5 Απρ 2018

Κανείς δεν εδοξάσθη κρυπτόμενος κύριε Μητσοτάκη!

Ρ. Σβίγκου: Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις μεταβολές του Κυρ. Μητσοτάκη σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση


   Νέα πυρά για την ανακολουθία του προέδρου της ΝΔ, ως προς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω twitter:

Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις μεταβολές του Κυρ. Μητσοτάκη σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να κατασταλάξει. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν εδοξάσθη κρυπτόμενος https://twitter.com/Real_gr/status/981106041164201985 

   «Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης έχει ανοίξει εδώ και ένα χρόνο, γιατί οι θεσμικές αλλαγές αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει το θέμα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, αλλά του κόμματός του», δήλωσε από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους Α. Παπασταματίου και Σ. Χαρίτου.
   Αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, επικρίνοντας όσους δεν θέλουν την αναθεώρηση προκειμένου να προστατεύσουν πρόσωπα που εμπλέκονται ποινικά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις Σκανδαλίδη περί στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης.
  «Θέλει και δεν θέλει Συνταγματική Αναθεώρηση»
   Η Κουμουνδούρου καταλογίζει πολιτική σύγχυση στον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ, το πρωί της Μ. Τρίτης. Τα όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του, κατέστησαν σαφές πως βρίσκεται σε πλήρη πολιτική σύγχυση, αφού σε όλα τα θέματα υπέπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



Οπισθοχώρηση για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οπισθοχώρηση και για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για μια ακόμα φορά ο Κ. Μητσοτάκης κρύβεται
(το tweet της Ρ. Σβίγκου μετά την αρνητική απάντηση Μητσοτάκη στην πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ.)
 
   Με αφορμή την πρόσφατη άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο κάλεσμα της Φ. Γεννηματά για συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η Κουμουνδούρου είχε υπενθυμίσει την προφανή ανακολουθία του Κυρ. Μητσοτάκη:
   «Η σημερινή άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση προκαλεί, αν μη τι άλλο έκπληξη. Κι αυτό διότι ο ίδιος, την περίοδο που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, είχε εκφραστεί ρητά υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας:
   Στις 3 Ιανουαρίου 2016, σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει πως “ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα προτείνω να συμφωνήσουμε στην άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, δίχως να θέτουμε περιορισμούς ως προς το εύρος της”.
   Στις 2 Ιουνίου 2016, ο αρμόδιος βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, είχε παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασης της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.
   Ακολούθως, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 23 Ιουνίου 2016, με σκοπό τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι “αυτή η Βουλή με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση να προτείνει μια Συνταγματική αναθεώρηση αρκετά ευρεία, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή, με απλή πλειοψηφία, να μπορεί να καθορίσει το περιεχόμενο αυτής της αναθεώρησης. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει στις επόμενες Εθνικές εκλογές να μπορούν να αποφασίσουν και για το ποια Συνταγματική πρόταση θα υποστηρίξουν μέσα από την ψήφο τους”.
   Πρόσφατα δε, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα enikos.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφερθεί στην ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο συνδέεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, σημειώνοντας ότι “απαιτείται συστημική αναδιάταξη του θεσμού με επίκεντρο την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος”. Στο πλαίσιο αυτό, είχε τονίσει ότι “η Νέα Δημοκρατία θα θέσει το ζήτημα αυτό στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, όποτε αυτή και αν προχωρήσει (...)”.
   «Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από τότε. Είναι πλέον προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ φοβάται όχι μόνο να εκθέσει δημόσια τις απόψεις του για τους θεσμούς και τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και την αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση του καταστατικού χάρτη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.