28 Νοε 2017

Πήγαν χαμένες οι στρακαστρούκες, τις «έφαγε» ο κ. Σφακιανάκης

- Πήγαν χαμένα τα βεγγαλικά που είχαν ετοιμάσει, τη θέση τους πήραν τα ρεσό, μετά το γαλάζιο Βατερλώ στη #vouli
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η συζήτηση στη Βουλή την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, χωρίς τυμπανοκρουσίες και τα αναμενόμενα σχόλια.
   Το συντονισμένο κρεσέντο των προηγούμενων ημερών και οι προαναγγελίες για ήττα της κυβέρνησης έλαβαν άδοξο τέλος, μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια.
   Μετά την παρουσίαση της αντιπαράθεσης, τα κανάλια πέρασαν άρον άρον σε άλλες ειδήσεις, με τα βεγγαλικά και τις στρακαστρούκες που είχαν ετοιμάσει για την επέλαση Μητσοτάκη να πηγαίνουν χαμένα και τη θέση τους να παίρνουν τα ρεσό των χαμηλών τόνων...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

«Αποκαλύφθηκε η σκευωρία Μητσοτάκη»

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ύστερα από επερώτηση βουλευτών της ΝΔ - «Το παραμύθι τελειώνει εδώ. Είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση και τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την ελληνική δημοκρατία για τη ζημιά που κάνει στους θεσμούς, στην ελληνική διπλωματία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον ελληνικό στρατό» - «Είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθείτε γιατί επιχειρήσατε να ξεπουλήσετε στο σκοτάδι στρατιωτικό υλικό», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. (αναλυτικά)

Οι αποκαλύψεις του πρωθυπουργού στη Βουλή

Σε αποκαλύψεις-απάντηση προς τη βασική επιχειρηματολογία της ΝΔ και ΜΜΕ, όπως είπε, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιώντας επικοινωνίες (και με τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού που αποτελούσαν αλληλογραφία μεταξύ τους) του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ. (αναλυτικά)

Άνοιξε η σελίδα για το κοινωνικό μέρισμα: Η διαδικασία χορήγησής του

Άνοιξε την Κυριακή η ειδική ιστοσελίδα για τις αιτήσεις στο νέο κοινωνικό μέρισμα - Θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα (00.00) της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017. (αναλυτικά)

Αύξηση για δεύτερη συνεχή χρονιά των κρατικών δαπανών για την Εκπαίδευση

Με τον προϋπολογισμό του 2018, για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από πολλά χρόνια, αυξάνονται οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, κατά 184 εκ. € ή 3,6% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα από τον προϋπολογισμό του ΥΠΠΕΘ για το 2017. (αναλυτικά)

Η ακτινογραφία της φοροδιαφυγής: 550 δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα

Συγκεκριμένα, τα 550 δισ. ευρώ είναι το αποτέλεσμα της σύγκρισης ανάμεσα στις καταθέσεις των πολιτών και στα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στην εφορία (κατά τα έτη 2002-2014). (αναλυτικά)

«17.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσα από προγράμματα κατάρτισης»

Η υπουργός καλεί τις επιχειρήσεις να αποταθούν στον ΟΑΕΔ προκειμένου να εξεύρουν προσωπικό αφού, όπως υποστηρίζει, τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού έχει υποστεί μετάλλαξη. (αναλυτικά)

ΕΚΤ: Η Ελλάδα πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη επιστροφή

Η ανάπτυξη της χώρας ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα ανανεώνεται. (αναλυτικά)

Δίωξη Γκαγκάτση σε βαθμό κακουργήματος: Σε λογαριασμό του Ρεχάγκελ τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση για υπόθεση χρημάτων που είχε προσφέρει το 2007 η UEFA για την πυρόπληκτη Ηλεία. (αναλυτικά)

Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των δήμων για 8.845 θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα

Τις αποφάσεις υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. (αναλυτικά)

Μέχρι την Παρασκευή πληρώνονται 18.734 νέες οριστικές κύριες συντάξεις και 5.503 νέες προσωρινές

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2017 θα πληρωθούν επιπλέον 18.734 νέες οριστικές κύριες συντάξεις και 5.503 νέες προσωρινές κύριες συντάξεις, από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). (αναλυτικά)

Μέχρι το καλοκαίρι μηχανισμοί σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί (και βοηθητικές υποδομές) σε θάλασσες και σε παραλίες της χώρας μας που θα διασφαλίζουν στα ΑμεΑ -αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες, έγκυοι, τραυματίες κλπ)- την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβασή τους σε αυτές. (αναλυτικά)

Διευκολύνσεις από τον ΕΦΚΑ στους πλημμυροπαθείς

Την παράταση των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) Οκτωβρίου για τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων στις πληγείσες περιοχές ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). (αναλυτικά)

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής για την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, συστήθηκε στην Αθήνα, ομάδα Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής με έργο την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. (αναλυτικά)

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους ΟΤΑ

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν εντός του 2018. (αναλυτικά)

Δίωξη για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Χασδάι ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα «θαλασσοδάνεια» της Proton Bank. (αναλυτικά)

Με ενέργειες του Γ. Βασιλειάδη δεν θα μειωθεί η επιχορήγηση των ομοσπονδιών

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον ελληνικό αθλητισμό! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων δεν θα υπάρχει μείωση του προϋπολογισμού. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.