27 Μαρ 2021

Self tests όπως Σκόιλ Ελικικού

- Οι όροι του διαγωνισμού επιβεβαιώνουν την καχυποψία: δεν πρόκειται για σχέδιο προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά για μπίζνα
- Όπως πέρσι, με τη λίστα Πέτσα και τα Σκόιλ Ελικικού, έτσι και τώρα με τα shelf tests. H αρπαχτή υπεράνω όλων, ακόμα και μπροστά στα μούτρα του κόσμου. Ακόμα και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών...


   Η απόλυτη ανοργανωσιά με την οποία ανακοινώθηκε η δωρεάν διανομή self tests σε όλο τον πληθυσμό της χώρας -χωρίς να ερωτηθούν οι φαρμακοποιοί και χωρίς να υπάρχει σύστημα καταγραφής- προκάλεσε καχυποψία.
   Οι όροι του σχετικού διαγωνισμού επιβεβεβαιώνουν την καχυποψία αυτή: δεν πρόκειται για σχέδιο προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά για μπίζνα.
   Είναι γνωστές οι επιφυλάξεις για τα self tests. Η γενικευμένη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε υποκαταγραφή κρουσμάτων και εσφαλμένη επιδημιολογική επιτήρηση, ενώ η σχετικά χαμηλή αξιοπιστία τους μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού.
   Θα μπορούσε, λοιπόν, το κράτος να τα αφήσει στην ελεύθερη αγορά και το ίδιο να συνεχίσει να εργάζεται με πιο οργανωμένο τρόπο και πιο αποτελεσματικά μέσα για τη διαχείριση της πανδημίας.
   Αντ' αυτού, σπεύδει να τα προμηθευτεί σε τεράστιες ποσότητες, και μάλιστα μέσω ενός διαγωνισμού που σκούζει ότι είναι φωτογραφικός. Και όποιος εκφράσει προβληματισμό, κατηγορείται ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ και ότι θέλει την εξάπλωση της πανδημίας για να κερδοσκοπήσει πολιτικά.
   Για το ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός δεν υπάρχει αμφιβολία. Το δείχνουν τα ασφυκτικά περιθώρια για την κατάθεση της προσφοράς και την παράδοση του υλικού. Μένει μόνο να μάθουμε τους ωφελημένους και το κόστος. Για να καταλάβουμε από πού θα λείψουν τα ποσά, την ώρα μάλιστα που, κατά την κυβέρνηση, οι πόροι εξαντλούνται.
   Το αξιοσημείωτο, ακόμη μια φορά, είναι το πόσο αποθρασύνεται η «επιτελική κυβέρνηση» και πόσο απροκάλυπτη γίνεται όταν πρόκειται να κλείσει μια δουλειά με τους φίλους της.
   Όπως πέρσι, με τη λίστα Πέτσα και τα Σκόιλ Ελικικού, έτσι και τώρα με τα shelf tests. H αρπαχτή υπεράνω όλων, ακόμα και μπροστά στα μούτρα του κόσμου. Ακόμα και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών.
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.