28 Σεπ 2019

Συγχαρητήρια στον «Μητσοτάκη Νέας Υόρκης» - Ορισμός του λαϊκισμού ο «Μητσοτάκης εσωτερικού»

Η Ν.Δ. επαναφέρει ένα μοντέλο που όχι μόνο θα εξαντλήσει γρήγορα όσα με κόπο πετύχαμε, αλλά κινδυνεύουμε να μας ξαναγυρίσει στην κρίση


   Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για “Μητσοτάκη Νέας Υόρκης” και “Μητσοτάκη εσωτερικού”. Όπως επισήμανε, η Ν.Δ. επαναφέρει το μοντέλο «που όχι μόνο θα εξαντλήσει γρήγορα όσα με κόπο πετύχαμε, αλλά κινδυνεύουμε να μας ξαναγυρίσει στην κρίση».
   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. “Είδε τον Τραμπ αλλά συνάντηση δεν έκανε”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το μόνο που κατάφερε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν να βγάλει μια φωτογραφία και να δει τον Αμερικανό Πρόεδρο για 15 δευτερόλεπτα. “Η συνάντηση λοιπόν με Τραμπ δεν έγινε. Έγινε όμως η συνάντηση με τον Ερντογάν”, σχολίασε. Όπως τόνισε, για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. “Και το χειρότερο: Τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα αλωνίζουν την Κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων”, είπε χαρακτηριστικά.



  Ξεκαβάλησαν τους Βουκεφάλες
   “Φαίνεται όμως πως οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών”, παρατήρησε και πρόσθεσε: “Και τώρα που έβγαλαν τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κουράστηκαν, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες”. “Ορθώς, λέω εγώ”, πρόσθεσε και επισήμανε πως “τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα”. “Αλλά νηφαλιότητα δεν σημαίνει και απάθεια. Δεν σημαίνει πλήρης αδράνεια. Δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, σιωπή”, σημείωσε.

  "Συγχαρητήρια" στον "Μητσοτάκη Νέας Υόρκης"
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα… ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό διότι, όπως είπε, με την παρουσία του στη Νέα Υόρκη υπενθύμισε τα εξής: Ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο φαινόμενο και η τραγωδία οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα, στη συνάντησή του με τον Ζ. Ζάεφ. Ότι το προσφυγικό είναι μια ευρύτερη γεωπολιτική κρίση. Ότι η Ελλάδα με τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το 2018 έχει πλέον έναν καθαρό διάδρομο δεκαετίας, όπως διαπίστωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με επενδυτές.
   “Θέλω να συγχαρώ τον Μητσοτάκη Νέας Υόρκης”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, “γιατί είπε ακριβώς αυτά που έπρεπε να πει στη Νέα Υόρκη αν ήθελε να τον πάρουν στοιχειωδώς στα σοβαρά οι συνομιλητές του”. “Έτσι ξέχασε τον Μητσοτάκη εσωτερικού, που στα ίδια ακριβώς θέματα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα τόσα χρόνια, προκειμένου να βγει πρωθυπουργός”, πρόσθεσε και υπενθύμισε τη στάση του πριν ένα χρόνο, όταν αμφισβητούσε ότι η τραγωδία στο Μάτι οφειλόταν σε ακραίο φαινόμενο κλιματικής αλλαγής. “Και έσκαβε με τα χεράκια του πάνω στις στάχτες με τους νεκρούς για να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους”, είπε χαρακτηριστικά.

  Ο ορισμός του λαϊκισμού
   Στηλίτευσε μάλιστα την αγωνία του Κ. Μητσοτάκη, που ζητούσε τις παραιτήσεις των υπουργών αλλά και του αρχηγού της αστυνομίας Τσουβάλα. “Και ο μεν υπουργός παραιτήθηκε. Ο δε Τσουβάλας απολύθηκε. Για να τον προσλάβει αυτός γενικό γραμματέα του υπουργείου”, σημείωσε. Θύμισε ακόμα τις κατηγορίες για μειοδοσία και προδοσία όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. “Συνειδητά επέλεξε προεκλογικά να διχάσει και να βυθίσει ένα μεγάλο μέρος πολιτών στο μίσος”, είπε και πρόσθεσε: “Ποτέ δε πίστεψε αυτά που έλεγε. Μόνο και μόνο για να εκλεγεί. Και αυτός είναι ο ορισμός του λαϊκισμού”.
   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα δεν θα είναι “Μητσοτάκης Νέας Υόρκης” αλλά να συνεχίσει συνειδητά “άλλα θα λέει έξω και άλλα μέσα”. “Εδώ θα συνεχίσει να λέει αυτά τα απίστευτα ψεύδη και τις φαιδρότητες περί καταστροφής της οικονομίας και περί δεν ξέρω πόσων δισεκατομμυρίων που στοίχισε η διαπραγμάτευση”, είπε.

  Ανάπτυξη για λίγους και ισχυρούς
   Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερες εμμονές, που έχουν ως αποτέλεσμα να σπαταλώνται όσα διασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους λίγους και ισχυρούς. “Από το σύνθημα ‘ανάπτυξη για όλους’ αφαιρείται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”, τόνισε φέρνοντας πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα: Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για το 2020. “Ποιος όμως ωφελείται περισσότερο από αυτό, όταν το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές και πολύ μικρές;”, διερωτήθηκε. “Οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις με τα μεγάλα κέρδη”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία η ετήσια ελάφρυνση θα είναι 200-300 ευρώ, για τους λίγους οι ελαφρύνσεις θα είναι 200.000 ευρώ.
   “Έδωσαν 250 εκατ. επιπλέον στην ψηφισμένη από εμάς μείωση του ΕΝΦΙΑ, για να ελαφρύνουν ιδιοκτήτες με περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ”, συνέχισε. “Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη”, υπογράμμισε διερωτώμενος: “πού πήγε η περιβόητη μεσαία τάξη;”.

  Συνειδητή απαξίωση της ΔΕΗ
   Ως τρίτο παράδειγμα έφερε την περίπτωση της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσής της με στόχο να αυξηθούν τα τιμολόγια μετακυλίοντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία. Όπως σημείωσε, οι αυξήσεις θα πλήξουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δεν θα ωφεληθούν από τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων, αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις με χρέη, “που κινδυνεύουν να βυθιστούν στο σκοτάδι”. “Αυτό δυστυχώς θα είναι μια πρώτη γεύση του αληθινού προσώπου της νέας κυβέρνησης απέναντι στην επιχειρηματικότητα”, υπογράμμισε.

  Φτηνή εκποίηση των ΕΛΠΕ
   Όσον αφορά τα ΕΛ.ΠΕ. και την απόσυρση του Δημοσίου, μίλησε για απόφαση φτηνής εκποίησης μιας επιχείρησης με ιδιαίτερο βάρος για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Θύμισε πως το 2014, παρουσίαζαν περί τα 370 εκατ. ευρώ ζημίες. “Η τότε Διοίκηση, την οποία επανέφερε τώρα η Ν.Δ., μαζί με τον Όμιλο (Πετρόλα - Λάτση), οδηγούσαν την επιχείρηση σε αδιέξοδο. Σήμερα όμως τα ΕΛ.ΠΕ. αποτελούν έναν από τους πιο κερδοφόρους ομίλους στην Ελλάδα, με 60 % εξαγωγές”, υπογράμμισε.

  Μειώσεις στους μισθούς φέρνει η απορρύθμιση Βρούτση
   Ως πέμπτο παράδειγμα έφερε τα εργασιακά, κατηγορώντας τον Γ. Βρούτση πως επαναφέρει το εργασιακό καθεστώς της περιόδου των Μνημονίων. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η απορρύθμιση που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών, “τη στιγμή μάλιστα που και η προγραμματισμένη από την κυβέρνησή μας αύξηση του κατώτατου μισθού 7%+7% τα επόμενα δυο χρόνια έχει ήδη πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων”.

  Αποπροσανατολισμός και συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis
   “Για πόσο ακόμη θα μπορούν όλα αυτά να κρύβονται επιμελώς από την κοινή γνώμη που παρακολουθεί εμβρόντητη μια στρατιά έμμισθων δημοσιογράφων σε εκατοντάδες κυβερνητικές θέσεις και μια στρατιά Μέσων Ενημέρωσης να λιβανίζουν την κυβέρνηση από το πρωί ώς το βράδυ;” είπε χαρακτηριστικά. “Το βέβαιο είναι ότι στην κυβέρνηση έχουν μάλλον επίγνωση ότι αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, γι' αυτό και επιλέγουν την πομφόλυγα της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis να την κρατήσουν στη Βουλή για να στρέψουν εκεί το πολιτικό ενδιαφέρον”, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη, ο αποπροσανατολισμός και η τρομοκράτηση δικαστικών λειτουργών.

  Σε συνέδριο του "Economist" την Τρίτη στα Σκόπια
   Ο Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist με τίτλο «Western Balkan Summit» - Reinforcing the momentum for European integration" και θα διεξαχθεί στα Σκόπια, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου. Θα μιλήσει στις 10 π.μ. στη συνεδρία με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια - Πώς διαμορφώνεται το βαλκανικό τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
   Ο Αλέξης Τσίπρας θα επικεντρωθεί στη σημασία που είχε η Συμφωνία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, θα υπογραμμίσει την αξία που έχει η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η προώθηση των σχέσεων Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, για την περιοχή και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.