9 Ιουλ 2019

Ακόμη δεν ορκίστηκαν και έδωσαν τα πρώτα δείγματα γραφής: Ακυρώνεται η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Δεν την ήθελαν οι υπόλοιπες Νομικές και το συνδικαλιστικό όργανο των δικηγόρων


   Δεν θα λειτουργήσει τελικά η νέα Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Οne του Μαρινάκη, στις 5 Ιουλίου 2019, η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το επανέλαβε και σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για τη Νέα Δημοκρατία, έχει σημασία η εκπαίδευση να συμβαδίζει με την αγορά εργασίας, πράγμα που εν προκειμένω δεν μπορεί να συμβεί, καθώς η Ελλάδα μετρά χιλιάδες άνεργους δικηγόρους». Σύμφωνα με τη νέα υπουργό Παιδείας, πρέπει να εστιάσουμε σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.
   Αυτό που δεν λέει, όμως η κ. Κεραμέως, είναι ότι ήδη χιλιάδες Ελληνόπουλα πηγαίνουν στην Κύπρο για να σπουδάσουν Νομική και να γυρίσουν πίσω, για να ασκήσουν το επάγγελμα. Προσωπικά γνωρίζω πέντε φοιτητές από την Άρτα, που σπουδάζουν στη Λευκωσία.
   Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 35 του Νόμου 4610/2019 προβλέπεται η ίδρυση Σχολής Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και του αντίστοιχου Τμήματος Νομικής, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Νομικών Επιστημών.
   Μάλιστα στις 4 Ιουλίου 2019, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, στο οποίο προβλέπεται η σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα λειτουργήσει ποτέ.
   Την αντίδρασή τους στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα είχαν εκφράσει τόσο οι υπόλοιπες Νομικές Σχολές όσο και το συνδικαλιστικό όργανο των δικηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.