29 Αυγ 2020

Μασκαράδες

Εντελώς καραγκιόζηδες, δεν πατάνε πουθενά. Αλλά με λίγη βοήθεια από τη λίστα Πέτσα, όλο και κάτι μπορεί να σωθεί...


   Λοιπόν. Η κατάσταση έχει ως εξής:
   Η Κεραμέως προσπαθεί να ανοίξει τα σχολεία χωρίς φυσική αραίωση. Γιατί δεν θέλει να προσλάβει καθηγητές και να βρει πρόσθετες σχολικές αίθουσες.
   Ετσι είπε αυτή την τεράστια κοτσάνα, ότι ο μέσος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι 17.
   Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί είναι κοτσάνα. Είναι σαν να λέμε ότι, επειδή τα λεωφορεία είναι άδεια τις βραδινές ώρες, ο μέσος όρος των επιβατών πέφτει και άρα αυτοί που κυκλοφορούν το μεσημέρι πιτωμένοι δεν κινδυνεύουν.
   Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση. Ήδη στο φέισμπουκ γίνεται χαμός από καλαμπούρια. Η ουσία είναι ότι θέλει να ανοίξει τα σχολεία με 25 μαθητές σε κάθε τμήμα.
   Και η απάντησή της σ’ αυτό είναι μάσκες, μάσκες, μάσκες.
   Όπως με τα πλοία, που αύξησαν την πληρότητά τους. Είπαν Οk, θα τα γεμίσουμε, αλλά ο κόσμος θα φοράει μάσκες και στο κατάστρωμα.
   Στην αρχή, μάλιστα, η Κεραμέως ήταν κατηγορηματική ότι τις μάσκες θα έπρεπε να τις πληρώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί από την τσέπη τους.
   Μετά την κατακραυγή την «άδειασε» ο Μητσοτάκης. Και οι μάσκες θα είναι δωρεάν.
   Και επιπλέον θα πάρουν οι μαθητές από ένα παγουρίνο, δωρεά ενός επιχειρηματία που χρηματοδοτεί το «Πρώτο Θέμα» και την εταιρεία της Μαρέβας. Ωραίο.
   Επειδή όλοι την κράζουν, η Κεραμέως αντεπιτίθεται. Δεν θέλετε να ανοίξουν τα σχολεία, λέει. Γι’ αυτό φωνάζετε.
   Και η κριτική ότι το μόνο μέτρο που παίρνουμε είναι οι μάσκες γίνεται επειδή δεν θέλετε να φοράνε τα παιδιά μάσκες στα σχολεία. Άρα είστε ψεκασμένοι.
   Αυτό στη λίστα με τα άκυρα επιχειρήματα λέγεται «επίθεση κατ’ ανδρεικέλου». Επιτίθεσαι στον αντίπαλό σου για πράγματα που δεν έχει πει.
   Και είναι συνήθως ενδεικτικό απελπισίας.
   «Δεν αρκούν οι μάσκες. Κάντε προσλήψεις και βρείτε αίθουσες» λέει η αντιπολίτευση. «Α, δεν σας αρέσουν οι μάσκες. Είστε ψεκασμένοι» απαντά η υπουργός.
   Οι ψεκασμένοι ζήτησαν δωρεάν μάσκες βέβαια, αλλά αυτό η υπουργός το παρακάμπτει.
   Την ίδια στρατηγική εφαρμόζει και ο Κικίλιας.
   Ο Κικίλιας είναι κατασυγχυσμένος που βγήκε να πιστωθεί πολιτικά το εμβόλιο και τον «άδειασε» η Κομισιόν ότι εμβόλιο δεν ξέρουμε πότε θα υπάρχει. Και μετά τον «άδειασε» και ο Μητσοτάκης.
   Και είπε στον ΣΥΡΙΖΑ: δεν θέλετε να υπάρξει εμβόλιο για να υπάρχουν περισσότερα θύματα και να κάνετε σπέκουλα.
   Και μετά είπε κι αυτό της Κεραμέως: «Προβοκάρετε τη χρήση μάσκας στα σχολεία υποσκάπτοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους επιστήμονες...»
   Καταλάβατε τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πού είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πού είναι οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, πού είναι η στήριξη της πρωτοβάθμιας Υγείας για να μην τρέχουν όλοι στα νοσοκομεία και η απάντηση είναι «δεν θέλετε μάσκες, είστε ψεκασμένοι».
   Αυτό είναι συνολική γραμμή της κυβέρνησης. Και εκφωνείται όλο και συχνότερα.
   Ο Τσίπρας έκανε μια συνολική δήλωση για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κορωνοϊό.
   Αναφέρθηκε στην απουσία τεστ, στα συμφέροντα των τουρ οπερέιτορς, στις συγκοινωνίες, στον συντονισμό των τοπικών αρχών, στην απόκρυψη κρουσμάτων, στα κενά των πρωτοκόλλων, στα σχολεία.
   Και είπε ότι 27 παιδιά σε μια αίθουσα δεν προστατεύονται από τις μάσκες και μόνο.
   Η απάντηση του Πέτσα ήταν ότι ο Τσίπρας «υιοθετεί και αναπαράγει συρραφή ψεκασμένων θεωριών». Αλήθεια τώρα;
   Και ότι «φαίνεται να επιχαίρει για την αύξηση κρουσμάτων». Αυτό είπαν αυτοί που κοπάναγαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους νεκρούς από την εποχική γρίπη.
   Αυτή είναι η γραμμή τους την ώρα που τα έχουν κάνει μαντάρα: πρώτον είστε ψεκασμένοι και δεύτερον χαίρεστε με την έξαρση της πανδημίας.
   Τις προάλλες το συνέδεσαν και με την ανευθυνότητα που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ώστε να δέσει καλύτερα το αφήγημα. Εντελώς καραγκιόζηδες.
   Δεν πατάει πουθενά. Αλλά με λίγη βοήθεια από τη λίστα Πέτσα, όλο και κάτι μπορεί να σωθεί από αυτή τη γραμμή.
   Σου λέει, θα βγάλουμε και μερικούς έγκριτους δημοσιογράφους να πουν ότι δεν το χωράει το μυαλό τους πόσο ψεκασμένη είναι η αντιπολίτευση σε κρίσιμες ώρες για τον τόπο και όλο και κάτι θα καταφέρουμε να περισώσουμε από το μπάχαλο.
   Βάστα, λίστα Πέτσα.
   Μασκαράδες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.