10 Σεπ 2018

Μια Αρτινή εταιρεία μεταποίησης βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στην 83η ΔΕΘ - VIDEO

- Απονεμήθηκε το "Ελληνικό Σήμα" στην OLIART, με έδρα τη Γραμμενίτσα
- Ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις το 2017, τολμώντας κόντρα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας


   Η πρώτη εταιρεία συσκευασίας χονδροελιάς Άρτας "OLIART" βραβεύτηκε στην 83η ΔΕΘ, στην μεγαλύτερη και πιο διεθνοποιημένη της τελευταίας 20ετίας, σε ειδική τελετή, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, όπου της απονεμήθηκε το "Ελληνικό Σήμα".
   Την πιστοποίηση "Ελληνικό Σήμα" παρέλαβε ο ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, Θανάσης Κοντοδήμας και στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Χουλιάρας.
    Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πιστοποίηση, που ανοίγει νέες ευκαιρίες για την προώθηση των προϊόντων της στις αγορές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να γίνεται όχημα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης.




   Η OLIART αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες, νεοσύστατες εταιρείες στον χώρο της μεταποίησης της ελιάς στην περιοχή της Ηπείρου, με έδρα τη Γραμμενίτσα Άρτας.
   Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις το 2017, με τελική επένδυση τα 455.000€, τολμώντας κόντρα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
   Σήμερα, η εταιρεία έχει την δυνατότητα παραγωγής περισσότερων από 9 κωδικούς παραγωγής προϊόντων (Αλατισμένη ελιά ποικιλίας Χοντροελιάς Άρτας, Αλατισμένη ελιά ποικιλίας Καλαμών. Εκπυρηνομένες Χονδροελιές Άρτας, Εκπυρηνομένες Ελιές Καλαμών. Ροδέλες ελιές Καλαμών και Χονδροελιάς Άρτας, Γεμιστές ελιές Χονδροελιάς Άρτας και πάστα ελιάς Καλαμών και Χονδροελιάς Άρτας), σε διάφορες συσκευασίες από 200 γρ και άνω.


   Όλα τα προϊόντα είναι με πιστοποίηση ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) παράγονται με πρώτη ύλη τη χονδροελιά Άρτας, μοναδική ποικιλία στην Ελλάδα, με παραδοσιακή συνταγή χωρίς συντηρητικά, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με τους αυστηρότερους όρους διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής, συνδυάζοντας την ποιότητα, την τεχνολογία και την ποικιλία των παραγόμενων ειδών.
   Τα προϊόντα της, κατόπιν συνειδητής επιλογής να προτιμήσουν αγορές που ενδιαφέρονται περισσότερο για την ποιότητα παρά για την ποσότητα, βρίσκονται σε Delicatessen καταστήματα της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, καθώς και σε καταστήματα του εξωτερικού στην Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Νότια Αφρική και οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.
   Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της εταιρείας, Θανάσης Κοντοδήμας και  Λαμπρινή Οικονόμου: "Πλέον, η ζήτηση της αγοράς, κυρίως του εξωτερικού, ξεπερνά την προσφορά μας. Θέλουμε γι' αυτό τον λόγο να επεκτείνουμε στο μέλλον τις εγκαταστάσεις μας και κυρίως τους αποθηκευτικούς χώρους των πρώτων υλών. Επιπλέον συνεχώς προσπαθούμε να ενσωματώσουμε νέες τεχνολογίες στην μεταποίηση του καρπού της ελιάς και να δημιουργήσουμε νέους κωδικούς προϊόντων για τους πελάτες μας."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.