11 Οκτ 2011

Κυβέρνηση: Proton οι Τράπεζες...

- Μετά ο πολίτης!
- Πώς η "υπεξαίρεση" Λαυρεντιάδη οδηγεί σε μεγαλύτερες θυσίες τους Έλληνες

Όπως θα καταλάβατε, διαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιο, η μνήμη μου είναι αρκετά καλή.
Και επειδή ο χρόνος περνά με αμείλικτο τρόπο, συχνά την υποβοηθώ με φωτογραφικό, αλλά και... ηχητικό υλικό.
Έτσι, είμαι βέβαιος ότι δεν με απατά, όταν ανασύρω την μόνιμη προεκλογική επωδό του κυβερνώντος κόμματος: "Πρώτα ο πολίτης"!
Δυστυχώς, όπως και πολλά άλλα τέτοια συνθήματα, η κυβέρνηση, με την ασθενή της μνήμη, το ξέχασε την επομένη των εκλογών.
Και αποδείξεις υπάρχουνε πολλές. Η τελευταία είναι η ουσιαστική κρατικοποίηση της PROTONBANK.
Οι φορολογούμενοι πολίτες, όλοι όσοι υποφέρουν από τα σκληρά μέτρα, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς, πρώτα έρχεται η διασφάλιση των τραπεζικών κεφαλαίων και μετά η τσέπη των πολιτών. 1,2 δισ. θα κοστίσει αυτή η διάσωση, 1,2 δισ. που θα κληθούμε να το καλύψουμε όλοι μας με ακόμη περισσότερες περικοπές, με ακόμη περισσότερες "εφεδρείες", με κουρέματα και... ψαλιδίσματα!
Και μη νομίζετε ότι το πρόβλημα με την συγκεκριμένη τράπεζα έγκειται στην κρίση.
Το πρόβλημα έγκειται στην κακοδιαχείριση, στην "υπεξαίρεση" από πλευράς των διοικούντων την Τράπεζα.
Διαβάστε τα σχετικά δημοσιεύματα προ διμήνου:
"Με την απόφαση της αρμόδιας Αρχής επιβάλλεται να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank αλλά και επτά ακόμα προσώπων που έχουν περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Στην σχετική απόφαση, που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, αναφέρεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά μελών του δ.σ. της Proton Bank «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας, και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα ισάξιου του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο αποκρύβεται»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.