13 Ιουλ 2014

Λέτε να τρελάθηκαν οι έμποροι και να μην θέλουν να κερδίσουν;;;

Και την Πέμπτη το απόγευμα έχω ελεύθερο χρόνο για ψώνια, αλλά η τσέπη μου δεν αντέχει...

   Λέτε να τρελάθηκε όλος ο εμπορικός κόσμος της Ελλάδας και να μην θέλει να δουλέψει; Λέτε να τους δίνει η κυβέρνηση απλόχερα την ευκαιρία να γεμίσουν τα μαγαζιά τους με κόσμο και αυτοί να μην τους θέλουν;
   Λέτε το Πικέρμι, τα Πετράλωνα, η Ηλιούπολη, τα Πατήσια να είναι τουριστικός προορισμός; Και να μην είναι ο Πειραιάς, που τον αφήνουν εκτός του μέτρου;
   Λέτε να είναι τυχαίο που MEGA, ALPHA, ΣΚΑΪ, STAR, ΝΕΡΙΤ παρουσιάζουν το θέμα ως: "Ήθελαν οι καταναλωτές να... ψωνίσουν(!!!) και οι εμποροϋπάλληλοι δεν τους άφηναν";
   Εγώ πάντως, λέω ότι, φαίνεται πως, για την συγκυβέρνηση, δεν ήταν αρκετά τα χιλιάδες μικροεμπορικά που έβαλαν λουκέτο. Να βάλουν και τα υπόλοιπα. Να κλείσουν όλοι οι μικροί, όλοι οι μεσαίοι. Να κλείσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Και να ψωνίζουμε όλοι από Malls και υπεραλυσίδες.
   Λέω και κάτι άλλο: Και την Πέμπτη το απόγευμα έχω ελεύθερο χρόνο για ψώνια, αλλά η τσέπη μου δεν αντέχει...


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές
   Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα αυταρχικό μέτρο, που καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, υπονομεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ωφελεί μονάχα τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις εμπορικές αλυσίδες.
   Στους πολίτες δεν λείπουν περισσότερες μέρες και ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής λιτότητας και ανεργίας. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να το αποσύρει.

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για τη σημερινή κινητοποιηση ενάντια στη λειτουργία των καταστηματων την Κυριακή
Ποτέ δουλειά την Κυριακή – Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων
   Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, που συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.), διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στις διαδηλώσεις στην Ερμού, όπου με τη δυναμική παρέμβασή τους έκλεισαν και τα λίγα πολυκαταστήματα, που ήταν ανοιχτά, όπως το Public, το Zara, το Mango, το Πλαίσιο κλπ. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη.
   Η μνημονιακή απαίτηση για απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακής αργίας για όλα τα εμπορικά καταστήματα, στοχεύει στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων και των μεγάλων πολυκαταστημάτων.
   Το μέτωπο ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή διευρύνεται, καθώς πέρα από τους εργαζόμενους, που είχαν σήμερα 24ωρη απεργία, αντίθετοι ήταν και Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας και η ΓΕΣΕΒΕ, που κράτησαν τα καταστήματα τους κλειστά, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, η οποία συνειδητοποιεί ότι το μέτρο αυτό στρέφεται στο σύνολο των εργαζομένων και ότι αυτά που λείπουν στην πλειοψηφία της δεν είναι οι περισσότερες μέρες και ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα, εξαιτίας της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας και της ανεργίας.
   Τέλος στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση στον εμπορικό δρόμο της Ερμού στην Αθήνα παραβρέθηκαν πολλά μέλη και στελέχη του ΜΕΤΑ.

Αθήνα 13-07-2014
Από το γραφείο τύπου του ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.