για να οριοθετήσουν την ΑΟΖ των τριών κρατών απαιτεί την άρδην μεταβολή της ουσιαστικής πολιτικής και διπλωματικής αδράνειας των δύο τελευταίων ετών και καθιστά αναγκαία μιαν άμεση απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.
   Η ΑΟΖ της Αιγύπτου δεν συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Η Αίγυπτος έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία μόνον εάν δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
   Εάν ανεχθούμε αυτή την έμμεση αναγνώριση των τουρκικών θέσεων, θα δυσχεράνουμε αφάνταστα τη μέλλουσα διαπραγματευτική μας θέση. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τη φημολογούμενη πρόθεση του Προέδρου της Κύπρου να μεταφέρει το πετρέλαιο και το αέριο της χώρας του στην Τουρκία, αντί να συνδράμει άμεσα και να συμβάλει στην περαιτέρω ενεργοποίηση των στενών σχέσεων Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, τότε ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου θα υπογράψει μόνος του την υποταγή του στους Νεο-Οθωμανούς.
   Η σημερινή χαώδης πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να αναμένουμε μοιρολατρικά το τέλος μας.

   Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνον η κυβέρνηση της Κύπρου να αρνηθεί να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με τα άλλα δύο κράτη, αλλά και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ να διακηρύξουν τρανταχτά την πρόθεση κοινής δράσης αμέσως μετά το πέρας των επικείμενων, ελπίζουμε, ελληνικών εκλογών.
   Σε αυτή την έκκλησή μας ζητούμε την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθότι εν προκειμένω δεν διακυβεύονται κομματικά αλλά εθνικά συμφέροντα υψίστης σημασίας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαϊκός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
πηγή

   σημ. Τηλεβόα: Μάταιες οι εκκλήσεις προς τα κόμματα και τους κυβερνώντες. Είναι πανέτοιμοι να νοικιάσουν μέχρι και τον Παρθενώνα, να ξεπουλήσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες, αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, ο χρυσός, το ουράνιο, ό,τι υπάρχει στο υπέδαφος τα έχουν τάξει προ καιρού. 
   Εάν έχει καμιά σημασία η ταπεινή μου γνώμη, ο ενεργειακός και ορυκτός πλούτος, καθώς και η χρήση της  Ελλάδας ως δοκιμαστικού σωλήνα για το πείραμα της δημιουργίας μιας Ευρώπης, όπου δεν θα υφίσταται κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα, είναι οι βασικοί λόγοι που δρομολογήθηκε η υποταγή σε ξένους επικυρίαρχους, που με το πρόσχημα της οικονομικής ανάκαμψης ενεργούν ουσιαστικά ως κατακτητές, με την βοήθεια μιας δοτής κυβέρνησης, που δεν προήλθε από την λαϊκή βούληση, αλλά έχει την απεριόριστη δύναμη να δεσμεύει τους Έλληνες για τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.