30 Απρ 2018

Εκκωφαντική η σιωπή των κομμάτων για το τηλεφώνημα Μαρινάκη

Από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, των οποίων η ταύτιση με τον εν λόγω επιχειρηματία είναι ολοκληρωτική, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Τα υπόλοιπα κόμματα, όμως, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα

   «Μία ημέρα μετά το νυχτερινό τηλεφώνημα του διωκόμενου από τη δικαιοσύνη Β. Μαρινάκη στον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο και η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   «Από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη των οποίων η ταύτιση με τον εν λόγω επιχειρηματία είναι ολοκληρωτική, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Τα υπόλοιπα κόμματα, όμως, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα και με τη στάση τους να επικροτούν αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία» τονίζει το κυβερνών κόμμα.
   «Το να σηκώνει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας το τηλέφωνο και να ζητάει εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για μία ανακοίνωση ή για ένα non paper του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είναι επιεικώς απαράδεκτο και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό, όχι απλώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, αλλά και από κάθε πολιτική δύναμη» ήταν το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
   Σημείωσε, δε, ότι «η άμεση δημοσιοποίηση του θέματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ένα άμεσο και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό, οπότε δεν μπορεί έστω να διανοηθεί ότι θα την επηρεάσει για τον οποιοδήποτε λόγο».
   Η Ρ. Σβίγκου κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να δηλώσουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους ότι τέτοιου τύπου ενέργειες είναι απαράδεκτες, και σημείωσε: «Περιμένουμε και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει σιωπήσει τις τελευταίες ώρες για το συγκεκριμένο θέμα, να καταδικάσει με τη σειρά της αυτή την ενέργεια, αλλιώς νομίζω ότι επιβεβαιώνει τις εκλεκτές συγγένειες και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία».
   Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ο Δ. Τζανακόπουλος είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, κατά το οποίο ένας άνδρας του συστήθηκε με το όνομα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
   Την Κυριακή, από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, επιβεβαίωσαν την κλήση του επιχειρηματία προς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, λέγοντας, όμως, πως ήταν μία «άκρως τυπική συνδιάλεξη», όπου ο κ. Μαρινάκης ζήτησε να μάθει τον συντάκτη ενός non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς προτίθεται να προβεί σε νομικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.