20 Ιαν 2018

Η «μπερδεμένη Λόλα» του Πρώτου Θέματος - VIDEO

Αν η αλήθεια δεν σου αρέσει...


   Δεν άντεξαν τελικά και το φώναξαν!
   Ο λόγος για το Πρώτο Θέμα και το ξέσπασμά του με αφορμή το τελευταίο βίντεο του πρωθυπουργού για τα σχολικά γεύματα. Η αγωνία τους για το εθνόσημα είναι το ξεκάρφωμα. Το ζουμί είναι το βιντεάκι του Τσίπρα. Τι, «παιδαριώδη σκηνοθεσία και μηνύματα «αλεσμένα», ώστε να γίνουν αντιληπτά ακόμη και από άτομα μειωμένης αντίληψης», τι «κατά ΣΥΡΙΖΑ λαϊκισμός«, ακόμα και «προσωπολατρεία» ανακάλυψαν!




   Να όμως, που η ζωή των ανθρώπων δεν είναι θεματικό πάρκο, κύριε … οποιεσδήποτε μου.
   Το πραγματικό δεν σκηνοθετείται. Δεν είναι πλάνο του σινεμά για να βγάλεις το ασήμαντο τασάκι από το τραπέζι και να βάλεις στη θέση του ένα alessi που θα δώσει κάτι. Η σκηνοθεσία ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού. Στο φαντασιακό, ακόμα και το ρέψιμο του ανθρώπου ακούγεται, υπό κάποιες συνθήκες ή προϋποθέσεις.
   Όταν πάνω στα θρανία μιας σχολικής τάξης υπάρχουν φωτοτυπίες αντί βιβλίων, ο φακός αυτό θα καταγράψει, το πραγματικό. Αν το σκηνοθετήσει και βάλει βιβλία τότε το σκηνοθετεί. Το ίδιο ισχύει, αν από την έδρα της τάξης, αφαιρέσεις το κουδούνι, που ίσως έφερε από το σπίτι της η δασκάλα και βάλεις στη θέση του εκείνο το κλασσικό κουδούνι σχολείου που βλέπουμε στις ταινίες.
   Αν θες αυταπάτη, σαγήνη, αποπλάνηση, τότε σκηνοθέτησε. Αν δεν θες, δείξε την κατάσταση ως έχει. Αν η αλήθεια δεν σου αρέσει απόστρεψε το πρόσωπό σου και μην καταδεχτείς να ρίξεις μια ματιά στις κατσαρόλες νοικοκυριών που ζουν κάτω από τη φτώχεια. Όμως μην μαγαρίσεις την ανακούφιση που νιώθουν αυτές οι οικογένειες που τα παιδιά τους τρώνε καλά στο σχολείο χάρη στα σχολικά γεύματα. Επειδή εσύ έτυχε να μην πεινάσεις και γουστάρεις σκηνοθεσία; Πήγαινε δες μια χολιγουντιανή ταινία που έχει happy end ή δες τη Θυσία του Ταρκόφσκι αν είσαι των βαθέων νοημάτων.
   Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα το 2016 ήταν πρώτη παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Δεν συναντάς εύκολα παχύσαρκα παιδιά στα πλουσιόσπιτα. Αν λοιπόν θέλεις να αποδομήσεις την προσπάθεια να μειωθεί αυτό το φαινόμενο μέσα στους φτωχομεσαίους, πες τα επιχειρήματά σου και όχι ανοησίες.
   Αν ο εγκέφαλος του οιουδήποτε, δυσκολεύεται να αφομοιώσει απλά νοήματα που εμφανίζονται στην οθόνη μέσα σε ένα λεπτό και του φαίνονται πολλά, έχει βρει τη λύση: Κάνει ριπίτ και τα ξαναδιαβάσει. Ακριβώς γιατί ζούμε στην εποχή του γιουτιουμπ! Κι ας αποφασίσει, θέλει τα νοήματα “νιανιά και λίγα” ή θέλει Αγκαμπέν και πολύ;
   Στο «δια ταύτα»; Με ειρωνείες δεν κερδίζεται κανένας πόλεμος. Ούτε με σκηνοθεσίες, όπου στο τέλος εμφανίζεται έγκαιρα το ιππικό κι η μάχη σώζεται. Ο πόλεμος θα κερδηθεί μέσα από την απλή κι ωμή αλήθεια. Και σ’ όποιον αρέσει!
γράφει ο Γραφέας Υπηρεσίας
   σημ. Τηλεβόα: Όταν όλα τα δημόσια σχολεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ προσφέρουν το μεσημέρι φαγητό στους μαθητές. είναι σχολικά γεύματα...
   Όταν όλα τα κολέγια και τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα προσφέρουν φαγητό το μεσημέρι, είναι σχολικά γεύματα...
   Όταν τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα παρέχουν φαγητό το μεσημέρι, τότε είναι συσσίτια και Σοβιετία του Τσίπρα!
   Πού το περίεργο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.