22 Απρ 2015

Κοίτα να δεις που, αν ψάξεις στις σωστές τσέπες, βρίσκεις πως... λεφτά υπάρχουν!!!

8 εκατομμύρια από τον Φώτη και προκαταβολή 1,8 από τον Λεωνίδα, στο τσάκα-τσάκα...

   Δεν ξέρω αν η ανκοργούμαν του MEGA Όλγα Τρέμη κατόρθωσε να πει την είδηση ή αν γλώσσεψε την μπέρδα της, πάντως η πρωινή είδηση, όπως την διαβάσατε στον ΤΗΛΕΒΟΑ, ήταν ότι "Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας".
   Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, λοιπόν, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, της γνωστής οικογένειας των μεγαλοεργολάβων-μεγαλοκαναλαρχών, η ναυαρχίδα της ιδιωτικής -αλλά με δημόσιο χρήμα- επιχειρηματικότητας,  συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας, για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
   Δεν ξέρω επίσης, αν ο άλλος MEGAλος δημοσιογράφος, ο Γιάννης ο Πρετεντέρης πανηγύρισε, μαζί με τον Σταύρο τον Θεοδωράκη για την απελευθέρωση, του αφεντικού τους, αλλά αν κατά λάθος η είδηση πνίγηκε κάπου στα θολά νερά του Ποταμιού, να σας την πω εγώ: "Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας, μετά την άμεση προκαταβολή 1,8 εκατ. ευρώ"
   Έτσι, όπως διαβάζω "ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας, αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία ως προκαταβολή και πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Το όνομά του βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση αφορά 2 εκατομμύρια ευρώ που δεν διευθέτησε.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επεσήμαναν στον επιχειρηματία, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Τα αδικήματα τα οποία θα αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
   Στον αδερφό του, Φώτη Μπόμπολα, έχει καταλογιστεί ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και κατεβλήθη."
   Και έτσι αποδεικνύεται πως "Λεφτά όντως υπάρχουν", αρκεί να ψάξεις στις σωστές τσέπες. Σε αυτούς που επί τόσες δεκαετίες έμεναν όχι απλά στο απυρόβλητο, αλλά αποτελούσαν κιόλας τους πυλώνες ενός σάπιου συστήματος που κατέστρεφε την Ελλάδα και τον λαό της.
   Και είναι μόνο η αρχή φίλοι μου. Το ειρωνικό ερώτημα "Και πού θα βρείτε τα λεφτά;" που απηύθυναν διαπλεκόμενοι πολιτικοί και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, θα βρει σύντομα την απάντησή του...  

4 σχόλια:

  1. Ελπίζω κ.Τατσιόπουλε η σύλληψη να εντάσσεται σε ένα καλά οργανωμένο και μελετημένο σχέδιο,και όχι κίνηση εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού σε μια στιγμή δύσκολη για το κυβερνών κόμμα.-Γιατι όπως παρουσιάζεται εδώ η είδηση,και αλλού που την διάβασα,και στην Αυγή, χρωματίζεται πολιτικά.
    .Αν και συναισθηματικά με ικανοποιεί, όπως και πάρα πολλούς άλλους,δημιουργεί και ερωτηματικά
    :-α)Αν θα εκληφθεί ως δίωξη της επιχειρηματικότητας γενικά-δεν συμμερίζεται υποχρεωτικά το σύνολο των πολιτών τις πολιτικές μας απόψεις,
    β )-η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης εναντίον πολιτικών-έστω και συμβολικά-μη αρεστών προσώπων ή και αντιπάλων,
    γ)άν βοηθά η κίνηση αυτή στο να πειστούν μέλη της αστικής-επιχειρηματικής τάξης να συνεργαστούν,να επενδύσουν,να εισάγουν ή τουλάχιστον να μή φυγαδεύσουν τυχόν εναπομείνοντα κεφάλαια
    .Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι ο χρόνος της πειθούς.έληξε στο τρίμηνο και προκρίνει πλέον ως πιο αποτελεσματκιή την μέθοδο της επιβολής:-Καλά θα κάνει το κόμμα να καλύπτει ηθικά κάθε ενέργεια, να προχωρά πολύ προσεκτικά, να μη θριαμβολογεί, και να διαχωρίσει την θέση του απο ενέργειες που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένη να προβαίνει η Δημόσια Διοίκηση και η Δικαοσύνη ή άλλοι κρατικοί θεσμοί!
    -Είχα γράψει και παλαιότερα(:"επιτυχίες" της οικονομικής αστυνομίας)την άποψή μου ότι αυτές οι κινήσεις περισσότερο εντυπωσιάζουν παρά ωφελούν και γενικώτερα για την ανάγκη αποποινικοποίσης της δημόσιας ζωής και των οικονομικών δραστηριοτήτων, και του περιορισμού της εκεί που πραγματικά συνιστά εγκληματική πράξη και όχι για χρέη,κλπ.-
    Και δεν είναι αναγκαίο,Κε Τατσιόπουλε,με αυτά που γράφω εδώ,να σημαίνει ότι μοιραζόμαστε διαφορετικές πολιτικές απόψεις,απλώς είμαι επιφυλακτικός και λίγο καχύποπτος ότι θα παιχθούν και πονηρά παιχνίδια σε αυτήν την δύσκολη για την χώρα φάση.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Την σύλληψη την παρήγγειλε εισαγγελέας και όχι η κυβέρνηση, με έκδοση εντάλματος που εκτέλεσε η Οικονομική Αστυνομία.
      2. Δίωξη της επιχειρηματικότητας η δίωξη για "εκτεταμένη φοροδιαφυγή";
      3. Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει το ακαταδίωκτο. Χιλιάδες συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Ο κ. Μπόμπολας, που προφανώς δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, γιατί θα έπρεπε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση; Επειδή ανήκει στην αγία οικογένεια;
      4. Επικοινωνιακή αυτή η κίνηση; Που έχει συγκεκριμένα οικονομικά και νομικά αποτελέσματα; Ε, όχι δα...
      5. Όσο για το πώς θα εκληφθεί από τον κόσμο η τήρηση της νομιμότητας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης, μην ανησυχείτε. Από χθες ένοιωσαν όλοι καλύτερα, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Όλοι; Όχι όλοι. Οι 50 οικογένειες και οι παρατρεχάμενοί τους μάλλον έχουν αρχίσει να νοιώθουν άβολα. Και έχουν δίκιο...

      Διαγραφή
    2. Κατανοητή η απάντησή σας, και προ πάντων η τελευταία σειρά!-.Εγώ πάντως έκανα την προσπάθειά μου και ελπίζω κάποιος από τους 50 να την εκτιμήσει και να με εντάξει στους παρατρεχάμενούς του,( με όλα τα οφέλη φυσικά..).

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.