16 Ιουν 2020

Ξεκίνησε η «Συν-Εργασία» με μείωση μισθού έως 20%

- Οι εργοδότες θα μπορούν να μειώνουν έως και κατά 50% τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας του προσωπικού τους και αντιστοίχως τους μισθούς των εργαζομένων
- Αναλυτικοί πίνακες με τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων
- «Ψαλίδι» σε Δώρο Χριστουγέννων και Επίδομα Αδείας έως και 70%


   Σε λειτουργία τέθηκε από χθες ο νέος μηχανισμός στήριξης των επιχειρήσεων και χρηματοδότησης μέρους του μισθού των εργαζομένων.
   Το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που θα επεκταθεί έως και 15 Οκτωβρίου στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και μέχρι 31/12/2020 στις αεροπορικές εταιρείες, και προβλέπει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να μειώνουν έως και κατά 50% τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας του προσωπικού τους και αντιστοίχως τους μισθούς των εργαζομένων.
   Αποτέλεσμα οι μισθοί των εργαζομένων να μειώνονται έως 20%.
   Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται μόνο σε εργαζομένους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης, και ο εργοδότης μπορεί να κάνει χρήση του μηχανισμού για το σύνολο των εργαζομένων και για όσο χρονικό διάστημα θεωρεί ότι είναι απαραίτητο.
   Το κράτος θα χρηματοδοτεί το 60% των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται, αλλά και το 60% των ασφαλιστικών εισφορών. Το υπόλοιπο 40% επιβαρύνει τον εργοδότη.
   Εάν ο μισθός υπολείπεται του κατώτατου, το κράτος θα αναπληρώνει τη διαφορά, ώστε στην τσέπη του εργαζόμενου να φθάνουν τα 550 ευρώ (καθαρά).
   Τέλος το κράτος υποχρεούται στην καταβολή αναλογίας του επιδόματος άδειας και του επιδόματος Χριστουγέννων, τα οποία μάλιστα θα υπολογίζονται επί της οικονομικής ενίσχυσης και όχι επί των τακτικών αποδοχών, κάτι που σημαίνει ότι οι μειώσεις των αποδοχών Δώρου και Επιδόματος μπορούν να φτάσουν και το 70%.

Αναλυτικοί πίνακες με τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φτάνουν ως και 20% με το «Συν-Εργασία»

  Ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού που θα λάβει ο εργαζόμενος
   Στον πρώτο πίνακα μπορείτε να δείτε το ποσοστό αναπλήρωσης του πληρωτέου μισθού που θα λάβει ο εργαζόμενος (μετά εισφορών και κρατήσεων).



  Το συνολικό κόστος για τον εργοδότη πριν και μετά την εφαρμογή του προγράμματος
   Στον Δεύτερο πίνακα μπορείτε να δείτε το συνολικό κόστος του εργοδότη πριν και μετά την εφαρμογή του προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.