3 Δεκ 2011

Ένας πεζόδρομος για... λίγους στο κέντρο της Άρτας!

Πεζόδρομος χωρίς... διαβάτες!

   Είχα γράψει προ ημερών για τον "Πεζόδρομος ή Prive Parking;" και είχα τότε υποσχεθεί ότι: "θα σας μιλήσω για έναν πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, από τον οποίο δεν διέρχεται κανένας απολύτως πεζός, πλην των ενοίκων 3-4 πολυκατοικιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν (τα ακριβοπληρωμένα από όλους μας) πλακάκια του, σαν χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων τους.".
   Έστω και με καθυστέρηση, έχω πλέον έτοιμες τις φωτογραφίες (internetική ενημέρωση χωρίς φωτογραφία, είναι σαν στιφάδο χωρίς κρεμμύδια!) και σας τις καταθέτω:
   Ο πεζόδρομος είναι η οδός Κων. Παλαιολόγου, που ξεκινάει δίπλα από το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στην Βασ. Κων/νου και καταλήγει πίσω από την Αγία Σοφία. Είναι πεζόδρομος (ή τουλάχιστον, έτσι λένε), αλλά δεν υπάρχει κανένας πεζός που να διέρχεται από αυτόν το δρόμο, εκτός εάν μένει εκεί (όσοι έρχονται από την Αγίας Σοφίας και θέλουν να κατευθυνθούν προς τον Αη Γιώργη ή το αντίστροφο, χρησιμοποιούν την Βασ. Κων/νου).

   Ο "πεζόδρομος", λοιπόν θεωρητικά δεν είχε κανέναν λόγο να πεζοδρομηθεί, εκτός από το να...

εξασφαλιστούν οι θέσεις στάθμευσης των περίοικων, από τυχαίους διερχόμενους οδηγούς, που βλέποντας πλέον τα απαγορευτικά, δεν μπαίνουν στην Κων. Παλαιολόγου προς αναζήτηση parking και δεν "τρώνε" πια τις θέσεις των... γειτόνων.
   Δείτε τις φωτογραφίες που μιλάνε μόνες τους (έχει ξεχαστεί και μια πινακίδα ελεγχόμενης... στάθμευσης)!


   Υπάρχουν δύο κατηγορίες πεζοδρόμων: στη μία ανήκει η οδός Σκουφά και οι "παραφυάδες" της, όπου η πεζοδρόμηση έχει νόημα για να διευκολύνεται η κίνηση των πεζών στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στην κεντρική πλατεία. Στην άλλη ανήκουν κάποιοι πεζόδρομοι, που πεζοδρομήθηκαν για... άγνωστο λόγο (δεν διέρχονται πεζοί για να διευκολυνθούν από την ύπαρξή τους)
   Το ότι και στην Σκουφά, στην Πριοβόλου, στην Καραϊσκάκη, στην Κοσμά Αιτωλού, στην Καραπάνου και αλλού γίνεται καταστρατήγηση της πεζοδρόμησης, με την ανεμπόδιστη κίνηση αυτοκινήτων και δικύκλων και την άναρχη στάθμευση, δεν μειώνει το γεγονός ότι υπερπολύτιμοι δημοτικοί πόροι ξοδεύτηκαν σε prive πεζόδρομους, ενώ θα μπορούσαν να "πιάσουν τόπο" κάπου αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.