12 Ιουν 2016

Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο

Η διασταύρωση της πληροφορίας (θα έπρεπε να) είναι απαραίτητο στοιχείο της δουλειάς όσων "υπηρετούν" (τα εισαγωγικά δικά μου) στη δημόσια ενημέρωση


   Κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, διάφορα ανυπόστατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τον σχεδιασμό για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο. Για να σταματήσει λοιπόν η παραπληροφόρηση και η σεναριολογία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε δημοσιεύματα για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο
   Επειδή υπάρχουν αναφορές σε ΜΜΕ και ανακοινώσεις που πιθανά να προκαλούν σύγχυση σχετικά με το πρόγραμμά μας για τη φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο, για άλλη μία φορά επαναλαμβάνω:
   1. Στο αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργούμε δομή φιλοξενίας στην παλαιά παιδόπολη Αγίας Ελένης, στα όρια του Δήμου Ζίτσας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της συμφωνίας με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου. Η δομή θα είναι μόνιμη, με την έννοια ότι όταν «τελειώσει» το προσφυγικό ζήτημα, η παλαιά παιδόπολη, ανακαινισμένη θα αποδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια και τους Δήμους για κοινωνική χρήση.
   2. Από το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά θα απομακρυνθούν οι σκηνές. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν περίπου 60 οικίσκοι, που θα φιλοξενούν υπό πολύ αρτιότερες συνθήκες περί τους 400 πρόσφυγες. Η δομή αυτή θα είναι προσωρινή, με την έννοια ότι θα διαρκέσει έως ότου οι πρόσφυγες μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες ή σε μόνιμες δομές φιλοξενίας. Ευελπιστούμε πως η Περιφέρεια και οι Δήμοι, όπως έκαναν έως τώρα, θα συνδράμουν και σε αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο και φορείς που έχουν βάλει τον εαυτό τους στην τάξη του συμμέτοχου και όχι στην τάξη που παρατηρητή.
   Τέλος, επισημαίνω πως η διασταύρωση της πληροφορίας είναι απαραίτητο στοιχείο της δουλειάς όσων υπηρετούν στη δημόσια ενημέρωση και η ομάδα συντονισμού για το προσφυγικό ζήτημα είναι πάντα έτοιμη να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Δημήτρης Βίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.