1 Μαρ 2012

Το Κολυμβητήριο της Άρτας έχει... δικηγόρο, αλλά και η κολυμβήτρια έχει... μάνα!

Το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου θα γίνει... Πρωταπριλιά
Το Δελτίο Τύπου είχε και... τσιτάτο!

Άδειο θα παραμείνει το Κολυμβητήριο
   Το Δελτίο Τύπου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, που στην αρμοδιότητά του είναι η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, προφανώς συντάχθηκε από ειδικό στην χρήση της γλώσσας, πιθανώς ένα νομικό, που έχει περάσει ώρες και ώρες στα ακροατήρια. Δεν είναι τυχαίο που Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκόκας, επιφανής νομικός της πόλης μας.
   Έτσι, αντί να λέει "το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεχίσει να παραμένει κλειστό το Κολυμβητήριο, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για τη θέρμανση της πισίνας", αναφέρει πως "Την εξοικονόμηση 50.000 Ευρώ η οποία θα προέλθει από την παράταση της αναστολής λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, προέκρινε το Δ.Σ".
   Μου θύμισε λίγο δελτία ειδήσεων της παλιάς εποχής στη Σοβιετική Ένωση, όπου αντί να ειπωθεί ότι "χιλιάδες αντιφρονούντες βρίσκονται σε γκουλάγκ", η ενημέρωση είχε το πολύ πιο εύηχο "χιλιάδες ψυχασθενείς αναλογίζονται την εσφαλμένη θεώρησή τους σε πάρκα διαλογισμού στη δροσερή Σιβηρία"!!!
   Δυστυχώς, την ίδια εντύπωση δεν έχουν και οι αθλητές της Άρτας καθώς και οι γονείς τους κι έτσι παρότι προσπάθησαν να τους πείσουν ότι η "συνεχιζόμενη κοροϊδία" δεν είναι τίποτε άλλο παρά "αναστολή της αλήθειας", οι γονείς αντέδρασαν. Μία μητέρα μάλιστα συνέγραψε το δικό της Δελτίο Τύπου, που ίσως να είναι λίγο άκομψο για όποιον έχει συνηθίσει να ομιλεί την γλώσσα των δικαστηρίων, αλλά είναι αρκούντως τσεκουράτο και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
   Θα δώσω πρώτα τον λόγο στην μητέρα και μετά θα παραθέσω ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου, που τελειώνει με το καθιερωμένο τσιτάτο.

   Η αδιαφορία των "Δημοτικών Αρχόντων" για τους αθλητές του κολυμβητηρίου Αρτας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 
   Σήμερα που είχε οριστεί η έναρξη επαναλειτουργίας του, σήμερα ανακοινώθηκε & η αναστολή της γιά 1 μήνα ακόμα. Να ξέρουν όμως ότι η "σχέση" αυτή είναι αμφίδρομη. Δεν θ΄ασχοληθούμε άλλο μαζί τους. Τα παιδιά τους γυρνούν την πλάτη & συνεχίζουν. 
   Ας το ανοίξουν όποτε αυτοί επιθυμούν. Εξάλλου ιδιοκτησιακά το αντιμετωπίζουν. Δεν είναι τυχαίο οτι όλα τα δημοτικά κολυμβητήρια στην Ελλάδα λειτουργούν, ή αν έκλεισαν, αυτό έγινε για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Επομένως, μας χαρακτηρίζει ανικανότητα & έλλειψη βούλησης
   Το κολυμβητήριο φέτος προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων καθώς για 4 μήνες
δεν θα κοστίσει ούτε 1 ευρώ. Η επόμενη λοιπόν φυσιολογική κίνηση με την έναρξη λειτουργίας
του, είναι η άμεση μείωση του εισιτηρίου εισόδου στη πισίνα, μηνιαίου & ημερησίου, γιά αθλητές
και κοινό. 
   Γιατί η ευαισθησία μας δεν πρέπει να έχει επιλεκτική μορφή και να βγαίνει στην επιφάνεια
μόνον όταν μας εξυπηρετεί. Ας μειωθούν λοιπον και οι εισπράξεις του "καταστήματος" που λέγεται
Δημοτικό Κολυμβητήριο Αρτας.

Κολιού Μαρία
μητέρα αθλήτριας

------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Την εξοικονόμηση 50.000 Ευρώ η οποία θα προέλθει από την παράταση της αναστολής λειτουργίας του Κολυμβητηρίου μέχρι τις 31-3-2012, προέκρινε το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αρταίων» λαμβάνοντας ομόφωνη απόφαση. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με γνώμονα τις νέες προτεραιότητες που αναδεικνύονται από την οικονομική συγκυρία για τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου.
   Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου κ. Γιώργος Γκόκας ανέφερε τα εξής: «Το κόστος των 50.000 Ευρώ που απαιτούνται για τη θέρμανση της πισίνας του Κολυμβητηρίου κατά το μήνα Μάρτιο είναι πάρα πολύ μεγάλο για τη σημερινή κατάσταση, που οι προτεραιότητες είναι άλλες και υπάρχει αβεβαιότητα για τα οικονομικά. Για τους λόγους αυτούς αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε την έναρξη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Τα δε χρήματα που θα εξοικονομηθούν, θα χρησιμεύσουν για τον εφοδιασμό με καύσιμα άλλων δομών του Δήμου μας όπως οι Παιδικοί Σταθμοί που δίνεται βάρος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλεί η αναστολή της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στον προγραμματισμό των προπονήσεων αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Η πισίνα θα λειτουργήσει ξανά από την 1-4-2012. Στο διάστημα αυτό θα γίνουν εργασίες συντήρησης οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των παιδιών και όσων χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο. Το Δ.Σ. έχει δρομολογήσει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση εναλλακτικών συστημάτων θέρμανσης, που δεν είναι τόσο ενεργοβόρα, ώστε το Κολυμβητήριο Άρτας να χρησιμοποιείται τους χειμερινούς μήνες χωρίς να χρειάζεται να διακόπτεται η λειτουργία του».

   σημ. Τηλεβόα: Το τσιτάτο που ανάφερα έχει δύο σκέλη.
   Το πρώτο είναι αυτό που αναφέρει πως "Στο διάστημα αυτό θα γίνουν εργασίες συντήρησης κλπ, κλπ, κλπ". Προφανώς τους ξέμεινε από κάποιο προηγούμενο Δελτίο Τύπου και ξέχασαν να το σβήσουν, γιατί να τους θυμίσω ότι τόσους μήνες που είναι κλειστό, υποτίθεται ότι γίνονται "εργασίες συντήρησης"!
   Το δεύτερο είναι το ξεκαρδιστικό "Το Δ.Σ. έχει δρομολογήσει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση εναλλακτικών συστημάτων θέρμανσης κλπ, κλπ, κλπ". Το λέω ξεκαρδιστικό, γιατί όποιος έχει ασχοληθεί ελάχιστα με το Κολυμβητήριο της Άρτας γνωρίζει ότι αυτή είναι η μόνιμη επωδός κάθε χρονιά, όταν κλείνει το Κολυμβητήριο το χειμώνα. Και πέρυσι, επί δημαρχίας Παπαλέξη, και πρόσπερσι επί δημαρχίας Οικονομίδη, και παραπρόπερσι και παραπαραπρόπερσι και πάει λέγοντας.
   Έχω δει σχέδια επί χάρτου, έχω ακούσει για "κουρτίνες" που μοιράζουν την πισίνα στα δύο, στα τέσσερα κλπ, έχω ακούσει για υγραέριο, ίσως φέτος που είναι της μόδας, ν' ακούσω και για πέλετ! Όσο τα είδατε εσείς, άλλο τόσο τα είδαν και τα παιδιά, οι αθλητές της Άρτας, που πηγαίνουν για προπονήσεις με λεωφορείο στα Γιάννενα.
   Δεν πείθουν λοιπόν τα τσιτάτα, όσο όμορφα κι αν είναι διατυπωμένα, γιατί "η απόκλιση από την αλήθεια, δεν έχει ψηλά κάτω άκρα", για να χρησιμοποιήσω κι εγώ την γλώσσα, που αρέσκονται κάποιοι να χρησιμοποιούν, για να καλύψουν την "ανικανότητα & έλλειψη βούλησης", που λέει η μητέρα...

   ΥΓ: Για να προλάβω τους καλοθελητές, που ξανά, όπως και στο παρελθόν, θα τρέξουν να αυτοϋβρισθούν, για να διαρρήξουν αργότερα τα ιμάτιά τους για τον προσβλητικό Τηλεβόα, δηλώνω ότι σε αυτή την ανάρτηση θα δεχτώ μόνο σχόλια που θα εκθειάζουν τους "υπεύθυνους"...

7 σχόλια:

  1. Διαμαρτυρόμενος πολίτης1 Μαρτίου 2012 στις 9:48 μ.μ.

    Διάβασα την ανάρτηση σου αναφορικά με το κολυμβητήριο. Συμφωνώ με την αγανακτισμένη μητέρα και λίγα τους καταγράφει. Εχω ένα μικρό προβληματάκι με την λειτουργία του συγκεκριμένου ΔΣ.Αφού έχουν αναστείλει στην λειτουργία του κολυμβητηρίου πώς οι εκπρόσωποι και διορισμένοι με μισθό υπάλληλοι πέρνουν τις αποδοχές των .Τι δουλεία κάνουν αυτό το διάστημα!!!!!Δεν αφήνουν κατά μέρος την κοροϊδία και να επιστρέψουν τα λεφτά που πήραν με κλεισμένο το κολυμβητήριο. Μήπως πρέπει να τους ψάξει κανένας εισαγγελέας!!!. Θα επανέρθω με στοιχεία που θα δείχνουν τι γίνεται εκεί πέρα.Το θεωρούν παραμάγαζο μερικοί και απλώς σκάβουν όπως λέι και ο Χάρυ ΚΛΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύρ' Τηλεβόα θα σας μαλώσω.
    Το ξέρετε ότι υπάρχουν και πολλοί Δημότες που συμφωνούν με το κλέισιμο του κολυμβητηρίου.
    Ξέρετε πόσο χλώριο γλιτώνουμε ???
    Ξερετε ότι επειδή είναι κλειστό το κολυμβητήριο, έχουμε συσφίξει τις σχέσεις μας με τους συν-ηπειρώτες των ιωαννίνων, που τόσα χρόνια είχαμε παραμελήσει???
    Ξέρετε ότι τα παιδιά μας απολαμβάνουν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα τη φύση κάνοντας τη διαδρομή Αρτα-Ιωάννινα???
    Ξέρετε ότι τα παιδιά μας μπορούν με αυτόν τον τρόπο να απολαμβάνουν τον τέλειο δρόμο και τις φοβερές υπηρεσίες οδικής ασφάλειας που προσφέρει ο δρόμος Αρτα-Ιωάννινα????
    Ποιός χρειάζεται άραγε την "ιονία οδό"????
    Και μοιριάδες άλλα πλεονεκτήματα...........
    Γι'αυτό λοιπόν ας ενωθούμε όλοι και να εισηγηθούμε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου επ'αόριστον. Γιατί με ανοιχτό το κολυμβητήριο ελοχεύει και ο κίνδυνος να "πνίξουμε" κατά λάθος κανένα Δημοτικό Σύμβουλο και άντε να βρεις δικηγόρο τέτοια εποχή με τις απεργίες!!!!
    Μετά Τιμής
    qwerty qwerty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που υπάρχει και το κολυμβητήριο που έχει εισπράξεις απο τους αθλητές που κολυμπάνε και δεν θα κρυώσουν τα παιδιά των παιδικών σταθμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα 50.000 ευρώ υπολογίζουν και αυτά που ***** στη ***** τους, γιατί σε καμία περίπτωση δεν καίει τόσα το κολυμβητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ = ΥΓΕΙΑ2 Μαρτίου 2012 στις 2:42 μ.μ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΑΑΔΑ. ΚΑΛΟΒΛΕΠΩ ΠΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΑΥΤΗ, ΜΕ ΤΟΝ
    ΟΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αφορμή το θεμα του κολυμβητηρίου 8α ήθελα και εγώ με την σειρά μου, απευθυνόμενος στον Δήμο μας να εκφράσω την εύλογη, ελπίζω, απορία μου σχετικά με το παγοδρόμιο που άνοιξε σήμερα στον χώρο απέναντι απο το 1ο Γυμνασιο-Λυκειο Αρτας. Δεν ειμαι απολύτως σίγουρος αλλά νομίζω οτι το πρόγραμμα υποστηριζεται απο τον Δήμο και κατασκευάστηκε με δικά του εξοδα. Και ρώταω εγώ τωρα, ποια ειναι η δική σας γνώμη που τη στιγμη που ενας χωρος σαν το κολυμβητηριο παραμενει κλειστος φτιαχνουμε παγοδρομιο διπλα απο ενα τοσο σημαντικο μνημιο οσο η Παρηγορητρια και μπροστα απο το μνημειο των πεσοντων οπου κατατειθονται τα στεφανια στις εθνικες μας εορτες?
    Ολα τα ειχαμε, αυτο μας μαρανε.... Αισχος.
    Μαθητης του 1ου Λυκειου Αρτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΕΠΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ, ΑΦΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΚΡΙΖΑ ΠΟΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.