4 Δεκ 2017

Τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας ανακοίνωσε από την Άρτα η Όλγα Γεροβασίλη

- Αποκαθιστούμε μια αδικία, για ένα ζήτημα που παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 2011, με ευθύνη των τότε κυβερνώντων
- Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα είναι δεδομένη

   Τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΟΑΕΔ στην Άρτα.
   Σημαντική επιτυχία χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και όπως τόνισε, «2.200 συμπολίτες μας, είναι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, για τους οποίους καταφέραμε την εξαίρεση από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων και άρα είμαστε σε διαδικασία μονιμοποίησης αυτών των ανθρώπων».
   Η τροπολογία αυτή, είχε ψηφιστεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο και ορίζει τη τριετή παράταση στη θητεία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και αφορά 2.093 πυροσβέστες των οποίων η θητεία έχει ήδη λήξει. Μετά τη λήξη της θητείας τους, προβλέπεται η ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
   Μετά την ανακοίνωση, η Όλγα Γεροβασίλη ανήρτησε το παρακάτω κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:
   "Αποκαθιστούμε μια αδικία εις βάρος των Πυροσβεστών 5ετούς Θητείας, που παρείχαν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, ενδυναμώνοντας το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα είναι δεδομένη."
   Το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρει:

Ανακοίνωση σχετικά με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας
Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τέθηκε το ζήτημα της εργασιακής αποκατάστασης των 2.200 Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας.
Δεδομένου ότι οι Πυροσβέστες δεν είχαν συμπεριληφθεί ως τακτικό προσωπικό στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου («Απογραφή») το 2011, το ζήτημα παρέμενε σε εκκρεμότητα, με ευθύνη των τότε κυβερνώντων.
Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε η τυχόν μονιμοποίησή τους να εμφανίζεται ως εισαγωγή νέων προσλήψεων και ως εκ τούτου να προσκρούει στον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων.
Συνεπώς, οι Πυροσβέστες δεν ήταν εφικτό να αποκατασταθούν, αν και πληρούσαν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Από πλευράς μας, είχαμε θέσει το ζήτημα ήδη από τη δεύτερη αξιολόγηση, το επαναφέραμε και στην τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος και επιτεύχθηκε η ρητή εξαίρεση της μονιμοποίησής τους από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων.
Στο προσεχές διάστημα, τα Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προστασίας του Πολίτη θα επεξεργαστούν από κοινού σχέδιο μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, με δεδομένη την εξαίρεση της μονιμοποίησής τους.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η παραπάνω εξέλιξη αποκαθιστά μια αδικία εις βάρος των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, που παρείχαν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, ενδυναμώνει το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και καταδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.