3 Οκτ 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας με ένα μόνο θέμα στην ατζέντα!

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, 8:00 μ.μ.

Όταν είδα την ανακοίνωση που στάλθηκε από το γραφείο του προέδρου του Δ.Σ. Άρτας, Θωμά Τσιρογιάννη, απόρησα, καθώς στην ημερήσια διάταξη υπήρχε μόνο ένα θέμα προς συζήτηση και συγκεκριμένα η «Εξέταση υπομνήματος μελών του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Διαχειρίσεως συνιδιοκτησίας δάσους και χορτονομής Κορφοβουνίου Τ.Κ. Δήμου Αρταίων».
Μη γνωρίζοντας για ποιό λόγο έρχεται προς συζήτηση (και μάλιστα εμβόλιμα, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου), καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ το επείγον του θέματος, έψαξα και βρήκα ότι είναι έργο δημοτικού συμβούλου της... αντιπολίτευσης! 
Συγκεκριμένα, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, που προέρχεται από...

το Κορφοβούνι, θέλοντας να εκπροσωπήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συγχωριανούς του, μάζεψε υπογραφές από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, για να ενταχθεί το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Φυσικά κανένας δεν του αρνήθηκε.
Με τις υπογραφές υπό μάλης, πήγε στον πρόεδρο του Δ.Σ. και κατέθεσε το αίτημα με τις υπογραφές.
Ο Θωμάς Τσιρογιάννης προσπάθησε να του εξηγήσει ότι με βάση του Καλλικράτη, οφείλει να το φέρει εντός 8ημέρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω των υπογραφών, αλλιώς κινδυνεύει να βρεθεί ο ίδιος υπόλογος για την καθυστέρηση.
Μάταια, τον παρακάλεσε να το καταθέσει με διαφορετική ημερομηνία (λίγες ημέρες αργότερα), ώστε να εισαχθεί προς συζήτηση μαζί με άλλα θέματα σε κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος θέτοντας το καλό των συγχωριανών του σε πρώτη γραμμή επέμενε κι έτσι έχουμε αυτή την εμβόλιμη συνεδρίαση με μόνο ένα θέμα στην ατζέντα, καθώς δεν υπήρχαν έτοιμες εισηγήσεις για άλλα θέματα.
Εικάζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με αρκετούς απόντες.
Απορώ όμως για το πώς θα υποστηριχθεί το συμβούλιο (τήρηση πρακτικών κλπ):
Ως γνωστόν, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και θα δοθεί άδεια στους δημοτικούς υπαλλήλους που υποστηρίζουν διοικητικά τις συνεδριάσεις ή κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως απεργοσπάστες;

1 σχόλιο:

  1. Το καλό είναι ότι στον αρμόδιο Συν/σμό ο επισπεύδων την συζήτηση δεν έστειλε το υπόμνημα της καταγγελίας 'ώστε να λάβει γνώση και ο πρό
    εδρος του συν/σμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.