6 Νοε 2018

Τρία μεγάλα οδικά έργα στην Κοιλάδα του Αχελώου ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή, μετά την εκδήλωση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου


   Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την εκδήλωση για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής (δείτε ΕΔΩ), περιόδευσε στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου και ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα, τρεις οδικούς άξονες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και κάνουν εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, γεγονός που θα συντελέσει καταλυτικά στην ανάπτυξή της.
   Ειδικότερα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε τα εξής:
   - Για το Φράξο-Καστανιά-Τετράκωμο, ξεκινάει το έργο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την οδό Μεσόπυργος- Αυλάκι που έχει χρηματοδοτηθεί και έχει ήδη ξεκινήσει. Για το πρώτο οδικό έργο έχουν δεσμευτεί εδώ και 2 χρόνια 6.000.000 ευρώ και για το δεύτερο ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.
   - Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "Δεσμεύτηκα και είναι δέσμευση τόσο της Όλγας Γεροβασίλη όσο του Βασίλη Τσίρκα, αλλά και του γενικού γραμματέα, Γιώργου Δέδε", στις αρχές του 2019 θα ενταχθεί το υπόλοιπο κομμάτι από το Αστροχώρι μέχρι Μεγαλόχαρη
   - Βρισκόμαστε εν αναμονή της μελέτης για το έργο Μεσόπυργος-Βουλιαγμένο-Κανάλια, που εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών της Κεντρικής Ελλάδας μέχρι την Ιόνια οδό. Πρόκειται για έργο που συμπληρώνει τα οδικά δίκτυα της περιοχής».
   Να σημειωθεί ότι στο οδικό δίκτυο Αστροχώρι -Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργο ασφαλτοστρώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν 3 χιλιόμετρα και απομένουν άλλα 6 χιλιόμετρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.