17 Οκτ 2011

Λειψή η αποκομιδή των "ευαίσθητων" σκουπιδιών στην Άρτα

Παίρνουν μόνο "όσα βλέπει η πεθερά";

Η απόφαση ήταν ότι παρά τις κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γινόταν κανονικά από ευαίσθητα σημεία (νοσοκομεία, σχολεία).
Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί, στις 8:15 π.μ. σε "ευαίσθητα σημεία" και δείχνουν μια μάλλον "επιλεκτική" προσέγγιση της αποκομιδής.

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, απέναντι ακριβώς από το Δημαρχείο, όλα δούλεψαν ρολόι. Και οι κάδοι της ανακύκλωσης και οι κανονικοί ήταν άδειοι και οποιοσδήποτε κοιτούσε έξω από τα παράθυρα του Δημαρχείου, θα χαιρόταν με την εικόνα.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στην οδό Καμηλών, στα κάγκελα του Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α. Με Α, οι κάδοι είναι γεμάτοι και αυτοί της ανακύκλωσης και οι κανονικοί.

Προχωράμε λίγο παραπέρα, στην διασταύρωση Σκουφά και Φλέμινγκ, στα κάγκελα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου, ενώ έχουν αδειάσει οι κανονικοί κάδοι, αυτοί της ανακύκλωσης είναι ξεχειλισμένοι.
Το δυστύχημα δε είναι ότι, ανάμεσα στα υλικά...

ανακύκλωσης, υπήρχαν πάμπολλες σακούλες οικιακών απορριμμάτων, προφανώς επειδή όταν πετάχτηκαν, δεν βρέθηκε αλλού χώρος, οι κανονικοί κάδοι ήταν ήδη γεμάτοι.
Έτσι, οι κάδοι ανακύκλωσης είναι γεμάτοι ξεσκισμένες από τις γάτες σακούλες, που αναδύουν έντονη βρώμα από τα αποφάγια και φυσικά αποτελούν εστία μόλυνσης. 
Οο περισσότεροι πολίτες της Άρτας κατανοούνε τις αγωνίες των υπαλλήλων καθαριότητας και συμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις τους, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει λίγο περισσότερη προσοχή, ιδίως στα ευαίσθητα σημεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.