31 Μαρ 2015

Συμπαράσταση από τον Ερυθρό Σταυρό στους άπορους συμπολίτες μας

Χρειάζονται κυρίως τρόφιμα ή χρήματα

   Από το Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ. στάλθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
   Σε λίγες ημέρες όλοι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε με την δέουσα κατάνυξη τις Άγιες ημέρες του Θείου Δράματος και με την αρμόζουσα λαμπρότητα την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης το Άγιο Πάσχα.
   Για κάποιους όμως συμπολίτες μας δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι οι συμπολίτες μας που οι συγκυρίες της ζωής και οι συνεχιζόμενη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας, τους έφεραν στην ανάγκη να ζουν ένα καθημερινό «Γολγοθά» καθώς αδυνατούν ή με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορούν να καλύψουν και τις πιο επείγουσες ανάγκες επιβίωσής τους όπως το φαγητό και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη (φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις κ.τ.λ.).
   Αν αγνοήσουμε το δικό τους Ανθρώπινο Δράμα μπορούμε άραγε το «μετάσχουμε» του Θείου Δράματος και να γιορτάσουμε πραγματικό Πάσχα
   Γι΄ αυτό το Τμήμα μας συνεχίζοντας την προσπάθεια να στηρίζει αυτούς τους συμπολίτες μας στο δύσκολο καθημερινό τους αγώνα επιβίωσης οργανώνει και γι΄ αυτό το Πάσχα μια εκστρατεία συμπαράστασης με στόχο κανένας τους να μην μείνει με το παράπονο τις Άγιες αυτές ημέρες ότι κανένας δεν τους θυμήθηκε.
   Σ΄ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε και περιμένουμε τις επόμενες μέρες την βοήθεια όλων, όσο ο καθένας μπορεί. Και σ΄αυτή την περίπτωση χρειάζονται κυρίως τρόφιμα ή χρήματα που μπορεί να μετατραπούν σε ό,τι χρειασθεί.
   Από λίγα αν προσφέρουμε ο καθένας πολλά μπορούμε να καταφέρουμε. Αρκεί να μην αμελήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τα πλούσια αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης που σαν λαός διαθέτουμε.
   Για οποιαδήποτε προσφορά ή πληροφορία τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού είναι ανοιχτά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην οδό Ν.Πλαστήρα 29 (απέναντι από την είσοδο του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου), τηλ.: 26810-21637.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.