10 Ιαν 2020

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αυξάνουν τις αμοιβές των «γαλάζιων» golden boys στη ΔΕΗ μέχρι τα 300.000 ευρώ ετησίως

- Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες υπέρογκες αμοιβές
- Σ. Φάμελλος: Τώρα αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων Χατζηδάκη στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που επιβάρυναν τα νοικοκυριά με 100 ευρώ τον χρόνο


   Τις υπέρογκες νέες αμοιβές των νέων “γαλάζιων” golden boys στη ΔΕΗ που αποφάσισαν κυβέρνηση και διοίκηση, οι οποίες τελικά χρηματοδοτήθηκαν από τους καταναλωτές μέσω των αυξήσεων τιμολογίων, καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας στην κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή. Την επικείμενη κατάθεση ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε χθες ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.
   Μιλώντας το μεσημέρι στο Κόκκινο, τόνισε ότι τώρα αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων Χατζηδάκη στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που επιβάρυναν τα νοικοκυριά με 100 ευρώ τον χρόνο, ενώ επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο, ότι οι αυξήσεις ήταν προαποφασισμένες και αδικαιολόγητες για να χρηματοδοτήσουν, όπως αποκαλύπτεται, τις προκλητικές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ.
   Αναφέρθηκε στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ για προκλητικά υψηλές αμοιβές, που στην περίπτωση του διευθύνοντος συμβούλου φτάνουν τις 300.000 ευρώ τον χρόνο. Όπως ανέφερε, ετοιμάζουμε μία ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο υπουργό για τις υπέρογκες αυτές αμοιβές, τις fast track προκηρύξεις για υψηλόβαθμες θέσεις, όπως και για καταγγελίες που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
   Θύμισε τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός ΠΕΝ ότι η ΔΕΗ “τη βγάζει - δεν τη βγάζει” και άλλες αντίστοιχου ύφους, που οδήγησαν στον νόμο που προβλέπει την κατάργηση του ΑΣΕΠ και την εισαγωγή του ρουσφετιού στις προσλήψεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και υπέρογκες αμοιβές και λιμουζίνες για τα υψηλόβαθμα “γαλάζια” στελέχη.
   Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και διοίκηση, αφού “έσωσαν” με αυξήσεις τιμολογίων εις βάρος των πολιτών την κατά τα άλλα χρεοκοπημένη ΔΕΗ, παραμονές Χριστουγέννων ενέκριναν νέα “πολιτική αποδοχών” και διαδικασία προσλήψεων μόνο για στελέχη. Πρόκειται για εισήγηση που πέρασε “και με τον νόμο” (Χατζηδάκη) σε έκτακτη γενική συνέλευση (23.12.2019) και προβλέπει αντιστοίχως “για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο καθώς και για τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους μεικτές αποδοχές 200.000 ευρώ και 120.000 ευρώ ετησίως”.
   Επίσης προβλέπεται μπόνους έως 50% επί των τακτικών αποδοχών “συναρτώμενων από βραχυπρόθεσμη στοχοθεσία” για διευθύνοντα σύμβουλο, αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και γενικούς διευθυντές και 30% για διευθυντές. Δηλαδή οι ετήσιες αποδοχές μπορούν να φτάνουν έως 300.000 και 156.000 ευρώ αντίστοιχα!!! Για δε γενικούς διευθυντές και διευθυντές οι μεικτές αποδοχές ανέρχονται σε 100.000 και 70.000 ευρώ ετησίως αντίστοιχα...
   Και αυτά χωρίς να υπολογίζονται αμοιβές τους ως μελών επιτροπών, αποζημιώσεις για συνεδριάσεις συμβουλίου, “χρήση εταιρικού αυτοκινήτου με κάλυψη συναφών δαπανών”, διάφορα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης κ.λπ.
   Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκονται νέες προσλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών στη ΔΕΗ, και μάλιστα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος αιτήσεων για τέσσερεις θέσεις, που προκηρύχθηκαν μέσα στις γιορτές, κι έπεται συνέχεια.
   Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενική συνέλευση δεν έλειψαν και καταγγελίες για συγκεκριμένο πρόσωπο με δύο θέσεις (γενικού διευθυντή αλλά και συμβούλου) αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση, ενώ μαθαίνουμε ότι για να θωρακιστεί το... κύρος στελεχών γίνονται μέχρι και επεκτάσεις γραφείων, με γκρέμισμα γειτονικών υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ώστε να περιλαμβάνουν πρόσθετες “ανέσεις”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.