23 Οκτ 2011

Eθνικό χρέος ή κομματική συνείδηση;

Γιατί έχουν πρόβλημα οι βουλευτές όταν ψηφίζουν;

   Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τον συλλογισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασής τους να υπερψηφίσουν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα το άρθρο-ταφόπλακα 37, δημοσιοποίησαν το υπαρξιακό τους δίλημμα:
   Τα "Ψηφίζω ενάντια στη συνείδηση μου"! ή "Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα"! ήταν συνηθισμένες εκφράσεις που ακούστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
   Και τότε γιατί υπερψήφισαν; 
   Μα, σύμφωνα με τον συλλογισμό τους, επειδή υπήρχε εθνική ανάγκη, επειδή ήταν το εθνικό τους χρέος, επειδή δεν μπορούσαν "να αναλάβουν την ευθύνη" να βλάψουν την χώρα.
   Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω:
   Από πότε η προστασία της χώρας δημιουργεί πρόβλημα συνείδησης;
   Γιατί η εξυπηρέτηση της εθνικής ανάγκης προξενεί συνειδησιακό πρόβλημα;
   Μήπως επειδή η ποδοπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, η αφαίμαξη των μικρομεσαίων στρωμάτων και η επιστροφή σε συνθήκες '50, δεν ήταν εθνικό, αλλά κομματικό καθήκον, ώστε να παραταθεί για άλλη "μια δόση" η παραμονή στην εξουσία μιας ομάδας ανθρώπων, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατόρθωσαν να θέσουν την χώρα υπό καθεστώς διαρκούς επιτροπείας, καθιστώντας την προτεκτοράτο και απεμπολώντας το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας;
   Σε αυτό το ερώτημα μόνο οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν. Μη διστάσετε λοιπόν, ρωτήστε τους μόλις τους δείτε.
   Άλλωστε είναι κοινοβουλευτικό τους καθήκον η επίδοση λόγου για τα πεπραγμένα τους στον "κυρίαρχο" λαό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.