14 Σεπ 2019

Ο Μητσοτάκης οφείλει να στείλει άμεσα τον στενό του συνεργάτη σε... «συνεργείο»!

- Οι δηλώσεις Πέτσα βαρύνουν όλη την κυβέρνηση
- Εκτός κι αν υπάρχει νέα προσέγγιση της Ν.Δ. προς τη Χρυσή Αυγή, κάτι παρόμοιο με όσα διαδραματίζονταν με πρωταγωνιστή τον Μπαλτάκο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά


   Η χτεσινή απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης τον Ιούλιο του 2013 αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τη Χρυσή Αυγή.
   Το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκαν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί και οι συνεργοί τους, αλλά και τα δυο κορυφαία στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης Λαγός και Μίχος ως ηθικοί αυτουργοί, έχει ιδιαίτερη σημασία, εφόσον πιστοποιεί το γεγονός ότι το δικαστήριο αποκάλυψε τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου (μέλη, πυρηνάρχες, περιφερειάρχες) και απέδωσε τις ευθύνες στην ηγεσία που δίνει τις εντολές.
   Αλλά, κυρίως, αυτή η απόφαση αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, ο οποίος –ως μη όφειλε– είχε σπεύσει από προχτές να υιοθετήσει την άποψη της οργάνωσης ότι μετά την εισαγγελική πρόταση θα απαλλαγούν τα στελέχη της, εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτή η απαλλαγή προκύπτει από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
   Τώρα που αποδείχτηκε ότι η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως οφειλόταν μόνο στη δική της πρωτοβουλία να μετατρέψει την κατηγορία –κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο–, οι δηλώσεις του κ. Πέτσα βαρύνουν όλη την κυβέρνηση και την εμφανίζουν να προκαταλαμβάνει μια δικαστική απόφαση, μόνο και μόνο για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο προσφέρει υπηρεσίες στη ναζιστική οργάνωση και την υπόδικη ηγεσία της.
   Είναι κοινός τόπος ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου υποχρεώνει τους εκάστοτε αρμόδιους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα και να χρεώνονται αστοχίες συναδέλφων τους προκειμένου να διασώσουν την εικόνα της κυβέρνησης. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένας λόγος να προβεί κάποιος σε μια παρόμοια άστοχη κίνηση που υποδηλώνει άγνοια των δεδομένων και τελικά αποτελεί ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
   Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό υπήρξε απλώς ένα ολίσθημα του άπειρου ακόμα κ. Πέτσα και δεν υποδηλώνει μια νέα προσέγγιση στελεχών της Ν.Δ. προς τη Χρυσή Αυγή, κάτι παρόμοιο με όσα διαδραματίζονταν μέχρι το καλοκαίρι του 2013, με πρωταγωνιστή τον κ. Μπαλτάκο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά.
   Αλλά, αν δεν πρόκειται για πολιτική μεταστροφή της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να στείλει άμεσα τον στενό του συνεργάτη σε «συνεργείο»...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.