3 Οκτ 2014

Όλγα Γεροβασίλη: Έλεγαν παλιότερα «παραλάβαμε καμένη γη». Εμείς θα παραλάβουμε... «πουλημένη γη»!!! - ΦΩΤΟ

- Επιτυχημένη η ανοικτή πολιτική εκδήλωση με τον Γιώργο Σταθάκη στην Άρτα
- Πολύς κόσμος, μεγάλη συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

   Πραγματοποιήθηκε χθες, με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ στην Άρτα, η ανοικτή πολιτική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με ομιλητή τον Γιώργο Σταθάκη.


   Ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε διεξοδικά το Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης, που αποτελεί βασικό άξονα του προγράμματος που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της αριστεράς.
   Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από τους συγκεντρωμένους Αρτινούς, που παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
   Αυτό όμως που -κατά την γνώμη μου- είναι το σημαντικότερο, είναι ότι, για πολύ ώρα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο κόσμος παρέμενε στην αίθουσα και συμμετείχε ενεργά στην πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση που ακολούθησε. Εξέφρασε τις απορίες του, ζήτησε διευκρίνσεις σε εξειδικευμένα θέματα, υπέβαλλε προτάσεις και άκουσε με προσοχή τις απαντήσεις που έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης.
   Η χθεσινή βραδιά στον ΣΚΟΥΦΑ απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι οι πολίτες πραγματικά αποζητούν τέτοιες ευκαιρίες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν κόμμα που θέλει να βρίσκεται κοντά στον λαό, σε επαφή με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του, θα συνεχίσει με τέτοιες ανοικτές εκδηλώσεις.
   Στην αρχή της εκδήλωσης, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό, πολλά σημεία του οποίου προκάλεσαν αίσθηση. Μια σύντομη και περιεκτικότατη ομιλία. Αυτό που λέμε "τα είπε όλα με δυο κουβέντες"!!!:

Φίλες και φίλοι,
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Χθες το απόγευμα, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος βρέθηκαν στο δίλημμα:
Ή να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό, ή από τους βουλευτές τους.
Επέλεξαν το δεύτερο, αναβάλλοντας για δύο μήνες το πρώτο, προκειμένου να εκβιάσουν και να μαντρώσουν τελικά τους βουλευτές τους
Τον λαό δεν μπορούν πια να τον εκβιάσουν. Τους έχει γυρίσει την πλάτη και το ξέρουν.
Ο Βενιζέλος, δήλωσε: «Οι δυνάμεις της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει, γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα».
Επιτέλους, μια δήλωση του Βενιζέλου που μπορώ να την πω αυτολεξεί και να του την επιστρέψω.
Ο πολιτικός τους χρόνος, ό,τι και να κάνουν, έχει ήδη τελειώσει.
Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα,  η Αριστερά, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα έχει αντιμετωπίσει, τόσο ο πολιτικός μας χώρος, όπως και ο καθένας και η καθεμία από εμάς.
Και θα είναι μια διαρκής πρόκληση.

Φίλες και φίλοι,
έλεγαν παλιότερα «παραλάβαμε καμένη γη».
Εμείς θα παραλάβουμε «πουλημένη γη» και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.
Τι θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα;
Α. Μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση.
Β. Ένα κράτος διαλυμένο και μάλιστα με το πρόσχημα της εξυγίανσής του. 
Το τελευταίο επεισόδιο που παίζει σε αυτό το έργο, είναι αυτό της υποτιθέμενης «αξιολόγησης», την οποία ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε βεβαίως καταγγείλει.
Γ. Μια χώρα, που οι βασικές υποδομές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική, ξεπουλιούνται η μια μετά την άλλη.
Σας θυμίζω στην περιοχή μας την περίπτωση του φράγματος Πουρναρίου.
Δ.  Και βέβαια, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, επιχείρησαν να μετατρέψουν την κρίση, σε κρίση πολιτική, σε κρίση δημοκρατίας.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στους 4 πυλώνες που συγκροτούν το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα αναφερθώ περισσότερο σε αυτό, γιατί έχουμε εδώ τον σύντροφο Γιώργο Σταθάκη, που θα μιλήσει για’ αυτά διεξοδικά.

Θέλω, ωστόσο, να θυμίσω ότι στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο συνδυασμός μας, η «Ήπειρος Ανατροπής», παρουσίασε τους άξονες της  πρότασής μας για την παραγωγική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μιας πρότασης που αποτυπώνει τις αρχές, τις αξίες, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τη στόχευσή μας.
Η πρόταση αυτή είναι, βεβαίως, εναρμονισμένη με τους 4 πυλώνες του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που οδήγησαν την Ήπειρο στο να είναι η φτωχότερη Περιφέρεια της Ευρώπης για πολλές δεκαετίες.

Η Άρτα, βέβαια, δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα.
Εγκατάλειψη, φτώχεια, ανεργία, γήρανση του πληθυσμού, αλλά και υποχρηματοδότηση δημόσιων υποδομών, υποβάθμιση του περιβαλλοντικού πλούτου, για να αναφέρω κάποια μόνο προβλήματα.
Σας θυμίζω ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων είναι ο πιο «γερασμένος» Δήμος σε ολόκληρη τη χώρα και ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας.
Ή θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα ή θα δούμε τον τόπο μας να ρημάζει και τους νέους μας να φεύγουν για το εξωτερικό.
Η Ήπειρος το έχει ζήσει μεταπολεμικά και πονάει ακόμα γι’ αυτό.

Υπάρχει άλλος δρόμος;

Εμείς λέμε ότι ΝΑΙ υπάρχει και περνάει μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση, που αποτελεί την καρδιά του προγράμματος της κυβέρνησης της αριστεράς, που βασικά σημεία του θα σας αναπτύξει στη συνέχεια, ο σύντροφος Γιώργος Σταθάκης. 









11 σχόλια:

  1. Τον Παπάζογλου Χ. πρώτο πλάνο; Θέλει το χρίσμα από τη ΝΔ, αν δεν το πάρει δώστε του εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι πολιτες λες οτι θελουν να μαθουν ....μα απο οτι βλεπω στις φωτο ολοι οι υποψηφιοι των προηγουμενων εκλογων ειναι μετα συζυγων και οικογενειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μεγάλες οικογένειες έχουν οι υποψήφιοι, καημένε μου,και δεν έμεινε καρέκλα για τους πολίτες.
      Από τα κόμματα που διεκδικούν την ευθύνη της διακυβέρνησης, το μόνο που κάνει ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις και οι πολίτες ανταποκρίνονται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μένουν εκεί επί τρίωρο και βομβαρδίζουν με ερωτήσεις. Και παίρνουν απαντήσεις σε όλα. Όχι γενικόλογες με αοριστολογίες, αλλά πολύ συγκεκριμένες.
      Όσο για το άλλο πρώην μεγάλο κόμμα, την Πολ.Άν; Κάνει τις συναθροίσεις της στο Basalto!!!
      Καλό Σ/Κ...

      Διαγραφή
    2. Πολ.Άν ....sorry αλλα τι ειναι αυτο? μηπως με μπερδευεις με καποιον αλλο

      Διαγραφή
    3. Μα γιατί δεν διαβάζεις τι γράφω; Λέω: "Από τα κόμματα που διεκδικούν την ευθύνη της διακυβέρνησης". Δύο είναι αυτά τα κόμματα σήμερα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΟΛΑΝ. Τι δεν καταλαβαίνεις;
      Εάν σε μπερδεύει το "άλλο πρώην μεγάλο κόμμα", που επίσης γράφω, τότε να ξεκαθαρίσω ότι δεν εννοώ το ΚΟΔΗΣΟ...

      Διαγραφή
  3. βρε Γρηγορη μην δειχνεις αδυναμια στα πουλημενα κορμια ..αφου θα κυβερνησουμε..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραια απαντασουσε ο παπαδημουλης ΘΑ.........ΘΑ............ΘΑ στο ¨¨πουλημεν﨨 καναλι ΣΚΑΙ και για το ΦΩΤΗ κιχ ....εμ τοσα του ειχατε συρει τι να πει

      Διαγραφή
    2. Piesto me to zoumaki tou. Parteto apofasi sas aresei den sas aresei o syriza erxetai kai ta lamogia trexoun na kryftoyn. Mexri kai o malelis glyfei

      Διαγραφή
    3. file kante ligo kratei...mh lete polla kai vgeite zhmiomenoi...to toi tha vgei o SYRIZA einai vevaiao..meta sas thelw poy exete taksei lagoys kai........ ti tha peite meta vrikame poylimenh gh ...kai sto katw katw o laos tha apofasisei AN.......

      Διαγραφή
    4. Όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο, αυτό ακριβώς έχουν σαν έγνοια: Το μετά, γιατί έτσι κι αλλιώς, οι εκλογές είναι τελειωμένη υπόθεση. Ακριβώς επειδή ο λαός έχει ήδη αποφασίσει ΟΤΙ...
      Και γι' αυτό, δεν έχει τάξει κανένας τίποτε. Επειδή υπάρχει η συναίσθηση της κρισιμότητας των ζητημάτων. Αυτά που ειπώθηκαν στην ΔΕΘ δεν ήταν ούτε υποσχέσεις, ούτε ταξίματα. Δεσμεύσεις ήταν. Ρεαλιστικές, κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες από την κυβέρνηση της αριστεράς.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.