16 Ιουλ 2018

Έφη Αχτσιόγλου: Η έξοδος προκαλεί άγχος σε ΝΔ και ΣΕΒ

- Τα δύο διακριτά σχέδια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα εργασιακά
- Η κυβέρνηση, σε πείσμα αυτών που αντιδρούν, θα συνεχίσει να υπηρετεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας


   Δύο διακριτά σχέδια για τα εργασιακά ξεδιπλώνονται μπροστά μας και γίνονται όλο και πιο ευκρινή όσο πλησιάζουμε στην έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο, αναφέρει η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε αποκλειστική δήλωσή της στην εφημερίδα «DOCUMENTO» και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά.
   Η διαιρετική τομή θα ήταν ούτως ή άλλως τα εργασιακά και οι ταυτόσημες θέσεις του ΣΕΒ και του κ. Μητσοτάκη απλώς το επιβεβαιώνουν.
   Από τη μία πλευρά έχουμε το σχέδιο της παρούσας κυβέρνησης, που υλοποιείται ήδη με τους νόμους που ψηφίσαμε πριν από λίγες μέρες αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβριο.
   - Θέσαμε αυστηρούς κανόνες στα ωράρια.
   - Θωρακίσαμε τους εργαζόμενους απέναντι στην αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία.
   - Συνδέσαμε το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία με την πρόσληψη του αδήλωτου εργαζόμενου.
    - Θέσαμε κανόνες για πρώτη φορά στο καθεστώς των εργολάβων.
   - Ταυτόχρονα, επαναφέρουμε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δρομολογούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, γιατί το δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη βασίζεται στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του εισοδήματος των εργαζομένων.
   Το άλλο σχέδιο το ακούμε από δυο στόματα με την ίδια φωνή, από τον ΣΕΒ και τον κ.Μητσοτάκη, που θεωρούν το οκτάωρο ξεπερασμένο και υμνούν την ευελιξία στην αγορά εργασίας.
    - Θεωρούν τις συλλογικές συμβάσεις ιδεοληψία της Αριστεράς.
   - Θεωρούν καταστροφικό το τρίπτυχο της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, της υπερίσχυσής τους έναντι των ατομικών και επιχειρησιακών και της μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία.
   - Θεωρούν ότι οι κανόνες στις εργολαβίες προκαλούν γραφειοκρατικό κόστος και δεν πρέπει να εφαρμοστούν.
   - Θεωρούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων της περιόδου 2010-2014.
   Η έξοδος από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει με μεγαλύτερη ελευθερία το σχέδιό της και αυτό προκαλεί άγχος στη ΝΔ και στον ΣΕΒ.
   Το άγχος αυτό επιτείνει η κατάρρευση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στις αντιδράσεις τους, εντός και εκτός συνόρων, μπροστά στο ενδεχόμενο να αποτραπεί η απομείωση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων το 2019.
   Η κυβέρνηση, σε πείσμα αυτών που αντιδρούν, θα συνεχίσει να υπηρετεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.