4 Ιουλ 2021

Προνόμια - Εμβολιασμένοι / Δεν την πληρώνουν μόνο οι αρνητές

Διχάζουν την κοινωνία και τσουβαλιάζουν τους πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους,  που, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ευθύνη για τον μη εμβολιασμό τους βαραίνει την ίδια την κυβέρνηση


   Κοινωνία δύο ταχυτήτων δημιουργεί η κυβέρνηση με τις τελευταίες αποφάσεις, που διχάζουν και διαχωρίζουν τους πολίτες σε χώρους διασκέδασης και μετακινήσεις.
   Το Μαξίμου τσουβαλιάζει τους πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, χωρίς να εξετάσει τον λόγο που αυτοί δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να διαθέτουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κι αυτό επειδή στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ευθύνη για τον μη εμβολιασμό τους βαραίνει την ίδια την κυβέρνηση.
   Εκτός από τους αρνητές, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δεν έχουν λάβει τις απαιτούμενες δόσεις: 

  1. Οι πολίτες που έχουν αμφιβολίες
   Δεν είναι αρνητές ούτε... ψεκασμένοι, όπως αρέσει στα κυβερνητικά στελέχη να τους χαρακτηρίζουν. Είναι πολίτες που οι αντιφάσεις και η κάκιστη επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης στο θέμα των εμβολίων τούς έχει δημιουργήσει διστακτικότητα. Λογικό είναι, όταν η κυβέρνηση ανοίγει τον εμβολιασμό για τους τριαντάρηδες, ενώ οι υπόλοιπες χώρες τον απαγορεύουν, να υπάρχει ανησυχία.
   Όμως και το γεγονός ότι βάζει οικονομικό «τυράκι» στους νέους δημιουργεί προβληματισμό. Γιατί δωροδοκούνται οι πολίτες εφόσον το εμβόλιο είναι ασφαλές; Γιατί προσπαθούν να αναγκάσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους οδηγήσουν με πειθώ; Τα παραπάνω ερωτήματα μπερδεύουν αναπόφευκτα τον κόσμο και τον απομακρύνουν από το να κλείσει ραντεβού. 

  2. Οι νέοι που δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό
   Τα ραντεβού για τους νέους 30-39 ετών άνοιξαν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Με δεδομένο ότι άνοιξαν αρχικά για το εμβόλιο της AstraZeneca, η δυνατότητα να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανεβαίνει χρονικά σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, τουλάχιστον γι' αυτούς που έτρεξαν να εμβολιαστούν πρώτοι.
   Για τις μικρότερες ηλικίες η πλατφόρμα άνοιξε σε επόμενο χρόνο και υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν στα χέρια τους το πράσινο πιστοποιητικό μετά το τέλος των διακοπών τους. 

  3. Αυτοί που περιμένουν τον κατ’ οίκον εμβολιασμό
   Μήνες τώρα ακούμε για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό στους πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα. Επιτέλους, μέσα στην εβδομάδα νομοθετήθηκε -με το αζημίωτο για τους ιδιώτες. Μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, οι πολίτες με κινητικά προβλήματα δεν θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς αρνητικό τεστ.
   Η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο αν βάλουμε στην εξίσωση το ότι η συγκεκριμένη κατηγορία θα εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο χρειάζεται να περάσουν 30 ημέρες μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

  4. Αυτοί που αντιμετωπίζουν ιατρικό πρόβλημα
   Πολλοί είναι οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την υγεία τους, όπως αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα. Θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν, καθώς οι ιατροί συστήνουν να μην λάβουν τη δόση μέχρι να έχουμε πιο ολοκληρωμένες μελέτες.
   
   Με βάση τις παραπάνω τέσσερις περιπτώσεις καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για την προώθηση των τελευταίων αποφάσεων. Τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο εμβολιασμός πλέον είναι ελεύθερη επιλογή, άρα οι πολίτες θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους. Μόνο που φαίνεται ότι πολλοί δεν έχουν ολοκληρώσει τις δόσεις λόγω των επιλογών της κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.