26 Απρ 2017

Ο κύβος ερρίφθη για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας: Η Γ.Σ. των συνεταίρων έλαβε απόφαση αποφυγής λουκέτου

- Αναζητούν στρατηγικό επενδυτή για τη συνέχιση της λειτουργίας
- Με αίτηση Συντηρητικής Κατάσχεσης απαντούν οι εργαζόμενοι


   Ο κύβος ερρίφθη για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας. Οι συνεταίροι, αποφάσισαν πως δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν μόνοι τους ζωντανή την επιχείρηση και προκειμένου να αποφύγουν το λουκέτο, προχωρούν στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει τη συνέχιση της λειτουργίας της.
   Δυο είναι τα σενάρια που εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή για την τύχη του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, και για τα οποία έλαβε ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση παραγωγών – μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, την εξουσιοδότηση να προχωρήσει, φέρνοντας τα αποτελέσματα για την πλέον συμφέρουσα απόφαση. Τα δυο σενάρια αφορούν είτε στην συγχώνευση του Συνεταιρισμού με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», είτε την εξαγορά του από την ομοειδή επιχείρηση «Νιτσιάκος».
   Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρικού Άρτας Λεωνίδα Τσιαντή, τα μέλη της Γενικής Συνέλευση έχουν ομόφωνα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει τις ενέργειες διερεύνησης της πιο συμφέρουσας λύσης, και εν προκειμένω ο ίδιος εξήγησε πως «Έχει ανατεθεί σε δυο διαφορετικές εταιρείες να «τρέξουν» δυο διαφορετικά επιχειρηματικά πλάνα τα αποτελέσματα των οποίων θα έρθουν να συζητηθούν σε επόμενη Γενική Συνέλευση. Και στις δυο περιπτώσεις η εντολή είναι από κοινού με τους ενδιαφερομένους ήτοι στην μια περίπτωση με την «Πίνδο» που επιθυμεί να διερευνηθεί η δυνατότητα συγχώνευσης των δυο Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και στην δεύτερη με την Εταιρεία «Νιτσιάκος» που έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς του Συνεταιρισμού. Αυτό που θα ελεγχθεί είναι η καλύτερη λύση για το Συνεταιρισμό τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους», επισήμανε ο κ. Τσιαντής.

  Άλλη λύση δεν υπάρχει
   Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «άλλη λύση δεν υπάρχει δεδομένου ότι ο δανεισμός στην πρώην ΑΤΕ δεν έχει διακανονιστεί και την ίδια στιγμή η πρόταση για περαιτέρω μείωση λειτουργικού κόστους συνάντησε την άρνηση των εργαζομένων σε νέα αποδοχή μείωσης 15% στις αποδοχές τους». Ωστόσο ο κ. Τσιαντής, όταν ρωτήθηκε για το αν η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση μετακυλύουν στους εργαζόμενους κι αν αυτοί άσκησαν διοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια στην συνεταιριστική επιχείρηση, απάντησε: «Φυσικά και δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για τη σημερινή κατάσταση του συνεταιρισμού. Το μισθολογικό κόστος δηλαδή η μείωση του εργατικού κόστους σίγουρα θα ήταν ένα κίνητρο παραπάνω για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα. Το βασικό πρόβλημα που δημιουργεί και το κίνητρο για τη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων σήμερα είναι η τιμή του προϊόντος που διαρκώς μειώνεται και δημιουργεί τα προβλήματα τόσο σε εμάς όσο και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Απλά θεωρώ ότι και με αυτό τον τρόπο μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα κόστη μας ίσως μπορούσαμε να δώσουμε μια παραπάνω δυνατότητα να κάναμε μια παραπάνω προσπάθεια μήπως και η αγορά ισορρόπηση μήπως και τα δεδομένα αλλάξουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή επιτέλους και μπορέσουμε να το παλέψουμε σε αυτή τη βάση. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό και δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια αυτός είναι ο λόγος που πρέπει άμεσα να δούμε τη δημιουργία κάποιου μεγαλύτερου σχήματος με τη μια ή την άλλη μορφή».

  Αυξημένες εισφορές
   Συνεχίζοντας, ο κ. Τσιαντής επισήμανε ότι «για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εννοείται ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει τρεις φορές μέσα στην τελευταία πενταετία και παρόλα αυτά ο πτηνοτροφικός είναι ακόμη ανοιχτός και σίγουρα σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι εργαζόμενοι. Να μην τους ρίξουμε την ευθύνη σε ό,τι έχει συμβεί», είπε προσθέτοντας ότι στο μεταξύ η κατάσταση έχει φτάσει σε δύσκολη καμπή και τους επόμενους μήνες σοβαρό πρόβλημα και δυσκολία θα αντιμετωπίσουν και οι παραγωγοί μέλη, διότι, όπως ανέφερε, αντί για εισφορά εξάμηνη στον ΟΓΑ 700 ευρώ για τη μέγιστη κλίμακα, καλούνται πλέον με τα νέα δεδομένα να πληρώνουν 1.200 ευρώ το μήνα, χώρια -όπως είπε- με τις νέες φορολογικές δηλώσεις τα ύψη που θα πρέπει να καταβάλουν τα οποία θα είναι δυσβάσταχτα. «Και την ίδια στιγμή οι παραγωγοί παίρνουν μόνο έναντι από τον συνεταιρισμό για τις εκτροφές τους οπότε καταλαβαίνετε ότι από μόνο του αυτό αποτελεί κίνδυνο για την επόμενη ημέρα του Συνεταιρισμού. Και είναι κάτι που εμείς ως Διοίκηση πρέπει να προβλέψουμε και να το προλάβουμε. Κι εγώ πτηνοτρόφος είμαι και βλέπω τη δυσκολία του πράγματος και πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση, διασφαλίζοντας και τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους ώστε να μην έχουμε πρόβλημα», συμπλήρωσε.

  Οι διαδικασίες διερεύνησης
   Οι διαδικασίες διερεύνησης όπως εξήγησε ο ίδιος προχωρούν κανονικά και εις ότι αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο όπως τονίστηκε και στη συνέλευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η όποια τελική απόφαση και διαδικασία, ο κ. Τσιαντής είπε «Μέσα στους επόμενους έξι μήνες», προσθέτοντας: «Εμείς ως Διοίκηση οφείλουμε να βλέπουμε κάποιες καταστάσεις στον κλάδο που δημιουργούν προβλήματα και σε άλλες μεγάλες ανταγωνίστριες επιχειρήσεις και που αφορούν στο γεγονός ότι σε όλα τα υπόλοιπα είδη κρέατος οι τιμές, αν δεν αυξάνονται, τουλάχιστον μένουν σταθερές ενώ στο κοτόπουλο διαρκώς μειώνεται κάθε χρόνο και το μόνο αντίδοτο σε αυτή την κατάσταση είναι η δημιουργία μεγάλων σχημάτων. Είτε μιλάμε για σχήματα μεταξύ συνεταιρισμών είτε μεταξύ συνεταιρισμού - ιδιώτη, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σχήμα το οποίο θα αποτελέσει το αντίβαρο –θα έλεγα- στον ανταγωνισμό που υπάρχει ειδικά από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που έχουν συνενωθεί με την έννοια ότι δεν υπάρχει διαπραγματευτική ικανότητα στο κρέας. Αυτό μας οδηγεί να εξετάζουμε και να προχωράμε διάφορα σενάρια, που δεν σημαίνουν τέλος για το συνεταιρισμό αλλά τη συνέχιση λειτουργίας του υπό μια άλλη μορφή».

  Εξασφάλιση πρώτων υλών
   Για το πώς απαντάται το ερώτημα που υπάρχει και σε επίπεδο κοινωνίας αναφορικά με την μη επιβίωση της συνεταιριστικής επιχείρησης. αλλά την εξασφάλιση επιβίωσής της αν εξαγοραστεί από άλλη ιδιωτική, ο κ. Τσιαντής είπε: «Το μυστικό όλων όσων επιχειρήσεων ακόμη αντέχουν είναι η εξασφάλιση πρώτων υλών. Αντέχουν ακόμη οι επιχειρήσεις που κάνουν εισαγωγή πρώτων υλών, δηλαδή καλαμπόκι σιτάρι, σόγια από το εξωτερικό για την παραγωγή του τελικού φυράματος. Ο συνεταιρισμός με την κρίση που αντιμετώπισε δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις πρώτες ύλες και πληρώνει μεγάλα ποσά για την εξασφάλιση του φυράματος. Η λύση θα ήταν να ανοίξει το εργοστάσιο παραγωγής και να εξασφαλίζει μόνος του την τροφή, μειώνοντας το κόστος. Όταν ζητούσαμε στις διαπραγματεύσεις μας με την τράπεζα δανεισμό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, ζητούσαμε δανεισμό 5 εκατ. ευρώ και μάλιστα όχι ως δάνειο να τα βάλουμε στο ταμείο μας να τα διαχειριστούμε εμείς, αλλά να αγοράζουμε πρώτες ύλες από το εξωτερικό και να πληρώνεται απευθείας από την τράπεζα από το εν λόγω δάνειο το τιμολόγιο. Έτσι θα μπορούσε πραγματικά να χτυπήσει το κέρδος η επιχείρηση και να μπορέσει να πολεμήσει αυτή τη μείωση τιμής που υπάρχει στην τιμή κοτόπουλου. Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να κλείσει η ΑΤΕ οπότε δεν υπήρχε η ευλυγισία να μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε το δανεισμό και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, έχοντας εξασφαλίσει τις πρώτες ύλες, κερδοφορία. Οι ανταγωνίστριες εταιρείας από εκεί κερδίζουν και γι’ αυτό είναι ακόμα ανοιχτές».

  Ανακρίβειες
   Ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Λεωνίδας Τσιαντής στάθηκε σε «ανακρίβειες» που όπως είπε εμπεριέχονταν σε ανακοίνωση των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι διαβάλει το συνεταιρισμό και επισήμανε ότι «Δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση η οποία είναι συνεπέστατη απέναντι στους εργαζόμενους και δυστυχώς το 2011 είχε μια αδυναμία να καταβάλει κάποιους μισθούς, αλά που όμως αποκληρώνουμε σταδιακά τα χρήματα που τους οφείλαμε και πληρώνουμε κανονικά τους μισθούς, δεν είναι δυνατόν να θεωρούμαστε ασυνεπείς απέναντι τους και ασυνεπείς απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία όπως οι ίδιοι θέλουν να περιγράφουν». Επιπρόσθετα θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για ακόμη μια ασάφεια στην εν λόγω ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να λένε ότι ο συνεταιρισμός δεν θέλει να πληρώσει την Τράπεζα όταν έχουμε κάνει άπειρες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια και με τη δυσκολία του να μην υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για να ρυθμίσουμε αυτά τα δάνεια όπως και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα και στο μεταξύ να λένε ότι δεν καταβάλλονται χρήματα στο δάνειο αυτό. Διότι ο συνεταιρισμός έχει καταβάλει 2 εκατ. ευρώ όλο αυτό το διάστημα κι ενώ αναμέναμε θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση προκειμένου να καταδείξουμε προς την τράπεζα την πρόθεσή μας να πληρώσουμε το δάνειο», είπε και ξεκαθάρισε ότι «Αναφέρουν επίσης ότι δεν πληρώνουμε οφειλές ασφαλιστικών οφειλών. Μα δεν υπήρξε ρύθμιση για να πληρώσουμε. Είναι δυνατόν ποσό των 12 εκατ. ευρώ το οποίο έφτασε 17 εκατ. ευρώ με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις να καταβληθεί σε 12 δόσεις; Υπήρχε νομικό κενό και στην περίπτωση του ΙΚΑ και με την πρώτη ευκαιρία που ο τότε διοικητής του ΙΚΑ έβαλε πλάτη για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό βγάζοντας το νόμο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων κι έκτοτε ικανοποιούμε στο ακέραιο τις δόσεις μας εδώ και 22 μήνες πληρώνουμε κανονικά το ποσό που αντιστοιχεί στη ρύθμιση. Και το χειρότερο απ’ όλα που με απογοητεύει είναι ότι ισχυρίζονται πως στους ισολογισμούς που έχει ο Συνεταιρισμός τα τελευταία χρόνια αναγράφονται ποσά ζημιών 2 εκατ. ευρώ 700 χιλιάδων για το 2012, 7 εκατ. ευρώ για το 2013 κλπ. Όλα αυτά τα ποσά τα οποία αναφέρονται είναι οι τόκοι της τράπεζας που απορρέουν από το δάνειο στην ΑΤΕ και το ποσό των 7 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκε από τον ορκωτό λογιστή να καταγραφεί στον ισολογισμό είναι οι προσαυξήσεις του ΙΚΑ που δεν είχε αποπληρωθεί όταν είχε σταματήσει η ρύθμιση να πληρώνεται το 2011. Είχε απαιτηθεί ισολογιστικά αυτοί οι τόκοι τότε και οι προσαυξήσεις να καταγραφούν. Δεν αφορά το ποσό αυτό την λειτουργία της επιχείρησης. Η επιχείρηση λειτουργικά έχει κέρδος πολύ σημαντικό κι ακόμη και οι τράπεζες σήμερα για να ρυθμίσουν οποιοδήποτε χρέος επιχείρησης βασικό τους κριτήριο έχουν να διαθέτουν λειτουργική κερδοφορία. Και εν προκειμένω να σας πω ότι ο Πτηνοτροφικός είχε λειτουργικό κέρδος 900.000 ευρώ το 2015 το οποίο έγινε 1.200.000 ευρώ το 2016».
   Και, καταλήγοντας, τόνισε ότι: «Δεν πρέπει να διαβάλουν κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν τον Συνεταιρισμό γιατί δεν κάνουν καλό ούτε στους ιδίους ούτε στην επιχείρηση σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή».

Οι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού κινούνται για να μπλοκάρουν τις εξελίξεις 
  Ζητούν κατάσχεση πάσης κινητής και ακίνητης περιουσίας
   Εν τω μεταξύ κι ενώ οι συνέταιροι-πτηνοτρόφοι αναζητούν λύση σωτηρίας, ώστε να μην μπεί λουκέτο στην επιχείρηση, οι εργαζόμενοι στο Πτηνοτροφικό, προσφεύγουν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άρτας και απαντούν με αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων (Συντηρητική Κατάσχεση)! Στην προσφυγή τους οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αποδοχές που οφείλει ο Πτηνοτροφικός «για τους μήνες Μάρτιο 2012 έως και τον Σεπτέμβριο του έτους 2012 καθώς και τα επιδόματα που περιέκοψε αυθαίρετα και παράνομα και αντισυμβατικά και τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 2.041.911 Ευρώ και για τα οποία έχουμε ασκήσει αγωγές οι οποίες συζητούνται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Άρτας στις 19-5-2017 και 17-11-2017».
   Να σημειωθεί πως οι προσφεύγοντες παραδέχονται πως «ο εναγόμενος, παρότι κατά τα ανωτέρω είχε το δικαίωμα να προβεί στις 15-5-2012 σε μείωση των αποδοχών μας περικόπτοντας τα λοιπά, πλην των προαναφερομένων, επιδόματα που προέβλεπε η άνω τελευταία από 16-12-2010 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν τούτοις δεν το έκανε αλλά συνέχισε να μας καταβάλει οικειοθελώς κάθε μήνα τα ίδια όπως και πριν, επιδόματα και αποδοχές, που προβλέπονταν από την προαναφερθείσα τελευταία ΣΣΕ, αδιαλείπτως κατά τρόπο μόνιμο και σταθερό επί 4,5 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 30-9-2012, χωρίς να έχει δηλώσει με οποιοδήποτε τρόπο εξαρχής δηλαδή από 15-5-2012, οποιαδήποτε επιφύλαξη του να διακόψει στο μέλλον τις οικειοθελείς αυτές παροχές, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε σιωπηρή συμφωνία για τακτική καταβολή τους με την έννοια του μισθού και να μη μπορεί αυτός να τις διακόψει μονομερώς, καθώς σύμφωνα με τα παραπάνω αποτέλεσαν μέρος των συμφωνημένων τακτικών μηνιαίων αποδοχών» τους.

  Να απαγορευθεί η πώληση!
   Στο δια ταύτα της προσφυγής των εργαζομένων, αναφέρονται τα εξής: «Επειδή ο καθ’ ου στερείται ικανών περιουσιακών στοιχείων και για την εξασφάλιση των ως άνω απαιτήσεων μας και καθίσταται άκρως επισφαλής η δυνατότητα ικανοποίησης των απαιτήσεών μας αυτών και τα μόνα περιουσιακά στοιχεία τους είναι η αντίστοιχη επιχείρηση, της οποίας διαπραγματεύονται την πώλησή της στις 24 δε Απριλίου 2017 (σ.σ. η προσφυγή κατατέθηκε στις 23/4/2017) έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των πτηνοτρόφων με θέμα την ενημέρωση των μελών και την πώληση του συνεταιρισμού σε τρίτους.
   Επειδή ο καθ’ ου τα τελευταία χρόνια όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς που έχουν δημοσιεύσει είναι ζημιογόνα επιχείρηση με ζημιές πολλών εκατομμυρίων Ευρώ κάθε χρόνο αφού το 2012 είχαν ζημία 2.700 000 Ευρώ, το 2013 είχε ζημία 7.000.000 Ευρώ, το 2014 είχε ζημία 2.500.000 Ευρώ ενώ το 2015 και 2016 δεν έχουν δημοσιευτεί ισολογισμοί και οι οποίοι θα είναι ανάλογοι των προηγουμένων. Προσέτι οφείλουν στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 35.000.000 Ευρώ και το οποίο είναι άμεσα απαιτητό αφού δεν έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα κανένα ποσό στην πιο πάνω Τράπεζα, καθώς και στο ΙΚΑ στο οποίο οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές ύφους 18.000.000 Ευρώ και το οποίο ποσό έχει ρυθμιστεί και καταβλήθηκαν κάποιες δόσεις. Εναντίον του καθ’ ου επίσης έχουν ασκηθεί διάφορες αγωγές πρώην μελών του για απαιτήσεις που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο Ευρώ. Επίσης τα μέλη - παραγωγοί προ αυτής της κατάστασης και επειδή δεν εισπράττουν από τον συνεταιρισμό την αξία της παραγωγής που παραδίδουν αλλά συμψηφίζεται το ποσό που δικαιούνται από την παράδοση της παραγωγής με τις ζημιές που παρήγαγε όλα αυτά τα χρόνια ο συνεταιρισμός με αποτέλεσμα τα πιο πολλά μέλη να φεύγουν από τον συνεταιρισμό και ήδη από τα 140 μέλη που είχε ο συνεταιρισμός σήμερα απαριθμεί λιγότερα από 100 μέλη και συνεχώς ο αριθμός αυτός βαίνει μειούμενος.
   Επειδή λόγω της περιουσιακής αυτής καταστάσεως τους και της πλήρους αφερεγγυότητας του, με δεδομένο ότι ουδεμία πρόθεση δείχνουν για την εκπλήρωση των έναντί μας υποχρεώσεων τους, απεναντίας μάλιστα με την αδιάφορη συμπεριφορά τους, παρά τις εξώδικες και δικαστικές οχλήσεις τους, πιστοποιούν την βεβαία αποφυγή ικανοποίησης των απαιτήσεών μας, οι απαιτήσεις μας, υπόκεινται σε άμεσο κίνδυνο μη ικανοποίησής τους. Επειδή λόγω της ανωτέρω συμπεριφοράς του καθ’ ου, της μειωμένης περιουσιακής τους κατάστασης, της αφερεγγυότητάς τους, του μεγάλου προς ημάς χρέους τους και των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν προς τρίτους, όπως στην πρώην Αγροτική Τράπεζα ύψους 35.000.000 Ευρώ και προς το ΙΚΑ ποσό ύψους 18.000 000 Ευρώ, των επιδιωκομένων από τρίτους δανειστές κατασχέσεων των οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων και απαιτήσεων των καθ’ ων και του αμέσου κινδύνου μη ικανοποίησης των δικών μας ως άνω απαιτήσεων, γεγενημένων και μελλοντικών, συντρέχει άμεση και κατεπείγουσα περίπτωση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης παντός περιουσιακού στοιχείου των καθ’ ων (κινητού, ακινήτου, απαιτήσεων, τραπεζικών καταθέσεων κλπ) και πάσης φύσεως απαιτήσεως αυτών και γενικά με την λήψη παντός κατά νόμο εξασφαλιστικού μέτρου, που ήθελε κρίνει το Δικαστήριο προς εξασφάλιση των απαιτήσεών μας.
   Επειδή εν όψει της άμεσης προσπάθειας του καθ’ ου να εκποιήσει την ανωτέρω επιχείρηση τους, με προσφυγή κατά το άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα με μείωση των απαιτήσεων των πιστωτών κατά ποσοστό 90%, ότι έγινε με ομοειδή επιχείρηση με διακριτικό τίτλο «Κοτόπουλα ΑΝΕΖΑΣ ΑΕ» πρέπει με προσωρινή διαταγή του κ. Προέδρου να απαγορευθεί οποιαδήποτε νομική και πραγματική μεταβολή και παντός εν γένει κινητού και ακινήτου περιουσιακού τους στοιχείου του καθ’ ου και επειδή σήμερα επισπεύδεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του για άμεση πώλησή του σε τρίτον, ο οποίος δεν πρόκειται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού απέναντι σε πιστωτές αλλά μόνο το ενεργητικό αυτού.
   Επειδή βάσιμα πιθανολογείται η μη προσήκουσα στο σύνολό της εξόφληση της συνολικής μας απαιτήσεως ύψους 2.041.911 Ευρώ
   Επειδή συνεπώς προκύπτει με βεβαιότητα ότι η οικονομική κατάσταση του συνεταιρισμού έχει κλονιστεί σοβαρό, ώστε ουσιαστικά να βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις και κινδυνεύει να μην ικανοποιηθεί το άνοιγμα του λογαριασμού μας συνολικού ύψους 2.041.911 Ευρώ.
   Επειδή υπάρχει άμεσος και επικείμενος κίνδυνος ο καθ’ ου να εκποιήσει ή να επιβαρύνει τυχόν περιουσιακά στοιχεία ή και να υπαχθεί σε πτωχευτικές διαδικασίες με σκοπό να ματαιώσει την αναγκαστική εκτέλεση και την είσπραξη των απαιτήσεών μας ένεκα του κατεπείγοντος και προς αποφυγή επικείμενου κινδύνου προς εξασφάλιση των απαιτήσεών μας η οποία θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εμάς τους εργαζόμενους, συντρέχει νόμιμη περίπτωση να χορηγηθεί σε μας το πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο της συντηρητικής κατάσχεσης και ειδικότερα να μας χορηγηθεί η άδεια να κατάσχουμε συντηρητικά κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία του συνεταιρισμού έως του ποσού των 2.500.000 Ευρώ είτε βρίσκεται στα χέρια του συνεταιρισμού είτε στα χέρια τρίτων τράπεζας ή άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων η αγοραστών των προϊόντων του συνεταιρισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαίτησή μας κατά του καθ’ ου.
   Επειδή όλα τα ανωτέρω τυγχάνουν νόμιμα, βάσιμα και αληθή, αρμόδια δε καθ’ ύλη και κατά τόπο ασκείται η παρούσα αίτησή μας ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου
   ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
   Και όσα προστεθούν κατά την συζήτηση με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας.
   ΖΗΤΟΥΜΕ
   - Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μας.
   - Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά του καθ’ ου, για τους ως άνω αναφερόμενους λόγους.
   - Να διαταχθεί με απόφαση του Δικαστηρίου τούτου η συντηρητική κατάσχεση πάσης κινητής και ακίνητης περιουσίας και πάσης απαίτησης των καθ’ ων και να ληφθεί παν κατά την κρίση του Δικαστηρίου, άλλο ασφαλιστικό μέτρο, για την εξασφάλιση απαιτήσεώς μας εκ ποσού 2.041.911 Ευρώ και πλέον τόκων και εξόδων.
   - Να απαγορευθεί με προσωρινή διαταγή του κ. Προέδρου και μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως επί της παρούσης αιτήσεως, οποιαδήποτε νομική ή πραγματική μεταβολή παντός κινητού και ακινήτου περιουσιακού στοιχείου του καθ’ ου και Να καταδικασθεί ο καθ’ ου στη δικαστική μας δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου μας δικηγόρου».

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.