5 Ιουν 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πατέρας από την Άρτα απευθύνθηκε στην υπηρεσία της «Καθημερινότητας», για να... παντρέψει το γιο του!

- Ποιος δήμος της Άρτας δεν γνώριζε νόμο που ισχύει από το 2014;
- Η ηλεκτρονική πλατφόρμα kathimerinotita.gov.gr καλείται να επιλύσει από τα πιο απλά μέχρι και πιο σύνθετα προβλήματα των πολιτών


   Υπάρχουν φορές που η ελλιπής γνώση των δημοσίων υπαλλήλων επί υπηρεσιακών θεμάτων που όφειλαν εκ των πραγμάτων να γνωρίζουν, οδηγεί τους πολίτες σε μεγάλη ταλαιπωρία. Έτσι, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, απευθύνονται στο έσχατο αποκούμπι του πολίτη, που δεν είναι άλλο από την υπηρεσία της Καθημερινότητας που δημιούργησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.kathimerinotita.gov.gr.
   Σε αυτή λοιπόν, μαθαίνουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες, έφτασε η επιστολή ενός πατέρα, ο οποίος ανέφερε ότι ο 30χρονος γιος του ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία. Κάποια στιγμή, ο νεαρός αποφάσισε να παντρευτεί εκεί με μια γηγενή συνομήλική του και από εκεί ξεκίνησε η ταλαιπωρία. Όπως αναφέρει ο πατέρας του, «πέραν των δικαιολογητικών που τα έχει, του ζητήθηκε και πιστοποιητικό ικανότητας γάμου». Απευθύνθηκε στον ληξιαρχείο του δήμου που ήταν εγγεγραμμένος (πρόκειται για δήμο του νότιου τμήματος του νομού Άρτας), αλλά του είπαν ότι δεν ξέρουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού και πως δεν εκδίδουν κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ισχύ ο σχετικός νόμος 4230, από το 2014, που το αναφέρει επακριβώς. Ο αποστολέας ανέφερε επίσης στην «Ομάδα της Καθημερινότητας» ότι απευθύνθηκε και στο υπουργείο Εξωτερικών, που του είπαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι αλλά ο οικείος δήμος. Αποτάθηκε και στο ελληνικό προξενείο στην Ισπανία, αλλά και από εκεί δεν έλαβε σαφή απάντηση. Η μόνη λύση που απέμενε στον πολίτη, ήταν να απευθυνθεί στην Καθημερινότητα, όπου επιτέλους έλαβε σαφή απάντηση.
   Οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι της πλατφόρμας, αναζήτησαν τη σχετική νομοθεσία, επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και απάντησαν άμεσα στον ενδιαφερόμενο ότι αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση του πιστοποιητικού ικανότητας γάμου είναι μονάχα ο δήμος στον οποίο ανήκει.
   Προς διευκόλυνσή του μάλιστα, επισύναψαν στην ηλεκτρονική απάντηση το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και το πρότυπο πολύγλωσσο πιστοποιητικό ικανότητας γάμου, ενώ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και με το Τμήμα Μητρώων Δημοτολογίων και Ληξιαρχείων της Διεύθυνσης Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης του ΥΠ.ΕΣ.
   Αν μη τι άλλο, πολλές φορές σε αυτή τη χώρα, κάνουμε τα απλά, ιδιαίτερα σύνθετα, άνευ λόγου και αιτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.