2 Απρ 2020

Στην πρώτη γραμμή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων... Κατασκευάζει και παραδίδει στο Νοσοκομείο τρισδιάστατες μάσκες!

Το Πανεπιστήμιο αξιοποίησε την ιδέα του εικαστικού και τοπογράφου μηχανικού Δημήτρη Ζήνα


   Στην τρισδιάστατη εκτύπωση μασκών προσώπου για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχώρησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
   Όπως σημειώνεται από τον αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλο, το Πανεπιστήμιο αξιοποίησε την ιδέα του εικαστικού και τοπογράφου μηχανικού Δημήτρη Ζήνα, ο οποίος εκπονεί το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο και με την συνεργασία μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Περιφέρειας και του Δήμου και της εταιρίας TimAp Design Studio, με έδρα τα Γιάννενα, ξεκίνησε η παράδοση των μασκών στο Νοσοκομείο.
   Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή κύριου Μηνά Πασχόπουλου με την πολύτιμη αρωγή Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα καθηγητών, υποψηφίων διδακτόρων και φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (με έδρα την Άρτα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Την προσπάθεια αυτή ενισχύει η καθοριστική συμβολή της εταιρείας ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντων (με έδρα τα Ιωάννινα), TimAp Design Studio, η οποία παρέχει την τεχνογνωσία της και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου μας για την παραγωγή επαρκούς αριθμού προστατευτικών μασκών.
   Αξιοποιώντας τους πόρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του Ιδρύματος, οι πρώτες εκτυπώσεις στη βέλτιστη ποιότητα παραγωγής και υγιεινής έχουν ήδη ολοκληρωθεί και από σήμερα ξεκινάει η σταδιακή παράδοση του υλικού για την υποστήριξη του έργου του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η δυναμική αυτή διαδικασία υπό την πίεση του χρόνου, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και βελτίωση των παραμέτρων της εκτύπωσης και των σχεδίων των υλικών, με σκοπό να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής.
   Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές, οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω φορείς οι οποίοι ενώθηκαν κάτω από τον κοινό σκοπό και συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ανταπόδοσης στο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο της πόλης μας.
   Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που διανύουμε, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει ανοικτό στην κοινωνία και συνεχίζει με κοινωνική ευαισθησία να συνδράμει με το εξειδικευμένο έργο της αξιόλογης επιστημονικής κοινότητας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.