1 Νοε 2020

Γέμισαν οι Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό, άρον άρον αναζητούν λύσεις!

Συνέβη αυτό που όλοι ευχόταν να μην γίνει: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «φράκαρε»! 


   Και συνέβη αυτό που όλοι ευχόταν να μην γίνει! Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «φράκαρε», οι τρεις Μονάδες Λοιμωδών γέμισαν και αναζητούνται άρον άρον λύσεις για τη νοσηλεία των ηλικιωμένων από ιδιωτικό κέντρο Φροντίδας.
   Στις τρεις Μονάδες Λοιμωδών με 55 κλίνες νοσηλεύονται ήδη 53 ασθενείς. Κρατούνται δύο κλίνες για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών που μπορεί να προκύψουν τις επόμενες ώρες.
   Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται πέντε ασθενείς διασωληνωμένοι.
   Από νωρίς το πρωί της Κυριακής έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να βρεθούν κλίνες σε νοσοκομεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας για την μεταφορά και τη νοσηλεία 24 ηλικιωμένων από ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
   Ανάμεσα στους νοσούντες είναι ηλικιωμένοι που ήδη αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.
   Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενεργοποιήθηκαν ήδη πέντε κλίνες με αρνητική πίεση που είχαν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Άρτας.
   Ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και μπήκε με νοσηλεία με «εντέλλεσθε», καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις για την διακομιδή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ενώ τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών για νοσηλεία σε κοινούς θαλάμους.
   Λύσεις αναζητούνται και πέραν της Ηπείρου, όπως στα Νοσοκομεία της Πάτρας και του Μεσολογγίου.
   Η κατάσταση, δυστυχώς, είναι εξαιρετικά δύσκολη, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να δοκιμάζεται και τις αντοχές του να εξαντλούνται.

ΥΓ: Όταν φτάνουμε στο σημείο ηλικιωμένος να μεταφέρεται από τα Γιάννενα, επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι, στην Πρέβεζα και να μπαίνει για νοσηλεία με «εντέλλεσθε», καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις για την διακομιδή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, όσο και να ταΐζουν τα κανάλια για να τους λιβανίζουν...
   Έχουμε «πόλεμο», είπε χθες ο Μητσοτάκης, αλλά στέλνει τους «ήρωες» να πολεμήσουν άοπλοι. Τους ήρωες που χειροκροτούσε, αλλά δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει, ούτε ένα μέτρο να πάρει για την στήριξή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.