2 Ιουν 2018

Ηχηρό άδειασμα Μητσοτάκη από Μεϊμαράκη

Μετά από μακρά περίοδο πολιτικής σιωπής, εξέπεμψε διαφορετικό στίγμα και ύφος από την ηγεσία της Ν.Δ. για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας


   Μετά από μακρά περίοδο πολιτικής σιωπής ο Βαγγέλης Μειμαράκης εξέπεμψε διαφορετικό στίγμα και ύφος από την ηγεσία της Ν.Δ. για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Με πυκνές αναφορές στην αναγκαιότητα επίτευξης εθνικής συνεννόησης ο πρωήν πρόεδρος της ΝΔ, σε ομιλία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έλαβε ευδιάκριτες αποστάσεις από τις μικροκομματικές τακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και “αποδόμησε” το γαλάζιο αίτημα - σημαία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
   «Είμαι αυτός που έλεγε -και παρεξηγήθηκε- ότι τα προγράμματα στις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αντιστοιχούν στον εκλογικό κύκλο. Γιατί, όποιες χώρες ολοκλήρωσαν προγράμματα, το πέτυχαν σε μια θητεία προεδρική ή κοινοβουλευτική και αναφέρομαι στην Κύπρο», σημείωσε με νόημα ο κ. Μεϊμαράκης.
  “Θετικά βήματα ενόψει της εξόδου από το πρόγραμμα”
   Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. διαχώρισε εμφατικά τη θέση του και από την καταστροφολογική ρητορική που υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία της οικονομίας, στην τελική ευθεία της απεμπλοκής από το Μνημόνιο. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως σε μια αποστροφή της τοποθέτησής του αναγνώρισε τα “θετικά βήματα που γίνονται ενόψει εξόδου από το πρόγραμμα”, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η στόχευσή του να καρπωθεί αυτές τις ελπιδοφόρες εξελίξεις, επειδή έβαλε πλάτη ως πρόεδρος του κόμματος.
   «Θα πρέπει να παραδεχθούν κάποιοι που σήμερα πανηγυρίζουν για τα θετικά βήματα που γίνονται ενόψει εξόδου από το πρόγραμμα ότι δεν θα υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα αν η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία το 2015, δεν έβαζε το συμφέρον της χώρας και της Ευρώπης πάνω από το δικό της κομματικό ή πολιτικό συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά.
   Στον απόηχο δε των κατηγορηματικών αναφορών του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “δεν δεσμεύει την Ν.Δ. το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα”, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε «την ανάγκη να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, με τις όποιες διαφωνίες έχουμε, για να μπορέσει η χώρα να ατενίσει και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον»...
  Απαντήσεις στην κριτική εκ των έσω το 2015
   Παράλληλα, δεν παρέλειψε να “καρφώσει” και εσωκομματικές φωνές εκείνης της περιόδου που ασκούσαν κριτική στην απόφαση του ιδίου να στηρίξει η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα.
   “Θα ήταν εύκολο για μας να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και ήταν πολλοί εκείνοι που έλεγαν 'καλά, δεν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός; Δεν θέλεις να γίνουν εκλογές, υπάρχει αντιπολίτευση που συναινεί και δεν οδηγεί τη χώρα σε εκλογές;'. Ναι, συναινέσαμε στη συμφωνία για τους στόχους (και όχι για μέτρα) επειδή η Νέα Δημοκρατία πάντα είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ναι, συναινέσαμε διότι η χώρα θα καταστρεφόταν και προτιμήσαμε να σωθεί η χώρα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον” εξήγησε χαρακτηριστικά.
   Δεν παρέλειψε παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης να εγκωμιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -που δεν ψήφισε το 2015 ο Κυριάκος Μητσοτάκης- “ο οποίος ασκεί τα συνταγματικά του καθήκοντα με άψογο τρόπο, ως σύμβολο ενότητας και ως έκφραση του ελληνικού έθνους», και ζήτησε «από τα κόμματα, την κυβέρνηση, τους θεσμούς και την Ευρώπη να μπορέσουν να συμφωνήσουν τόσο για την πορεία της Ευρωζώνης όσο και της Ευρώπης συνολικά».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.