5 Σεπ 2019

Άλλα έταζε και άλλα κάνει ο Μητσοτάκης: Στις καλένδες η μείωση των πλεονασμάτων

Εξελέγη με «σημαία» τη μείωσή τους - Σήμερα την παραπέμπει στις "καλένδες" και ακυρώνει την διαπραγμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης για πλεονάσματα 2,5% από το 2020


   Ρεσιτάλ υποκρισίας δίνει η κυβέρνηση στον απόηχο της αθέτησης της προεκλογικής δέσμευσης της Ν.Δ. για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
   Αν ήθελε την μείωση των πλεονασμάτων ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αξιοποιούσε το «μαξιλάρι» που του άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ως εγγύηση.
   Αν ήθελε την μείωση των πλεονασμάτων θα αξιοποιούσε επίσης την θετική δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ που τάχθηκε υπέρ της μείωσης τους.
   Αν ήθελε την μείωση των πλεονασμάτων θα έθετε το θέμα στους ξένους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε.
   Αντ’ αυτού «σερβίρουν» τη ρήση περί «διπλωματία της επαιτείας» και τη «διπλωματία της αξιοπιστίας» που δήθεν υπηρετούν.
   Η αλήθεια είναι ότι, όπως επισημαίνει σήμερα το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βάλει ένα τέταρτο Μνημόνιο στον εαυτό της και θα εκβιάζει την κοινωνία ότι δεν θα μειωθούν τα πλεονάσματα αν δεν πιαστούν οι στόχοι του», ενώ την ίδια ώρα θα δίνει φοροαπαλλαγές στον πλούτο και τις επιχειρήσεις και όλο αυτό, για έναν στόχο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη πετύχει.

  «Όσκαρ αναξιοπιστίας» στον Κυρ. Μητσοτάκη απονέμει ο Δημ. Παπαδημούλης 
   "Έταζε άμεση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ανάπτυξη 4% ετησίως. Τώρα κατάπιε τα περί 4ου μνημονίου, παραπέμπει στις καλένδες την μείωση των πλεονασμάτων και έπαψε να μιλά για 4%" Για «όσκαρ αναξιοπιστίας» πάει η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα πλεονάσματα, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter.
  «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για fake έξοδο από τα μνημόνια. Έταζε άμεση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κ ανάπτυξη 4% ετησίως. Τώρα κατάπιε τα περί 4ου μνημονίου, παραπέμπει στις καλένδες την μείωση των πλεονασμάτων κ έπαψε να μιλά για 4%. Για όσκαρ αναξιοπιστίας!» γράφει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Από το 2020 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την μείωσή τους στο 2,5% - Τι ακριβώς θέλει να διαπραγματευτεί ο Μητσοτάκης; 


  Ν. Παππάς: Ο Τσίπρας πήρε το τυρί χωρίς να πιαστεί στην φάκα των προαπαιτούμενων 
   «Ο Τσίπρας πήρε το τυρί, χωρίς να πιαστεί στη φάκα των προαπαιτούμενων. Αυτό τους ενοχλεί» σχολιάζει ο βουλευτής και τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφορικά με την πολιτική στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα πλεονάσματα.
   «Τα πλεονάσματα είναι το τυρί. Τα προαπαιτούμενα η φάκα. Φαίνεται και βγάζει μάτι. Ο Τσίπρας πήρε το τυρί, χωρίς να πιαστεί στη φάκα των προαπαιτούμενων. Αυτό τους ενοχλεί» έγραψε χαρακτηριστικά.

  Μοσκοβισί: Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στην διατήρηση του 3.5% 
   Ο επίτροπος Μοσκοβισί χαιρετίζει «την επανειλημμένη δέσμευση των ελληνικών αρχών για διατήρηση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το 2019 και το 2020».
   Σύμφωνα, επίσης, με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, «η Επιτροπή γνωρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος για την περίοδο μετά το 2020».
   Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι «προς το παρόν, δεν έχει υποβληθεί πλήρης δέσμη προτάσεων πολιτικής για τον προϋπολογισμό του 2020 και των επόμενων ετών». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «μόλις υποβληθούν αναλυτικές προτάσεις, θα αξιολογηθεί η ποιότητα τυχόν μέτρων και των επιπτώσεών τους ως προς την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.