3 Οκτ 2011

Σεμινάριο με απινιδωτές για δημοτικούς υπαλλήλους!

- Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο
- Ποιός πιστεύει ότι θα δεί απινιδωτές σε κοινόχρηστους χώρους;
- Θα έχει και αυτή η δράση την τύχη του Ψηφιακού Δήμου;

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση, το οποίο είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC) στην Ελλάδα, διοργανώνει σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED) και θα εκπαιδεύσει/πιστοποιήσει τους εργαζόμενους στο Δήμο και στο Νομικό Πρόσωπο (εθελοντικά) στο πιο πάνω αντικείμενο.
Στόχος είναι να εκπαιδευθεί και να πιστοποιηθεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας, η οποία τείνει να γίνει ένα φαινόμενο που συναντάμε πλέον πολύ συχνά.
Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, όπως διοργάνωση και άλλων σεμιναρίων, προμήθεια εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών, τοποθέτησή τους σε κοινόχρηστους χώρους κλπ.

Σημ. Τηλεβόα: Είναι κρίμα τόσο σημαντικά θέματα να αναλώνονται σε επικοινωνιακές κινήσεις και ευκαιρίες για φωτογραφήσεις και δηλώσεις.
Δεν θα ήταν πολύ καλύτερο, δεν θα τραβούσε και αυτό τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά θα ήταν πραγματικά χρήσιμο και ίσως και σωτήριο για πάσχοντες, αν κάνατε κάτι διαφορετικό;
Ιδού η πρότασή μου: Αντί οι δημοτικοί υπάλληλοι να διδαχτούνε...

την χρήση απινιδωτών, που δεν πρόκειται να προμηθευτούνε ποτέ, να παρακολουθήσουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, να διδαχτούνε τεχνικές καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χωρίς την χρησιμοποίηση ειδικού εξιπλισμού (αερισμός στόμα με στόμα-το λεγόμενο "φιλί της ζωής"-, θωρακικές συμπιέσεις), απλά πράγματα που μπορούν να σώσουν ζωές, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.
Και μετά, ίσως στη ΔΙΩΝΗ, να εκπαιδεύσουν απλούς πολίτες που θα ενδιαφέρονταν να μάθουν.
Αυτή η απλή αλληλουχία ενεργειών πιστεύω πως θα έφερνε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, από τα σεμινάρια με χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, που πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρξει ποτέ η προμήθειά τους και πολύ περισσότερο ότι θα τοποθετηθούν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε περίπτωση ανάγκης.
Εκτός και αν η προμήθειά τους δεν είναι κάτι το ζητούμενο, αλλά κάτι ...δεδομένο!
Όσο έχετε πρόσβαση σε Wi-Fi, (τον θυμάστε τον πολυδιαδημισμένο και χρυσοπληρωμένο Ψηφιακό Δήμο μας;), άλλο τόσο θα σώσετε συνάνθρωπό μας που έχει υποστεί ανακοπή με τον τρόπο που προτείνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.