28 Οκτ 2011

Έστρεψαν τα νώτα τους στους επίσημους οι μαθητές της Άρτας

- Οι μαθητές είπαν το δικό τους "ΟΧΙ"
- Ζητωκραυγές για τους μαθητές, γιουχαΐσματα για τους πολιτικούς

   Οι μαθητές της Άρτας έδειξαν με τον τρόπο τους την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική, κατά την διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό του "ΟΧΙ". Είπαν το δικό τους "ΟΧΙ" και το είπαν με σιωπηρό, αλλά ξεκάθαρο τρόπο.
   Κατά την διέλευσή τους μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, έστρεφαν επιδεικτικά το πρόσωπό τους προς την αντίθετη πλευρά, μέσα σε ζωηρά χειροκροτήματα από εκατοντάδες πολίτες. 
   Όλα τα Λύκεια της πόλης, ένα Γυμνάσιο κι ένα Δημοτικό Σχολείο, απέστρεψαν την κεφαλή και τα βλέμματά τους από τους επίσημους που βρισκόντουσαν σε προφανή αμηχανία. 
   Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, μόνο οι διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Λεωνίδας Γκόρος και Νίκος Ράπτης στεκόταν όρθιοι, ενώ οι υπόλοιποι έδειχναν να περιμένουν την λήξη της παρέλασης.
   Ταυτόχρονα, οι "Αγανακτισμένοι" της Άρτας είχαν αναρτήσει πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα στην πολυκατοικία που βρίσκεται απέναντι από τις θέσεις των επισήμων.
   Στο τέλος της παρέλασης, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα προς τους πολιτικούς, από ομάδες πολιτών πάνω και κάτω από την πλατεία.
   Η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα για να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα, πετάχτηκαν κάποια πλαστικά μπουκάλια και αυγά, αλλά ήταν καταφανές ότι η πρόθεση των διαμαρτυρόμενων ήταν να γιουχάρουν και όχι να βιαιοπραγήσουν και στόχος τους ήταν κυρίως οι πολιτικοί που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.
   Ειδικά οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές άκουσαν τα εξ αμάξης από το οργισμένο πλήθος και αναχώρησαν άρον-άρον με σκυμμένα κεφάλια, εμφανώς προβληματισμένοι από την ένταση και το πλήθος των αντιδράσεων.

(η φωτό είναι από τον Αετό των Τζουμέρκων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.