28 Φεβ 2012

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

- 700 θέσεις στο Νομό Άρτας
- Ποιά είναι τα κριτήρια πρόσληψης
- Γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο το περίφημο ..."μπλοκάκι"!

“Έγκριση θέσεων απασχόλησης στον Νομό Άρτας, για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας”
  
   Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης οι θέσεις απασχόλησης για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
   Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις απασχόλησης για την υλοποίηση δράσεων (κοινωνικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού κ.α.) κοινωφελούς χαρακτήρα.
   Για την Περιφέρεια Ηπείρου οι συνολικές θέσεις εργασίας είναι 2.950 θέσεις.  
   Για τον Νομό Άρτας οι θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν είναι 700. Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:...
   Μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) εγκρίθηκαν 90 και 100 θέσεις απασχόλησης αντίστοιχα, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
   Σε ότι αφορά τους Δήμους του Νομού Άρτας, εγκρίθηκαν στον Δήμο Αρταίων 300 θέσεις απασχόλησης, στον Δήμο Νικ.Σκουφά 75, στον Δήμο Κεντρ.Τζουμέρκων 50 και στον Δήμο Γ. Καραισκάκη 40.
   Τέλος για τον Νομό Άρτας εγκρίθηκαν 15 θέσεις για την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και 30 θέσεις για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τελικό δικαιούχο την ΠΙΝΔΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ.
   Να διευκρινιστεί ότι οι δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος είναι Μη Κυβερνητικές/Αστικές Οργανώσεις, όπως ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΕΨΕΠ κ.α., ενώ η Π.Ε. Άρτας και οι Δήμοι της Άρτας είναι συμπράττοντες φορείς, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους.
   Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή των ωφελουμένων ανέργων θα γίνει από τον δικαιούχο βάσει αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης. Για τη διασφάλιση του τρόπου επιλογής καθίσταται υποχρεωτική, από τον δικαιούχο, η ανάρτηση των ωφελούμενων στο διαδίκτυο και στον Τύπο, καθώς επίσης και η διαδικασία των προσλήψεων θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
   Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η κατάσταση του ανέργου, η οικογενειακή κατάσταση, το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείας του ανέργου και η εντοπιότητα.  
   Αναλυτικά, η βαθμολόγηση των κριτηρίων έχει ως εξής:

1. Κατάσταση ανέργου  
    Μακροχρόνια άνεργος (>12 μηνών)  20
    Νέος άνεργος έως και 30 ετών που αναζητά εργασία  25
    Βραχυχρόνια άνεργος που δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας  15
    Αγρότης (ασφαλισμένος στον ΟΓΑ που δεν διαθέτει ή δεν δικαιούται δελτίο ανεργίας και έχει ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2011)  10
2. Οικογενειακή κατάσταση  
    Μονογονεϊκή οικογένεια  15
    Έγγαμος/-η και οι δύο σύζυγοι άνεργοι  8
    Με προστατευόμενα μέλη  5 (για κάθε προστατευόμενο μέλος)
3. Οικογενειακό εισόδημα  
    από 0,00 € έως και 6.900,00 €  15
    από 6.900,01 € έως και 12.000,00 €  10
    από 12.000,01 € έως και 16.000,00 €  8
    από 16.000,01 € έως και 22.000,00 €  6
    από 22.000,01 € και άνω         
4. Κατάσταση υγείας   
    ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% - 50%  6
    ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω  8
5. Εντοπιότητα  
Μόνιμος κάτοικος Περιφερειακής Ενότητας του Νομού στον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα 10

   Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους: μακροχρόνιους άνεργους (άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών), νέους ανέργους (ηλικίας έως και 30 ετών), βραχυχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και αγρότες (ασφαλισμένοι ΟΓΑ χωρίς δελτίο ανεργίας με ατομικό εισόδημα έως και 10.500 € το οικονομικό έτος 2011) και θα λαμβάνουν για 5 μήνες επίδομα κοινωνικής εργασίας έως 625 €/μήνα, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχεται επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη.
    Δηλαδή, οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 € το οικονομικό έτος 2011.
  Ο ΑΣΕΠ θα έχει ως αρμοδιότητα:
   α) την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης (πρόσκλησης-ενημέρωσης του δικαιούχου προς τους δυνητικά ωφελούμενους),
   β) τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης και
   γ) την εξέταση των ενστάσεων των υποψηφίων.
   Μετά την αποστολή των ανωτέρω εγγράφων των τελικών δικαιούχων, η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη των ανέργων εξαρτάται από τις τελικές εγκρίσεις και αποφάσεις ένταξης από τον ΑΣΕΠ και την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Εργασίας.

   σημ. Τηλεβόα: Πολλά ακούγονται, ιδιαίτερα στα όρια του Δήμου Αρταίων, για το περίφημο "μπλοκάκι" ενός αιρετού, που ζηλεύοντας προφανώς τη δόξα του βουλευτή... Καλοχαιρέτα, όποιον συναντάει στον δρόμο που έχει ανάγκη από δουλειά, του λέει για το πρόγραμμα, τον σημειώνει στο μπλοκάκι και του λέει το περίφημο "Ετελείωσε, προσελήφθης!".
   Μην ανησυχείτε εάν δεν σας το έχει πει και σε εσάς, δεν κινδυνεύετε να μείνετε απ' έξω, εφόσον βεβαίως διαθέτετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που ανάφερα παραπάνω. Μπορεί ο Πίνακας Κατάταξης να καταρτίζεται εδώ, αλλά ο έλεγχος της νομιμότητας και η εξέταση των ενστάσεων γίνεται αλλού, στον ΑΣΕΠ.
   Επειδή λοιπόν είμαι κι εγώ ο ίδιος ενδιαφερόμενος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα κι επειδή ξέρω ότι είναι... ανθρώπινα τα λάθη, σκοπεύω να ψάξω καλά-καλά το θέμα του Πίνακα Κατάταξης.
   Άλλωστε και στο παρελθόν είχαν προκύψει κάποια... ανθρώπινα λάθη (δείτε εδώ και εδώ) στο Δήμο Αρταίων με κάτι προσλήψεις στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και μετά από ενστάσεις, το ΑΣΕΠ δικαίωσε τις υποψήφιες που προσέφυγαν και έδωσε εντολή στο Δήμο να αναμορφώσει τον Πίνακα Κατάταξης, να απολύσει τις... κατά λάθος προσληφθείσες και να προσλάβει αυτές που πραγματικά είχαν τα μόρια.
   Οπότε, αφήστε τον να γυρνάει με το "μπλοκάκι" του και να το παίζει... παράγοντας!

9 σχόλια:

  1. Αυτά που γράφεις στο σχόλιο για λάθη,δεν έχουν συμβεί στον τόπο μας.Μπορεί να έγιναν μερικές παρατυπίες σε προσλήψεις με μπλοκάκια αυτό όμως έγινε από παρόρμηση που είχαν οι αιρετοί για να καταλάβουν την εξουσία. Τώρα θα εφαρμόσουν αξιοκρατικά κριτήρια όπως πόσα χρόνια υπηρετείς το κίνημα, πότε γράφηκες στο κίνημα,με ποίον κυβερνητικό βουλευτή έχεις πάρε δώσε,και άλλα παρόμοια.Μη ξεχνάς ότι τώρα πρέπει να ενισχυθεί ο νέος ΒΟΛΕΥΤΗΣ που πήγε τα άγρια μεσάνυχτα να ορκισθεί.Εχουν να γίνουν τέρατα και σημεία να το θυμάσαι αυτό. Οποιος έχει κουτάλα μοιράζει με τον τρόπο του το φαγητό και κανονίζει τις μερίδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άν κατάλαβα καλά,το πρόγραμμα θ αφορά μόνο ανέργους έως 30 ετών ή όσοι είναι σ αυτή την ηλικία περίπου απλά θα παίρνουν περισσότερα μόρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια (25)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατάλαβα!Οπότε εμείς των τριάντα κάτι πάλι στο περίμενε θα είμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περιφερόμενος πολίτης28 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:07 μ.μ.

    Για να πάρεις μόρια πρέπει να περάσεις απο το γραφείο του Βάσι@..που ξέρει και το χρονοδιάγραμμα αλλιώς γράψε αλοίμονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. exoyn ginei ayta ston topo anwnhme giati kai emeis kaname ta xartia kai exoyme kai paidi me anaphria ano ton 80%kai mas ekopsan apo ta moria giati den vazoyn aytoys poy ta exoyn pragmatika anaggh kai bazoyn toys dikoys toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις?
    Έβγαλε ο δήμος καμιά προκήρυξη ή ανακοίνωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mέχρι στιγμής δεν έχω κάτι νεότερο, παρά το γεγονός ότι είχα πληροφορία από τα Γιάννενα ότι οι Περιφερειακές Ενότητες θα ξεκινούσαν τις αιτήσεις στις 1 Μαρτίου. Όταν μάθω κάτι, θα σας πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις?
    Έβγαλε ο δήμος καμιά προκήρυξη ή ανακοίνωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.