30 Ιουλ 2015

Φεστιβάλ στη Βωβούσα

Αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο

   Από 1 ως τις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ Βωβούσας, ψηλά στην Πίνδο, αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο.
   «Μέσα από εκδηλώσεις και μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά, στοχεύουμε να προσελκύσουμε εκτός από το φιλότεχνο κοινό, και τις οικογένειες που θα επιλέξουν ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό το βουνό και το ποτάμι», αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους.
   Στις εκθέσεις φωτογραφίας περιλαμβάνονται:
   Κώστας Μπαλάφας (1920-2011): Το αντάρτικο στην Ήπειρο, 1941-1944. Εικόνες που διατηρούν αποστάσεις από τη λογική του φανατισμού και του διχασμού. Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Εγκαίνια 1/8.
   Enri Canaj. Ο πόλεμος και η κρίση στη Μέση Ανατολή, οδήγησε 4,5 εκατομμύρια Σύρους στη προσφυγιά. Πύλη εισόδου για την Ευρώπη η Ελλάδα. Εγκαίνια 4/8.
   Κώστας Ζήσης: «Ζαγόρι, μπροστά απ’ τον ήλιο». Ο φωτογράφος, ως μόνιμος κάτοικος του Ζαγορίου, έχει εξερευνήσει και καταγράψει όλη την περιοχή πέτρα-πέτρα. Στην εργασία αυτή θα δούμε μια διαφορετική ματιά πάνω στην τοπιογραφία του ορεινού χώρου. Εγκαίνια 5/8
   Κώστας Ταματέας: «Τα βουνά της Ελλάδος», υποδιαστημική φωτογραφία.
   Ο Ταματέας, με το «μπαλόνι» του (μια ιδιότυπη πατέντα) φωτογραφίζει από τη στρατόσφαιρα στα 35.000 μέτρα, την Ελλάδα και τα βουνά της. Παραγωγή του Φεστιβάλ Βωβούσας. Εγκαίνια 5/8
   Στράτος Καλαφάτης: «Άθως, τα χρώματα της πίστης». Φωτογραφίες από την Αθωνική Πολιτεία μετά από 25 επισκέψεις και διακόσιες ημέρες φωτογράφησης. Εγκαίνια 7/8.
   Αχιλλέας Ζάβαλης: «Η Βωβούσα, μέσα από το φακό». Ο πρώτος συμμετέχων στο πρόγραμμα φιλοξενίας του Φεστιβάλ Βωβούσας για το 2015 εκθέτει ένα ολόκληρο μήνα εντυπώσεων. Εγκαίνια 8/8.
   Οι εκθέσεις φωτογραφίας παρουσιάζονται σε αποθήκες και εργοστάσια ξυλείας σε διαφορετικά σημεία του χωριού.
   Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν –μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ:
   1/8: Το Κουιντέτο Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παίζει όπως μόνο αυτό ξέρει. Η συναυλία θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, κάτω απ’ τα αστέρια της Βωβούσας και την Πανσέληνο.
   2/8: Πολυφωνικό Σύνολο. Το πολυφωνικό σύνολο Xαονία ερμηνεύει τραγούδια για τα νερά και τα βουνά, τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς.
   3/8: Ντουέτο Κρατικής Ορχήστρας
   7/8: «Αστέρω» μετά μουσικής: Η κλασσική ταινία «Αστέρω» (Δημήτρης Γαζιάδης, 1929) του ελληνικού βωβού σινεμά προβάλλεται με ζωντανό soundtrack από το Trio Hermetico. Μουσική παραγωγή του Φεστιβάλ Βωβούσας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη μνήμη του βωβουσιώτη Δημήτρη Χατζή.
   8/8: DigiRaid 10:00-13:00
   Ο διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας DigiRaid μετακομίζει στη Βωβούσα. 3 ώρες, 3 θέματα, 3 κλικ, 1 Βραβείο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Το βράδυ στις 18:00 θα εκτεθούν οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων και στις 21:00-22:00 η ψηφοφορία ανάδειξης του DigiRaider της χρονιάς, σε συνεργασία με την εταιρεία ΓΕΡΑΜΑΣ ΑΕ.
   8/8 Ένα βλάχικο γλέντι με βωβουσιώτικα και άλλα τραγούδια θα κλείσει το φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βωβούσας.
   Ολόκληρο το πρόγραμμα μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία, θα τα βρείτε στη σελίδα του http://vovousafestival.gr.
   Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.