31 Οκτ 2020

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα, αλλά αφήνει το ΕΣΥ ανοχύρωτο, κουβέντα για το χάος στα μέσα μαζικής μεταφοράς

- Όλα όσα «ξέχασε» να πει στο νέο του τηλεοπτικό του μήνυμα
- Σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την «παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης» 


   Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού καλπάζει στη χώρα μας, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διακατέχεται το άλλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο του τηλεοπτικό του μήνυμα προτίμησε για άλλη μία φορά να κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα. 
   Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα αλλά δε βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα για τις θλιβερές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, με την κατάσταση να είναι οριακή, καθώς διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων (135 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ). 
   Ο Κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ, όπως άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση των τεστ και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «σύντομα, η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας». 
   Παράλληλα δεν αναφέρθηκε στην χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου κόσμος στοιβάζεται καθημερινά με άμεσο κίνδυνο για την υγεία του. Ο πρωθυπουργός «ξέχασε» επίσης να μιλήσει για τα 270 οχήματα που κάθονται στα αμαξοστάσια καθώς υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων

   ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα, χωρίς να πει κουβέντα για ενίσχυση ΕΣΥ και ΜΜΜ 
   Με μία καυστική ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού. 
   Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.
   Μίλησε για «χαραμάδες της αμέλειας των λίγων» από τις οποίες μπαίνει ο κορωνοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες.
   Με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα και ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στα όριά του ο κ. Μητσοτάκης μιλά για «πόλεμο», αλλά δεν είπε κουβέντα για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα, για άμεσες προσλήψεις γιατρών, για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, για τους μαζικούς εργασιακούς χώρους που ελλείψει ελέγχων έχουν γίνει φορέας υπερμετάδοσης του ιού και φυσικά για τους χώρους λατρείας υπό το φόβο του πολιτικού κόστους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:
   «Πάνω από όλα όμως, δεν είπε κουβέντα για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία.
   Και τέλος, είχε το θράσος να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας, όταν εδώ και μήνες αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής και έχει με αποκλειστικά δική του ευθύνη απομειώσει το κύρος και την αξιοπιστία της, μεταφέροντας την ευθύνη των δικών του αποφάσεων και της δίκης του ανεπάρκειας».
   «Περιμένουμε να δούμε σε πόσες μέρες από σήμερα θα αναθεωρήσει εκ νέου τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κρίσης» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.