13 Οκτ 2017

Αντί οι ασθενείς να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Δράμας, πάει εκείνο στο σπίτι τους, για κατ΄ οίκον νοσηλεία!

365 επισκέψεις το 2015, 585 το 2016 και, μέχρι το τέλος του 2017, θα φτάσει τις 1.000!

   Μια ιδιαίτερη υπηρεσία παρέχει το Νοσοκομείο Δράμας, η οποία, αν και υφίσταται από το 1995, ουσιαστικά υπολειτουργούσε, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει υποστηριχτεί δυναμικά από τη σημερινή διοίκηση του ιδρύματος, με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό του παρεχόμενου έργου της.
   Εξυπηρετεί, κυρίως, καρκινοπαθείς κατακεκλιμένους, που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας. Δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή), συνεργείο νοσηλευτών και συμβούλων επισκέπτεται τους ασθενείς στο σπίτι τους, παρέχουν απαραίτητες φροντίδες στους ίδιους και συμβουλές στους οικείους τους.
   «Το όφελος είναι πολλαπλό», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διοικητής του Νοσοκομείου, Νίκος Λιατσής, διότι, εκτός του γεγονότος ότι ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται, δέχεται φροντίδες σε οικείο περιβάλλον και μειώνεται η ψυχολογική επιβάρυνσή του, αποφεύγονται και έξοδα μετακίνησής του προς το Νοσοκομείο, που θα απαιτούσε τουλάχιστον την απασχόληση στελεχωμένου οχήματος του ΕΚΑΒ.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία του διοικητή, η εν λόγω Υπηρεσία έκανε 365 επισκέψεις κατά το 2015, ενώ το 2016 έκανε 585 και μέχρι το τέλος του 2017 θα φτάσει τις 1.000! Η Υπηρεσία καλύπτει ολόκληρο το Νομό, που βρίσκονται ακόμη και 40 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Δράμας, στα ορεινά χωριά.
  Τμήμα στον νέο Οργανισμό
   Οι στόχοι του Νοσοκομείου είναι:     
– Η δημιουργία Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κατ΄Οίκον Νοσηλείας (προτάθηκε στον νέο Οργανισμό),
– Η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για την συγκεκριμένη Υπηρεσία,  
– Η λειτουργία της Υπηρεσίας και Τρίτη μέρα της εβδομάδας,  
– Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα μπορεί ο ασθενής να καταθέτει ηλεκτρονικά αίτημα για παροχή κατ’ οίκον νοσηλείας,  
– Η δημιουργία Τμήματος Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο, για να σταματήσουν να μετακινούνται οι ασθενείς στην Καβάλα ή την Θεσσαλονίκη,  
– Η μεταφορά της αποκτημένης τεχνογνωσίας σε άλλα Νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να αρχίσουν κι αυτά να παρέχουν τις εν λόγω υπηρεσίες.  
   «Η Υπηρεσία αυτή έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και, όταν μιλούν για τους νοσηλευτές και τους συμβούλους, λένε πως τους νοιώθουν σαν μέλη των οικογενειών τους», υπογράμμισε ο κ. Λιατσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.