25 Φεβ 2015

Ξεκίνησε η δίκη του Γ.Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

   Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 25 Φλεβάρη το πρωί, στο Ειδικό Δικαστήριο, η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
   Μετά την απαγγελία των κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε αθώος.
   Ο πρώην υπουργός Οικονομικών – ο οποίος κατηγορείται για νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας – εξέφρασε την ενόχλησή του όταν οι φωτογράφοι στην αίθουσα τον φωτογράφιζαν, ωστόσο ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου επεσήμανε πως "αν κάποιος είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είναι λογικό να τον φωτογραφίζουν, αρκεί να μη θίγεται η τιμή και η υπόληψή του" και κατέληξε πως "Η φωτογράφιση δεν απαγορεύεται".
   Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 για τους καταχραστές του Δημοσίου και το επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.
   Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου έχουν κληρωθεί από τη Βουλή. Πρόεδρος είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών Νικόλαος Πάσσος και εισαγγελέας η Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου.
   Η δίκη διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που πριν 24 χρόνια δικάστηκαν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς.
   Από αύριο, η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινά στις 3 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.