4 Ιαν 2020

Απαγορευτικό και στην Ιόνια Οδό για τα φορτηγά, λόγω του... "Ηφαιστίωνα"!

- Για να αποφύγουν επανάληψη του επιτελικού φιάσκου, παραλύουν προληπτικά τις μεταφορές για 2 μέρες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας
- Ισχύει για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου, από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις έξι το πρωί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη


   Όπως φαίνεται, το "επιτελικό" φιάσκο των προηγούμενων ημερών, όπου, με 5 πόντους χιόνι, εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμειναν εγκλωβισμένα για 5 ώρες στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, οδήγησε το "επιτελικό κράτος" στην απόφαση να απαγορεύσει προληπτικά την κίνηση όλων των φορτηγών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, παραλύοντας με αυτό τον τρόπο τις μεταφορές, σε μια χώρα όπου -κατά κύριο λόγο- τα αγαθά μεταφέρονται, λόγω ανεπαρκούς σιδηροδρομικού δικτύου, με φορτηγά.
   Έτσι, μετά την Εγνατία, έχουμε απαγορευτικό και στην Ιόνια Οδό για τα φορτηγά με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
   Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Νέας Οδού», η απαγόρευση για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου ισχύει από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις έξι το πρωί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
   Η διακοπή αφορά το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, καθώς και τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
   Η Νέα Οδός, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.
   Απευθυνόμενη, μάλιστα, στους οδηγούς σημειώνει ότι πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων και τους καλεί πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να ενημερωθούν για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας.
   Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306.
   Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Οδός, για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου για το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, καθώς και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 που βρίσκεται σε λειτουργία από Ξυνιάδα έως και Τρίκαλα.
   Επίσης, παρόμοιο απαγορευτικό έχει εκδόσει η Τροχαία και για την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα- Πάτρα) αλλά για τους Αυτοκινητοδρόμους Αιγαίου (Λαμία – Κατερίνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.