30 Οκτ 2020

Θρήνος για τα δύο παιδιά στη Σάμο

- Τραγωδία με δυο μαθητές 15 και 17 ετών που καταπλακώθηκαν από τοίχο
- Τραγική ειρωνία: Έφυγαν μετά το σεισμό από το σχολείο και βρήκαν το θάνατο επιστρέφοντας στα σπίτια τους
- Σοβαρά τραυματισμένο 14χρονο παιδί, μεταφέρεται με C-130 στην Αθήνα


   Παρά την αρχική εικόνα, που έδειχνε ότι η Σάμος στάθηκε τυχερή, παρά τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το νησί στις 13:51, έχοντας στο «παθητικό» της μόνο 4 ελαφρά τραυματίες και υλικές ζημιές σε παλιά κυρίως κτίρια, τελικά, αρκετή ώρα μετά, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, αποδείχθεηκε ότι ο απολογισμός ήταν τραγικός: Δύο μαθητές Λυκείου στο Βαθύ της Σάμου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 17 και 15 ετών καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοιχίου και ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. 
   Τα παιδιά την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο σχολείο και λίγο μετά έφυγαν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδρομή που ακολουθούσαν κάθε μέρα. Εκεί, σε ένα στενό δρόμο σε κεντρικό σημείο στο Βαθύ της Σάμου, βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε ένας τοίχος από παλιό οίκημα, που είχε «μπατάρει» κατά το σεισμό και τα καταπλάκωσε.
   Η ώρα περνούσε και ανήσυχοι οι γονείς τους άρχισαν να τα αναζητούν, ακολουθώντας τη διαδρομή που συνήθως έπαιρναν για να επιστρέψουν σπίτι τους. Αυτοί ήταν που υποπτεύθηκαν ότι τα παιδιά βρισκόταν στα χαλάσματα και καθοδήγησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρισκόταν σε παρακείμενο στενό, ερευνώντας στα ερείπια άλλου κτιρίου που είχε καταρρεύσει για τυχόν εγκλωβισμένους.
   Τα παιδιά βρέθηκαν και απεγκλωβίστηκαν, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη νεκρά. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν με τους τραγικούς γονείς, όταν το ΕΚΑΒ έπαιρνε τα παιδιά, είναι πραγματικά ανείπωτες.
   Ας ευχηθούμε ότι ο τραγικός απολογισμός ολοκληρώθηκε εδώ και δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδς, καθώς οι σεισμολόγοι προειδοποιούν για έντονη σεισμική δραστηριότητα, με μετασεισμού που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 6 Ρίχτερ.
    Πριν λίγο, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ανακοινωθηκε ότι ακόμη ένα 14χρονο αγόρι είναι σοβαρά τραυματισμένο, που και σε αυτή την περίπτωση έπεσαν πάνω του κομμάτια από παλιό οίκημα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, αλλά φέρει σοβαρά ανοιχτά κατάγματα και γι' αυτό ένα C-130 έχει απογειωθεί από την Ελευσίνα για να γίνει διακομιδή στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, για χειρουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.