14 Απρ 2018

Μία.. μικρή επανάσταση πραγματοποιήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

- Μια νέα εποχή άνοιξε...
- Δημόσια υγεία, υψηλών προδιαγραφών, προσβάσιμη σε όλους


   Μία.. μικρή επανάσταση πραγματοποιήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Μια νέα εποχή άνοιξε καθώς πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες επεμβάσεις εμφύτευσης βηματοδότη, χωρίς καλώδια, ηλεκτρόδια και μπαταρίες.
   Πρόκειται για τον βηματοδότη micra που αποτελεί μία επαναστατική συσκευή, λόγω του μικρού του μεγέθους, της εύκολης εφαρμογής και της εκπληκτικής τεχνολογίας, που αλλάζει την ζωή των ασθενών.
   Οι δύο ασθενείς, στους οποίους τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος βηματοδότης, βρίσκονται υπό την συνεχή παρακολούθηση των γιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται άριστη.


   Ο συγκεκριμένος βηματοδότης είναι ο μικρότερος που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα παγκόσμια, καθώς έχει το μέγεθος μιας μικρής σφαίρας και το βάρος του περιορίζεται σε ελάχιστα γραμμάρια.
   Το σημαντικότερο όμως είναι ότι λειτουργεί χωρίς καλώδια, χωρίς ηλεκτρόδια και μπαταρία και έχει διάρκεια ζωής άνω της δεκαετίας.
   Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προόδου στην αντιμετώπιση της καρδιακής νόσου και για μία επανάσταση για τον κλινικό κόσμο και τους καρδιοπαθείς.
   Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η Καρδιολογική του Κλινική, είναι από τους πρώτους στην ελληνική περιφέρεια που περνάνε στην νέα εποχή...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.