12 Ιαν 2020

Πάλι τα κατάφερε ο Μητσοτάκης: Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν για τη στήριξή του στη δολοφονία Σουλεϊμανί - VIDEO

Παρά την κυβερνητική επιχείρηση αποσιώπησης, με την εξαφάνιση του επίμαχου σημείου, φαίνεται πως οι Ιρανοί καταλαβαίνουν τα "άπταιστα αγγλικά" του στο video με τις δηλώσεις του


   Διάβημα διαμαρτυρίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε η κυβέρνηση του Ιράν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη που παρείχε στις ΗΠΑ στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.
   Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ενημέρωση και η επιχείρηση αποσιώπησης από τη Ν.Δ. συνεχίζεται...
   Το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράν και Ελλάδας που προέκυψε μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο Open.
   Να σημειωθεί ότι, με την δήλωσή του αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει την εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, που είναι πάγια φιλειρηνική και υπέρ της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ενώ απέχει και από την στάση της Ευρώπης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
   Το ρεπορτάζ, που είχε μεταδώσει ο δημοσιογράφος του Open, Χρήστος Τσιγουρής, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, επιβεβαίωσε ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας:
   «Μάλιστα. Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν (σ.σ. Ζαρίφ), ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει».
   Επειδή η επιχείρηση αποσιώπησης συνεχίζεται από την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει ενημερώσει σχετικά και επειδή ο κ. Δένδιας στο τουίτερ του ανέβασε διάφορα σημεία της συνέντευξης, εκτός από το συγκεκριμένο. Το θεωρεί άραγε άνευ σημασίας;

  Ακολουθεί η δήλωση Μητσοτάκη από την συνέντευξή του στο Atlantic Council:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.